ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: LAST IN LINE/RIVAL SONS/ O ZIGGY STARDUST ΕΓΙΝΕ…REGGΑΕ!

 

Στις 2 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Αμερικάνων Rival Sons με τίτλο Darkfighter απ όπου ήδη έχουν έτοιμο το video single "Rapture". To συγκρότημα την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και το άλμπουμ Lightbringer (σ.σ κάποιο άλλο αμερικάνικο συγκρότημα μου θυμίζει αυτό!). Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Jay Buchanan σχολίασε: "Σε σύγκριση με τους προηγούμενους δίσκους μας, αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο για τα καινούργια τραγούδια μας. Σε αυτό  ρόλο έπαιξε και το lockdown κι όταν τελείωσε νιώσαμε ότι ούτε τότε είμαστε έτοιμοι Κάθε φορά που πιστεύαμε ότι τελειώσαμε, άνοιγε μια καινούργια ιστορία και καταλήξαμε στα 2 άλμπουμ».


Το τρίτο άλμπουμ τους παρουσίασαν οι Last in Line (Andrew Freeman τραγούδι, Phil Soussan μπάσο (πρώην Ozzy) και πρώην 2 μέλη της μπάντας των Dio, o κιθαρίστας Vivian Campbell (Def Leppard) κι ο ντράμερ Vinny Appice (πρώην Blackl Sabbath). To καινούργιο άλμπουμ τους τιτλοφορείται Jericho και θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος  τόμος της ιστορίας του hard rock μας θυμίζει ότι το πρώτο άλμπουμ των Last in Line ήταν το Heavy Crown(2016) και μπάσο έπαιζε ο Jim Bain που έφυγε από τη ζωή εκείνη τη χρονιά σε ηλικία 68 ετών. Τη θέση του πήρε ο Phil Soussan και το 2019 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο II. Δείτε το πρώτο video single από τον καινούργιο δίσκο τους που είναι το "Ghost Town" που οι στίχοι του μιλούν για «το σπάσιμο ενός κύκλου» από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να είναι οι προσδοκίες της οικογένειας, της καριέρας ή της ζωής, βάζοντας ένα άτομο σε έναν ανεπιθύμητο ή ανεπιθύμητο χώρο.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα ανταποκρίνεται στις κυβερνητικές προσδοκίες. Κάθε τι μη λογικό, ανήθικες ιδέες και νόμοι που γίνονται ο κανόνας, ενώ κλείνουμε τα μάτια σε μεγαλύτερα προβλήματα» λέει ο Freeman.


 
Ένα από τα καλύτερα και πλέον επιδραστικά άλμπουμ  στην ιστορία της μουσικής, το Το The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars(1972) του David Bowie, διασκευάστηκες ολόκληρο σε reggae μουσική και θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου με τίτλο Ziggy Stardub. Υπεύθυνοι αυτής της μουσικής αλλαγής, οι κολεκτίβας Easy Star All-Stars, με επικεφαλής τον παραγωγό, ενορχηστρωτή, πολυμουσικό και συνιδρυτή της Easy Star Records, Michael Goldwasser και καλεσμένους ονόματα όπως ο κιθαρίστας των Rush, Alex Lifeson και ο κιθαρίστας των Living Color, Vernon Reid. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Easy Star All-Stars κάνουν μια reggae διασκευή ενός rock αφού στο παρελθόν διασκεύασαν ολόκληρα τα The Dark Side of the Moon των Pink Floyd, ΟK Computer των Radiohead αλλά και το Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band των Beatles. Πρώτο video single, το κλασικό "Starman", που ερμηνεύει ο Maxi Priest. «Άκουγα το Ziggy Stardust ως έφηβος, αλλά μόλις αποφασίσαμε να το κάνουμε ως αφιέρωμα, το  ξανά άκουσα σαν τρελός. Κράτησα στοιχεία από τα αυθεντικά τραγούδια, άλλαξα κάποιες μικρές λεπτομέρειες και νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα με δικαιώνει πλήρως. Ο David Bowie ήταν μια ιδιοφυΐα, αλλά για να κάνω αυτές τις διασκευές,  χρειάζεται ένα ορισμένο επίπεδο τρέλας αλλάζοντας πολλά πράγματα στη μουσική που ο απλός ακροατής δεν  καταλαβαίνει»είπε ο Michael Goldwasser, αφήνοντας μας να κρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα.


Α.Ρ.

24/1/23


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου