O GUS G. ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ROCKMACHINE.GR ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ PAUL DIANNO


Αυτή η χρονιά, πρέπει να είναι η καλύτερη για τους fans των Iron Maiden, αφού εκτός από τη μεγάλη συναυλία του Βρετανικού συγκροτήματος το καλοκαίρι στο Ο.Α.Κ.Α., τον Blaze Bayley σε περιοδεία να παίζει τα Virtual XI και X Factor και τώρα έρχεται η σειρά του Paul DiAnno να παίξει σε Αθήνα (Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Gagarin) και Θεσσαλoνίκη (στις 15 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater) μαζί με τον Gus G, τα πρώτα 2 άλμπουμ του πρώην συγκροτήματος του, τα Iron Maiden (1980) και Killers(1981). Και όλα αυτά όταν πριν 2 μήνες είχαμε δει τους Firewind στην συναυλία των 20 χρόνων τους. Μπορεί οι καριέρες των 2 μουσικών να είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, αλλά η δική μου γενιά (αρκετά ώριμη) και σίγουρα πολλοί νεότεροι, θεωρούν τα πρώτα δύο άλμπουμ των Iron Maiden, σημεία αναφοράς για την εξέλιξη της καριέρας τους αλλά και του metal γενικότερα. Τον Paul DiAnno τον έχουμε δει πολλές φορές  στη χώρα μας και ευχόμαστε να τον ξανά δούμε, αλλά νομίζω ότι αυτές οι 2 συναυλίες, με την παρουσία του Gus G του δίνουν άλλη διάσταση στις συναυλίες. Με τον Gus, μίλησα στο τηλέφωνο για τις δύο επερχόμενες συναυλίες κι ακούστε τι είπε:
  Πως προέκυψε η συνεργασία με τον DiAnno για αυτές τις 2 συναυλίες;
Η ιδέα ήταν του Ηλία Αραβίδη, που είναι παιδικός μου φίλος και κάνουμε μαζί τις συναυλίες στην Ελλάδα. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον DiAnno, τον είχε δει πρόσφατα στο Ζάγκρεμπ μετά  το πρόβλημα υγείας που είχε και ήθελε να κάνει κάτι ειδικά γι αυτόν. Έτσι καταλήξαμε σε αυτές τις 2 συναυλίες, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο Gagarin και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Principal club theater.  Για την ώρα δεν έχουμε ξεκινήσει πρόβες καθώς ο DiAnno δεν έχει έλθει ακόμα στην Ελλάδα για να ξεκινήσουμε. Θα χρειαστούν πολλές πρόβες για να αποδοθούν σωστά τα τραγούδια. Τον DiAnno τον είχα συναντήσει πριν 9 χρόνια στη Σουηδία και είχαμε μιλήσει. Ήταν ωραίος τύπος και νομίζω ότι θα κάνουμε 2 πολύ καλές βραδιές.

Θα παίξετε όλα τα κομμάτια κι από τα 2 άλμπουμ;
Σίγουρα ολόκληρο το πρώτο άλμπουμ και το 80% από το Killers.  Δεν ξέρω ακόμα τι θα παίξουμε στο  encore θα πρέπει να μιλήσω με τον Di Anno να δω τι έχει στο μυαλό του.
Εσύ πότε ήλθες για πρώτη φορά σε επαφή με αυτά τα 2 άλμπουμ;
Εγώ δεν είμαι αυτής της γενιάς, ανήκω στη δεκαετία του 90 , τότε που κυκλοφορούσαν το Fear of the Dark. Με το χρόνο, άκουσα και τα προηγούμενα άλμπουμ τους και σε αυτό υπεύθυνος είναι και πάλι ο Ηλίας, που όποτε πήγαινα σπίτι του, μού έβαζε κι άκουγα τους δίσκους τους (των Iron Maiden). Τα είχε όλα, δίσκους, dvd…Από αυτόν τα έμαθα…
Υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσετε αυτή τη συνεργασία και με ευρωπαική σειρά περιοδειών;
Δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι πέραν των 2 συναυλιών σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη κι αυτό για σχεδόν ολόκληρο το 2023 υπάρχουν υποχρεώσεις. Έχουμε κλείσει 42 ημερομηνίες με τους Beast in Black και στις 21 και 22 Μαρτίου παίζουμε σε Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater) και Αθήνα  (Gagarin). Παράλληλα προχωράμε τον καινούργιο δίσκο που θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2023. Υπάρχει λίγος χρόνος για να κάνουμε και κάτι άλλο εκτός από αυτές τις 2 συναυλίες μαζί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
 Για ειστήρια και των 2 συναυλιών, πατήστε το banner δεξιά της κεντρικής σελίδας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

 Την επόμενη Κυριακή: Yes Astral Traveller (1969-1979). Η ιστορία τους, οι δίσκοι, τα γεγονότα.

20/11/22 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου