ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: GHOST/GRETA VAN FLEET/JOE PERRY(AEROSMITH)

 

Στις 18 Μαίου θα κυκλοφορήσει το Ep Phantomime των Ghost που θα περιέχει 5 διασκευές σε κλασικά τραγούδια όπως See No Evil (Television), Jesus He Knows Me (Genesis),  Hanging Around (Stranglers), Phantom Of The Opera (Iron Maiden) και We Don't Need Another Hero (Thunderdome) (Tina Turner). Όπως βλέπετε, τα 5 τραγούδια που επέλεξαν δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και βασίστηκαν στις προσωπική αισθητική των μελών των Ghost. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock μας θυμίζει ότι το Σουηδικό συγκρότημα είχε διασκευάσει Beatles, Depeche Mode, Abba, Metallica, Roky Erickson κ.α.


Από τα πιο hot ονόματα των τελευταίων χρόνων, οι Greta Van Fleet ανήγγειλαν το καινούργιο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου με τίτλο Starcatcher. Το συγκρότημα που αν κι έχει αρκετές ομοιότητες με τους Led Zeppelin, κυρίως στο ερμηνευτικό κομμάτι, έχει ξεπεράσει το 1.000.000 εισιτήρια στις συναυλίες του(!) και το 2022 έπαιξαν σε γήπεδα, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση τους. 

Σε αυτό τους βοήθησε το προηγούμενο άλμπουμ τους, The Battle at Garden's Gate που πήγε στο  Νο1 του αμερικάνικου chart άλμπουμ και στην ουσία τους καθιέρωσε. Είχαν προηγηθεί τα Αnthem Of The Peaceful Army (2018) και το EP,  From The Fires(2017). To πρώτο video single από τον καινούργιο δίσκο είναι το «Meeting the Master», ένα αρκετά δύσκολο τραγούδι που μάλλον  αναδεικνύει τη φωνή του Josh Kiszka.


  Δεν είναι ακριβώς «καινούργιο άλμπουμ», το Sweetzerland Manifesto MKII του Joe Perry,  κιθαρίστα των Aerosmith, που θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου. Και δεν είναι καινούργιο αφού ΔΕΝ περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια αλλά έξι κομμάτια με εναλλακτικές (διαφορετικές) ηχογραφήσεις, φωνητικά και μίξεις από την πρώτη έκδοση του άλμπουμ του Perry, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018! Στο αρχικό Sweetzerland Manifesto(2018) συμμετείχαν οι Chris Robinson [Black Crowes), Robert DeLeo [Stone Temple Pilots), Robin Zander [Cheap Trick), Gary Cherone (Extreme/Van Halen), David Johanson [New York Dolls0 κ.α. όπου φυσικά οι φωνές έχουν παραμείνει αλλά δε διαφορετική μίξη. Ακούστε το Fortunate One", στο οποίο συμμετέχουν ο Chris Robinson των Black Crowes και ο Robert DeLeo των Stone Temple Pilots.


17/4/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου