NEWS OF THE WORLD (1/9/23)


• Μετά από 19 χρόνια ραδιοφωνικής εκπομπής, το Nights With Alice Cooper, σταματάει στις 8 Σεπτεμβρίου. Η εκπομπή που παρουσίαζε ανελλιπώς ο Alice Cooper, είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2004 στον 93.3 KDKB Phoenix για να καταλήξει στον Classic Rock 100.7 KSLX αφού ο KDKB το 2014 μετατράπηκε σε εναλλακτικό ραδιοσταθμό! Παράλληλα, υπήρξαν πολλοί ραδιοσταθμοί που έκανα αναμετάδοση και η αιτία διακοπής της εκπομπής είναι η πώληση του ραδιοσταθμού σε νέα ιδιοκτησία που θα αλλάξει εντελώς το πρόγραμμα.
Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Alice Cooper αποκάλεσε μόδα τα διεμφυλικά άτομα, προκαλώντας τις ανάλογες αντιδράσεις. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν περιπτώσεις τρανσέξουαλ, αλλά φοβάμαι ότι είναι επίσης μια μόδα, και φοβάμαι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι αυτό επειδή θέλουν να είναι εκείνο. Το βρίσκω λάθος όταν έχεις ένα εξάχρονο παιδί που δεν έχει ιδέα, θέλει απλώς να παίξει, και εσύ το μπερδεύεις λέγοντάς του: “Ναι, είσαι αγόρι, αλλά θα μπορούσες να είσαι και κορίτσι αν το ήθελες”» Νομίζω ότι αυτό είναι τόσο μπερδεμένο για ένα παιδί. Ακόμα και για έναν έφηβο. Προσπαθείς ακόμα να βρεις την ταυτότητά σου, και όμως υπάρχει αυτό το πράγμα που λέει: “Ναι, αλλά μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις. Μπορείς να γίνεις γάτα αν το θέλεις. Εννοώ, αν ταυτίζεσαι ως δέντρο… Και εγώ λέω, “Έλα τώρα!” Σε τι είμαστε, σε ένα μυθιστόρημα του Kurt Vonnegut; Είναι τόσο παράλογο, που έχει φτάσει πλέον στο σημείο του παραλόγου. Ένας άντρας μπορεί να μπει σε μια γυναικεία τουαλέτα ανά πάσα στιγμή και απλά να πει, “Απλά νιώθω σαν να είμαι γυναίκα σήμερα” και να περάσει τη ζωή του εκεί μέσα. Απλά εκμεταλλεύεται αυτή την κατάσταση. Λοιπόν, αυτό θα συμβεί. Κάποια θα βιαστεί και ο τύπος θα πει: “Λοιπόν, ένιωσα σαν κορίτσι εκείνη τη μέρα και μετά ένιωσα σαν άντρας”. Πού τραβάς αυτή τη γραμμή;»
Άμεσα η εταιρεία Vampyre Cosmetics, διέκοψε τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει μαζί του εκείνες τις ημέρες, υπογραμμίζοντας ότι σαν εταιρεία στέκεται «στο πλευρό όλων των μελών της LGBTQIA+ κοινότητας και πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη». Προς τιμήν του, ο Alice Cooper, δεν άλλαξε τη θέση του, ούτε είπε ότι διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του, ούτε «άλλα έγραψαν οι δημοσιογράφοι» κι άλλα χαριτωμένα που μας έχουν συνηθίσει κυρίως οι πολιτικοί, αλλά παρέμεινε σταθερός στο λόγο του.  

• Ακόμα ένα video single παρουσίασε ο Peter Gabriel από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ του i/o  του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας. Το τραγούδι είναι το Love Can Heal, και είναι αφιερωμένο στη δολοφονημένη βρετανίδα πολιτικό των Εργατικών, Helen Jo Cox,(1974-2016) και γράφτηκε λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε!)της από έναν εξτρεμιστή.



•  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εμφάνιση των συγκροτημάτων του Gimme Shelter Open Air Festival την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Οι πόρτες της Τεχνόπολης θα ανοίξουν στις 18:30.  Μετά την είσοδό σας στον χώρο κατευθύνεστε στο merch booth για ανταλλαγή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων με συλλεκτικά hard copies και τα πρώτα ψώνια της ημέρας.
Ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων:
19:00 Lazy Man’s Load
19:45 Nervosa.
21:00 Timo Tolkki’s Strato
22:15 Firewind

H προπώληση συνεχίζεται στην τιμή των €25 Πατήστε εδώ για εισιτήρια. Tεχνόπολη, Public, Nova, Media Markt και σε όλα τα σημεία του δικτύου viva, σε όλη την Ελλάδα Το ταμείο της Τεχνόπολης θα ανοίξει από τις 17:30 και θα διαθέτει εισιτήρια στην τιμή των €30. Για παιδιά ως 12 ετών με συνοδεία ενήλικα, η είσοδος είναι δωρεάν. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή όσων χρησιμοποιούν το Μετρό, το GIMME SHELTER OPEN AIR FEST θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα τελευταία δρομολόγια της Γραμμής 3 από Σταθμό “Κεραμεικός”, που έχουν ως εξής:

• προς “Δημ. Θέατρο”: 00:26• προς “Αεροδρόμιο”: 00:16
Περισσότερες πληροφορίες: www.stasy.gr.
• Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή των Uriah Heep, Bernie Shaw που έχασε την 47χρονη γυναίκα του Radka Shaw, μετά από σοβαρή ασθένεια. Μαζί είχαν 2 παιδιά ηλικίας 17 και 12 ετών. Τα συλλυπητήρια μας.
• Μεγάλη αμερικάνικη περιοδεία εξήγγειλαν οι Trans Siberian Orchestra (TSO) που θα ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου από το Green Bay, Wisconsin και θα τελειώσει στις 30 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνοντας 62 ημερομηνίες. Η περιοδεία ονομάζεται  The Ghosts Of Christmas Eve – The Best Of TSO And More.
• Μετά  από πολλά χρόνια, οι Lizzy Borden παρουσίασαν ένα καινούργιο τραγούδι. Τίτλος του"Death Of Me" που κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή. Η παραγωγή έγινε από τον Kane Churko (Ozzy, Papa Roach, Five Finger Death Punch, In this Moment) κι απέχει αρκετά από το να γίνει επιτυχία.


• Οι φίλοι των Snakebite να ετοιμάζονται. Το ελληνικό tribute band στον Alice Cooper θα παίξει στην Αρχιτεκτονική (Ούλωφ Πάλμε 23-Ζωγράφου) την Παρασκευή 13Οκτωβρίου.
•  Έφυγε από τη ζωή ο πρώην κιθαρίστας των FM, Chris Overland που υπήρξε ιδρυτικό μέλος τους και συμμετείχε στα πρώτα 2 άλμπουμ τους Indiscreet (1986) και Tough It Out (1989). Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του.
• Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον Michael Jackson, ακόμα κι αν έχει φύγει από τη ζωή. Οι άντρες που ισχυρίζονται ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά ως παιδιά, έλαβαν δικάσιμο για επανάληψη των αγωγών τους! Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι Wade Robson και  James Safechuck, επιστρέφουν στη δίκη μετά την απόρριψη των αρχικών προσπαθειών τους το 2013 και το 2014. Εφετείο στην Καλιφόρνια είπε ότι η υπόθεση δεν έπρεπε να είχε απορριφθεί σε κατώτερο δικαστήριο και τώρα μπορούν να ασκήσουν αγωγές κατά εταιρειών που ανήκουν στον Jackson (σ.σ. εδώ βρίσκεται όλο το …ζουμί της υπόθεσης!). Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι «Παραμένουμε απόλυτα βέβαιοι ότι ο Michael είναι αθώος για αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι αντίθετοι με όλα τα αξιόπιστα στοιχεία και την ανεξάρτητη επιβεβαίωση, και που διατυπώθηκαν για πρώτη φορά χρόνια μετά τον θάνατο του Μάικλ από άνδρες με κίνητρο αποκλειστικά τα χρήματα». Ο Robson είναι σήμερα 40 ετών και γνώρισε τον Jackson στην ηλικία των 5 ετών και εμφανίστηκε σε τρία video του Jackson και στην αγωγή του υποστήριξε ότι κακοποιήθηκε για περίοδο επτά ετών. Ο Safechick, 45 ετών, είπε ότι γνώρισε τον Jackson στα γυρίσματα διαφήμισης της Pepsi όταν ήταν εννέα ετών κι ότι ο τραγουδιστής τον περιποιήθηκε με δώρα πριν τον κακοποιήσει σεξουαλικά. Οι ισχυρισμοί, οι οποίοι έχουν αντιμετωπιστεί με σημαντική αμφιθυμία τόσο από θαυμαστές όσο και από μουσικούς από το 1993, έχουν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ασαφή σκάνδαλα της βιομηχανίας. Ο Jackson αρνιόταν πάντα τις  οποιεσδήποτε κατηγορίες που του καταλόγιζαν.

• Ένα ωραίο video ετοίμασαν οι Winger για να προωθήσουν το καινούργιο τραγούδι τους "Voodoo Fire" από το άλμπουμ "Seven".




 

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου