NEWS OF THE WORLD (23/1/23)


• Οι Iron Maiden συνεργάστηκαν με την The Guitarwrist, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία και χρησιμοποίησαν τις παλιές χορδές των οργάνων τους, φτιάχνοντας μπρασελέ. Έτσι μείωσαν τις ποσότητες μεταλλικών χορδών  που κατέληγαν σε χωματερές, συγκεντρώνοντας χρήματα για το Heavy Metal Truants, μια φιλανθρωπική ομάδα ποδηλασίας που συνιδρύθηκε από τον πρώην αρχισυντάκτη του Metal Hammer, Alexander Milas  κaι τον manager των Iron Maiden. Μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ.
• Η μεγάλη τραγουδίστρια της Country, Dolly Parton είπε ότι οι Paul McCartney, Stevie Nicks και Steven Tyler είναι καλεσμένοι στο καινούργιο άλμπουμ της που θα έχει τίτλο Rock Star και θα περιέχει διασκευές κλασικών rock τραγουδιών (σ.σ. ωχ τι έχουμε να ακούσουμε).
• Φαίνεται ότι οι Richie Faulkner (Judas Priest), Ronnie Romero (Rainbow, MSG),Dave Rimmer (Uriah Heep) κι ο ντράμερ Christopher Williams (Accept) έχουν χρόνο λεύθερο και σχημάτισαν τους Elegant Weapons κλείνοντας 2 εμφανίσεις στο γαλλικό Hellfest και στο ιταλικό The Return Of The Gods. Η παρέα έχει ήδη έτοιμο άλμπουμ με τίτλο Horns For A Halo, τα κομμάτια του οποίου ηχογραφήθηκαν με μπασίστα τον Rex Brown (Pantera, Down) και ντράμερ τον Scott Travis των Judas Priest, με παραγωγό τον Andy Sneap. Σχετικά με την επιλογή του ονόματος, ο Faulkner είπε: "Σχεδόν σε κάθε προσπάθεια, ο τεχνίτης χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά. Για έναν μουσικό, αυτά τα εργαλεία είναι πράγματα όπως τα όργανά του, οι φωνές τους και τα συναισθήματα που μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ο σωστός συνδυασμός όλων αυτών. Είναι μια αναφορά στα όργανα που παίζουμε γιατί όλοι είμαστε παλιοί στη δουλειά».
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών ο μπασίστας των Screaming Trees, Van Conner μετά  από χρόνια πνευμονία. 

• Οι Rolling Stones έγιναν μέλη στο Tik Tok και μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους τις εμπειρίες τους Mick @jagger και Keith @officialkeef». Παράλληλα το συγκρότημα ανακοίνωσε ένα online συναυλιακό event για την κυκλοφορία του GRRR Live με τη συναυλία να πραγματοποιείται στις 2 Φεβρουαρίου στις 8PM GMT / 8PM Eastern / 8PM Pacific / 8PM AWST (3 Φεβρουαρίου).
• Το συγκρότημα του Steve Harris, οι British Lion έδωσαν στη δημοσιότητα ένα video για να διαφημίσουν την επερχόμενη περιοδεία τους στη Μ.Βρετανία.

• Έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας των Γερμανών power metallers Heaven’s Gate, Manfred “Manni” Jordan, που είχε παίξει στους τρεις πρώτους δίσκους τους (In control, Livin’ in hysteria και Hell for sale!).
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσιάζουν οι Winery Dogs. Πρόκειται για το "Mad World", που περιέχεται στο καινούργιο άλμπουμ τους III που θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου.
• H Hachette Books θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαρτίου τη βιογραφία του Leon Russell με τίτλο Russel: The Master of Space and Time's Journey Through Rock & Roll History. Το βιβλίο γράφτηκε με τη συνεργασία του συγγραφέα και δημοσιογράφου Bill Janovitz και στις 592(!)  σελίδες παρουσιάζεται η βιογραφία του μουσικού, συνθέτη και ερμηνευτή, που άσκησε μεγάλη επιρροή σε αμέτρητους καλλιτέχνες, όπως ο George Harrison, οι Rolling Stones, ο Eric Clapton, ο Elton John, ο Willie Nelson και ο Tom Petty.

• Τη συνέχεια του προσωπικού του άλμπουμ Olias Of Sunhillow(1976) ανακοίνωσε ο πρώην τραγουδιστής των Yes, Jon Anderson με την κυκλοφορία του καινούργιου προσωπικού του άλμπουμ Zamran.
• Η τεχνολογία κύκλους κάνει. H Sony επαναφέρει το ιστορικό Walkman όχι με ..κασέτα ή cd αλλά με λειτουργικό Android και θα παίζει μουσική από Spotify και YouTube μέσω streaming.  Η νέα του μορφή, περιγράφεται σαν "μια μηχανική εξέλιξη στον φορητό ήχο". Το ψηφιακό Walkman διαθέτει ψηφιακό ενισχυτή ήχου υψηλής ανάλυσης S-Master HX™, μεγάλο συμπαγή πυκνωτή υψηλού πολυμερούς και υψηλής ποιότητας συγκόλληση ήχου που περιέχει χρυσό, για βελτιωμένο εντοπισμό του ήχου και προφανώς ευρύτερο επίπεδο ήχου. Και βέβαια μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, μεγαλύτερη οθόνη 5 ιντσών, εύκολες λειτουργίες λήψης και ροής. Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις άλμπουμ σε κασέτα(!) στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 28% σε 440.000 (από 343.000 το 2021), σύμφωνα με την έκθεση Luminate U.S. Year-End Music Report για 2021 με το άλμπουμ Bleach των Nirvana να ξεπερνά τις  7.000 αντίτυπα σε κασέτα(!!) στην Αμερική πέρυσι, ενώ το Impera των Ghost πούλησε 5.000 αντίτυπα σε κασέτα στις ΗΠΑ.
Η κασέτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς στις ΗΠΑ ήταν το Guardians of the Galaxy, Vol. 2: Awesome Mix Vol. 2 soundtrack, το οποίο έφθασε  τις 17.000 αντίτυπα. Στη Μ.Βρετανία, οι πωλήσεις κασετών συνέχισαν να αυξάνονται το 2022, αυξημένες κατά 5,2% από έτος σε έτος, φτάνοντας συνολικά τις 195.000 μονάδες, σύμφωνα με την εταιρεία επίσημων γραφημάτων. Η κασέτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 ήταν το έβδομο άλμπουμ των Arctic Monkeys The Car, το οποίο πούλησε περισσότερα από 10.000 αντίτυπα σε κασέτα. Το Patient Number 9 του Ozzy Osbourne ήταν το 20ο μεγαλύτερο άλμπουμ σε κασέτα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, ενώ η 40η επετειακή έκδοση του The Number Of The Beast των Iron Maiden ήταν η 21η κασέτα με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου