Η ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ GUN ΣΤΟ "WORD UP" ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Tο καλοκαίρι του 1994, οι Gun ήταν μάλλον άγνωστοι, έστω κι αν είχαν ήδη κυκλοφορήσει δύο καλά άλμπουμ και κάποια τραγούδια τους παιζόντουσαν κι από το ελληνικό ραδιόφωνο, που ζούσε στιγμές δόξας. Και ξαφνικά μια κοφτή κιθάρα κι ένας funky ρυθμός με metal(!) διάσταση, πετάχτηκε από το ηχείο του ραδιοφώνου. «Word Up! Από τους Gun" είπε η φωνή του Άκη Έβενη κι αμέσως θυμήθηκα το καλό Σκοτσέζικο συγκρότημα και τα τραγούδια του “Better Days” και «Steal Your Fire». Όμως αυτή η διασκευή τους στο κλασικό funk κομμάτι των Cameo (1986, No 6 Αμερική) ήταν πολύ καλή. «Μας άρεσαν συγκροτήματα όπως οι AC/DC, Thin Lizzy και UFO” λέει ο τραγουδιστής των Gun, Mark Rankin.  “Το τραγούδι με τους Cameo ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία και το ραδιόφωνο το έπαιζε συνέχεια. Και μια ημέρα ενώ βρισκόμαστε στο studio και κάναμε πρόβα, άρχισε ο κιθαρίστας Giuliano Gizzi να παίζει την εισαγωγή, λέγοντας για αστείο στον παραγωγό «Κάνε μου τον ήχο να ακούγεται σαν Metallica. Όλα ξεκίνησαν με γέλια και καταλήξαμε σε αυτή τη διασκευή που έγινε επιτυχία. Δεν αλλάξαμε ούτε μέρος των στίχων που λέει “”Sucker DJ who think fly”. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο τρίτο άλμπουμ τους Swagger και σαν single πήγε στο Νο8 του βρετανικού chart μικρών δίσκων!
Το τραγούδι είναι σύνθεση των Larry Blackmon και Tomi Jenkins και οι 2 μέλη των Cameo και πριν το διασκευάσουν, τούς ζήτησαν την άδεια


ΠΟΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΕ

Το τραγούδι το διασκεύασε και η Mel b των Spice Girls για το soundtrack της ταινίας Austin Powers: The Spy Who Shagged Me και το έκανε κι αυτή επιτυχία (1999, Νο 13 Μ.Βρετανία).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

18/3/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου