NEWS OF THE WORLD (23/2/23)



Σε περιοδεία στη Μ.Βρετανία βγαίνει ο Glenn Hughes, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ των Τιτανοτεράστιων, Burn. Η περιοδεία ονομάζεται Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live - Celebrating The 50th Anniversary Of The Album Burn και θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Μαζί του οι Søren Andersen κιθάρα, Ash Sheehan ντραμς και Bob Fridzema πλήκτρα. 

• To Chania Rock Festival θα διοργανωθεί φέτος το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου στον κλασικό χώρο της τάγτου της πόλης και το μεγάλο όνομα που θα φιλοξενήσει στις 29 Ιουλίου είναι οι Paradise Lost. Τις επόμενες ημέρες, έπονται και τα υπόλοιπα ονόματα.
• Σε μικρή περιοδεία 6 ημερών βγαίνει η προσωπική μπάντα του κιθαρίστα Joe Perry των Aerosmith, Joe Perry Project, οι οποίοι αποτελούνται από τους Gary Cherone τραγούδι (Extreme, Van Halen), Buck Johnson πλήκτρα(Aerosmith),  Jason Sutter ντραμς(Cher, Chris Cornell) και David Hull μπάσο.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο μπασίστας των Country Joe and the Fish, Bruce Barthol.
• Οι Rolling Stones, επιβεβαίωσαν ότι ο Paul McCartney παίζει σε τουλάχιστον ένα κομμάτι του καινούργιου τους άλμπουμ μπάσο ενώ για τον 83χρονο ντράμερ Ringo Starr, δεν επιβεβαιώθηκε. Το καινούργιο άλμπουμ των  Rolling Stones  αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το καλοκαίρι.
• Σε πλήρη ύφεση μετά την ακτινοβολία βρίσκεται ο καρκίνος του προστάτη στον 69χρονο κιθαρίστα/τραγουδιστή των Y&T, Dave Meniketti. Ακόμα ένα νικητής.

• Το δεύτερο  video single από τον καινούργιο δίσκο τους παρουσίασαν οι Jethro Tull, RökFlöte, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου. Πρόκειται για το "The Navigators", που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον video που θυμίζει την αισθητική του αντίστοιχου video των Deep Purple, “Surprising”.


• Πέθανε  σε ηλικία 65 ετών ο Majk Moti, κιθαρίστας των Running Wild από το `1985 έως και το 1990 όπου κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ τους Branded and Exiled, Under Jolly Roger, Ready For Boarding, Port Royal και Death or Glory”. Ο κατά  κόσμον Michael Kupper ήταν παρών στις ελληνικές συναυλίες του συγκροτήματος και μαζί με τον Rock 'Ν' Rolf Kasparek αποτέλεσαν ένα σπουδαίο κιθαριστικό δίδυμο. Δεν ανακοινώθηκε η αιτίας θανάτου του. Μετά τους Running Wild ασχολήθηκε για περισσότερο από 15 χρόνια σαν προγραμματιστής. Το 2008 σχημάτισε τους D'Orca με τη γυναίκα του Melanie "Mel" Dorca-Ruiz, ενώ έπαιξε στους Metallian και Random.  
• Μέσω του οργανισμού All Within My Hands Foundation, οι Metallica προσέφεραν το ποσό των $250,000 στα θύματα του σεισμού της Τουρκίας/Συρίας.
• Δεν ξέρω πόσους μπορεί να ενδιαφέρει, απλά αναδημοσιεύω την είδηση από το περιοδικό Forbes όπου στην ετήσια έκδοση του, αναφέρει τη λίστα με τους 10 καλοπληρωμένους καλλιτέχνες για το 2022. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, στο Νο1 είναι οι ...Genesis, με έσοδα $230.000.000 κι ακολουθεί ο Sting με $210.000.000 (σ.σ. που πας ρε κακομοίρη!). Η παρουσία του δικαιολογείται γιατί πέρυσι πούλησε τα δικαιώματα των τραγουδιών του, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Police. Διαβάστε τη λίστα με τα πρώτα 10 ονόματα σε κέρδη για το 2022.
1. Genesis, $230 million
2. Sting, $210 million
3. Tyler Perry, $175 million
4. Trey Parker & Matt Stone, $160 million
5. James L. Brooks & Matt Groening, $105 million
6. Brad Pitt, $100 million
7. The Rolling Stones, $98 million
8. James Cameron, $95 million
9. Taylor Swift, $92 million
10. Bad Bunny, $88 million

  • Πρόσφατα βρέθηκαν πλάνα από τη Olivia Newton-John στο studio να ερμηνεύει τη μεγάλη επιτυχία της country star Dolly Parton, «Jolene». O xρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας της country μουσικής, μάθε θυμίζει ότι η τη Olivia Newton-John, πρωταγωνίστρια του Greese αλλά και δεκάδων επιτυχιών ,  έφυγε από τη ζωή το 2022, νικημένη από τον καρκίνο σε ηλικία 73 ετών. Όπως θα δείτε στο video εμφανίζεται και η Parton να τραγουδάει ντουέτο αλλά τα γυρίσματά της έχουν γίνει σε διαφορετικό χρόνο. Η συνεργασία τους είναι μέρος της κυκλοφορίας της Olivia Newton-John, Just The Two Of Us: The Duets Collection όπου συμμετέχουν ακόμα και οι John Travolta, Barry Gibb, Mariah Carey κ. α.
• 150 προσωπικά αντικείμενα του σπουδαίου Blues κιθαρίστα και συνθέτη των  Fleetwood Mac, Peter Green βγαίνουν σε πληστηριασμό με τις τιμές να ξεκινούν από τις $180 (£150). Μεταξύ αυτών χαρτί με χειρόγραφους στίχους του“Man of the World”, σχέδια,  ενισχυτές, πετάλια κ.α.
• Για το εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε τον Αύγουστο του 2022, μίλησε στο Classic Rock ο τραγουδιστής των Thunder, Danny Bowes.»Συνειδητοποίησα πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και πόσο εύθραυστοι είμαστε όλοι». Ο Bowes ξεκίνησε εκμάθηση περπατήματος και η αποκατάστασή του μετά από μήνες βελτιώθηκε, σε σημείο που επέστρεψε στην εβδομαδιαία εκπομπή του για το Planet Rock Radio. «Είχα μια εκτεταμένη αιμορραγία στον εγκέφαλο και μετά έπεσα από μια σκάλα, προσγειώνομαι με το κεφάλι μου και φυσικά τραυματίστηκα. Αυτός ο τραυματισμός στο κεφάλι δεν άφησε να διαγνωστεί το εγκεφαλικό γιατί η κύρια περιοχή της ζημιάς ήταν ακριβώς κάτω από την πληγή στο κεφάλι, οπότε στην αρχή το εγκεφαλικό δεν διαγνώστηκε. Ήμουν τυχερός που με κράτησαν στη ζωή μέχρι να έρθει η ιατρική ομάδα και να μεταφερθώ στο St George's του Tooting, όπου οι γιατροί είπαν στη γυναίκα μου ότι μπορεί να μην επιζήσω από την εγχείρηση. Ευτυχώς η επέμβαση ήταν επιτυχής κι οφείλω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με έφεραν και στους γιατρούς. Ήμουν στο νοσοκομείο για τρεις μήνες και αποκαλύφθηκε η πλήρης έκταση της κατάστασής μου. Τα εγκεφαλικά προκαλούν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ δεν θα σας δώσω μια εκτενή λίστα με όλα μου θέματα, θα πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά τυχερό που δεν επηρεάστηκα περισσότερο». Ο Bowes χρειάστηκε πολλά χρήματα για να επανέλθει και οι Thunder δημιούργησαν τη σελίδα JustGiving για να συγκεντρώσουν τις 30.000£ για να πληρωθεί το κέντρο νευροαποκατάστασης. Ο στόχος επιτευχθεί σε λιγότερο από 48 ώρε,  συγκεντρώνοντας 72.000 £, με το υπόλοιπο ποσό να πηγαίνει στο Air Ambulance Charity For Kent, Surrey & Sussex που συνέβαλε για να σώσει τη ζωή τουή. Οι περισσότερες δωρεές ήταν της τάξης των £5, £10 ή £20, όσο μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά οι fans αλλά ήταν μεγάλο το νούμερο των ανθρώπων που συνέβαλαν, δείγμα της αγάπης του κοινού προς το πρόσωπό του.
    







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου