NEWS OF THE WORLD (8/12/23)


• Οι Metallica θα παίξουν για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία, στις 14 Δεκεμβρίου  2023 στη βραδιά έναρξης του τριήμερου Φεστιβάλ Soundstorm στο Ριάντ κερδίζοντας τον άτυπο τίτλο του πρώτου metal συγκροτήματος που θα κάνει δημόσια εμφάνιση στη χώρα. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν σε χώρα της Μέσης Ανατολής αφού το 2011 είχαν παίξει στο Etihad Park στο Άμπου Ντάμπι. 

•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο εμβληματικός τραγουδιστής των Pogues, Shane MacGowan, μετά από  μακρά περίοδο νοσηλείας.  To βασικό πρόβλημα της υγείας του είχε προέλθει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και χρήση σκληρών ναρκωτικών. Ο MacGowan ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από το καλοκαίρι του 2015, μετά από πτώση έξω από στούντιο του Δουβλίνου όταν έσπασε τη λεκάνη του. Έκτοτε, προέκυψαν πολλά άλλα ζητήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης μιας σοβαρής κρίσης πνευμονίας. Είχε νοσηλευτεί με λοίμωξη το  Δεκέμβριο  του 2022, αφού διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα από φλεγμονή του εγκεφάλου. Το  Σεπτέμβριο του 2023 η κατάστασή του καλυτέρευσε αλλά τελικά  από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά η υγεία του επιδεινώθηκε για να «φύγει» στις 30  Νοεμβρίου.

• Η συναυλία των Queen στο Montreal με τίτλο Queen Rock Montreal θα βγει σε περιορισμένο αριθμό κινηματογράφων, αρχές του 2024. Η συναυλία είχε κυκλοφορήσει το 2007 σε δίσκο, DVD και CD κι έγινε μπροστά σε 18.000 θεατές το Νοέμβριο του 1981 στο Montreal Forum του Quebec.

.

• Οι Distorted Reflection παρουσίασαν το πρώτο single και lyric video με τίτλο Mr. Snake. Το τραγούδι προέρχεται από το άλμπουμ Doom Rules Eternally που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες εβδομάδες του 2024. Η σύνθεση των Distorted Reflection είναι Στέλιος Παύλου ντραμς, Κώστας Σαλονίδης μπάσο/πλήκτρα/φωνητικά, Βαγγέλης Γιαλαμάς, Ross Friedman κιθάρες και Νικόλας Λεπτός τραγούδι στο Mr. Snake.

• Αν και τον Απρίλιο υπήρξε κοινή δήλωση της Βίκυ Cornell και των Soundgarden για τα 7 τραγούδια που έγραψε ο σύζυγος της, τραγουδιστής του συγκροτήματος Chris Cornell κι έτσι θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν, η μεταξύ τους διαμάχη δεν έχει τελειώσει. Ο ντράμερ Μatt Cameron είπε ότι τα πράγματα δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί, με τη χήρα του Cornell, Vicky να ισχυρίζεται ότι αυτά τα 7 τραγούδια δεν γράφτηκαν έχοντας κατά νου τους Soundgarden, αλλά για προσωπικό άλμπουμ.
• Φαίνεται ότι υπάρχουν ελπίδες για μια επανασύνδεση των Geddy Lee και Alex Lifeson, όχι βέβαια στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας αλλά για κάποιες κοινές εμφανίσεις. Ο Geddy Lee είπε ότι η οποιαδήποτε αναφορά μου στα ονόματα των Lifeson και των Rush, παρεξηγείται και όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το Rush ξεκινούν ξανά. Αυτό δεν ισχύει. Ναι, ο Alex και εγώ συμπαθούμε πολύ ο ένας τον άλλον, χαιρόμαστε να μιλάμε κι οι 2 προσπαθούμε να γράψουμε τραγούδια, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό θα αποδώσει καρπούς ή όχι. Αν αποφέρει καρπούς, υπέροχα. Τότε μπορεί να κυκλοφορήσουμε μερικά τραγούδια. Θα δούμε τι θα γίνει».
• Μέσα στο καλοκαίρι του 2024 θα δούμε το 2ο κύκλο της σειράς House of the Dragon. Εν τω μεταξύ, έχουμε ξεχάσει εντελώς την πλοκή της σειράς  και θα πρέπει να ξανά δούμε τα τελευταία επεισόδια. Δείτε το trailer.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Myles Godwyn, κιθαρίστας/τραγουδιστής και βασικός συνθέτης των April Wine. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του.
• Ανακοινώθηκε το πρώτο  όνομα για το φετινό Rockwave Festival 2024 και είναι οι  Rotting Christ για τις 29 Ιουνίου 2024! Παρ όλο που έχει κλειστεί το θέατρο του Λυκαβηττού, δεν έχει ανακοινωθεί ο  χώρος! Λίγες ημέρες μετά, το Rockwave ανακοίνωσε ένα δεύτερο ελληνικό όνομα, αυτή τη φορά τον Γιάννη Αγγελάκα & 100°C 2για τις 6 Ιουνίου 2024, στην Αθήνα. Όπως και για τους Rotting Christ, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη τοποθέτηση για χώρο ή για εισιτήρια.
• Αυτό είναι το video για το καινούργιο τραγούδι του Bruce Dickinson, Afterglow Of Ragnarok που στην ουσία είναι μια ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία του Ryan Mackfall και βασίζεται στο graphic novel που γράφτηκε από τους Dickinson και Tony Lee. Το άλμπουμ  και The Mandrake Project θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.
•  Στο club του 1 δις στο Spotify μπήκε το Dream On των Aerosmith. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και τα Nothing Else Matters-Metallica, Eye Of The Tiger-Survivor, Dancing Queen- ABBA, Last Resort- Papa Roach και I Wanna Dance With Somebody-Whitney Houston.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου