ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ROCK’N’ROLL, ΠΕΘΑΝΕ Ο JERRY LEE LEWIS

 

Ένας από τους μεγάλους ήρωες του rock’n’roll, μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στη χώρο της μουσικής, ο σπουδαίος rock 'n' roller Jerry Lee Lewis, πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του είχαν φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες και μάλιστα πριν 2 ημέρες τον ήθελαν νεκρό. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί του έδιναν μικρό περιθώριο ζωής. Ο Jerry Lee Lewis που έμεινε στην ιστορία με το ψευδώνυμο The Killer", είχε γεννηθεί το Σεπτέμβριο του 1935 στο Ferriday της Louisiana και σε ηλικία 9 ετών άρχισε να παίζει πιάνο για να εξελιχθεί σαν ένας από τους πατέρες του rock’n’roll. To 1956 υπέγραψε στην περίφημη Sun Records και κυκλοφόρησε το πρώτο του μικρό δίσκο με τίτλο "Crazy Arms" για να ακολουθήσουν τα "Whole Lotta Shakin' Going On", "Great Balls of Fire" και "Breathless". Ο J.L.Lewis ερμήνευε τα τραγούδια του καθισμένος στο πιάνο αλλά ήταν τέτοια η ορμητικότητα και δύναμη που χτύπαγε τα πλήκτρα που δεν μπορούσε να μείνει καθισμένος, κλωτσώντας πάνω από το κάθισμα του πιάνου και βάζοντας το πόδι του πάνω στα πλήκτρα. Όμως τη μεγάλη δημοσιότητα πήρε όχι λόγω των τραγουδιών του αλλά γιατί παντρεύτηκε την μόλις 13 ετών πρώτη του ξαδέλφη Myra Gale Brown! ΓΤο σκάνδαλο επηρέασε πολύ την καριέρα του και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επανέλθει  με τις επιτυχίες "What'd I Say"(διασκευή της επιτυχίας του Ray Charles), What's Made Milwaukee Famous (Has Made a Loser Out of Me)", "She Still Comes Around (to Love What's Left of Me)", "One Has My Name (The Other Has My Heart)" κ.α. ενώ είχε και πολλές επιτυχίες στο country chart. Εκτός από το γάμο του με την 13χρονη ξαδέλφη του, το 1976 ένα άλλο γεγονός μες πρωταγωνιστή τον Jerry Lee Lewis ήλθε στην επικαιρότητα. Στις 22 Νοεμβρίου 1976, συνελήφθη έξω από το σπίτι του Elvis Presley στην Graceland με την κατηγορία ότι ήθελε να τον πυροβολήσει.

Την ίδια χρονιά σε ένα άλλο περιστατικό με πιστόλι παραλίγο να σκοτώσει τον μπασίστα του, Butch Owens όταν ένα 0,357 Magnum έπεσε κατά λάθος στο χέρι του. Στη βιογραφία του Jerry Lee Lewis: His Own Story(2014), ο Lewis έγραψε ότι ο Presley ζούσε απομονωμένος και προσπάθησε να τον πλησιάσει και τελικά το έκανε στις 23 Νοεμβρίου, παρακαλώντας τον να "βγεί στο σπίτι". Ο Lewis απάντησε ότι θα το έκανε αν είχε χρόνο, αλλά ότι ήταν απασχολημένος προσπαθώντας να βγάλει τον πατέρα του, Elmo, από τη φυλακή στην Tunica επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια. Αργότερα εκείνο το βράδυ, ο Lewis ήταν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μέμφις που ονομαζόταν Vapors και έπινε σαμπάνια όταν του έδωσαν ένα όπλο. Ο Λιούις θυμήθηκε τότε ότι ο Έλβις ήθελε να τον δει και, ανεβαίνοντας στο καινούργιο του αυτοκίνητο, Lincoln Continental με το γεμάτο πιστόλι στο ταμπλό και ένα μπουκάλι σαμπάνια κάτω από το μπράτσο του, πήγε στην Graceland.  Λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα, ο Lewis έσπασε κατά λάθος(!) τις περίφημες πύλες της με τον έκπληκτος ξάδερφος του Presley, Harold Lloyd να παρακολουθεί το γεγονός. Ο Lewis προσπάθησε να πετάξει το μπουκάλι της σαμπάνιας έξω από το  αυτοκίνητο, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το παράθυρο ήταν κλειστό.

Ο Lewis υποστήριξε ότι δεν είχε την πρόθεση να κάνει κακό στον Presleyκι ότι ήταν φίλοι αλλά ο Elvis παρακολουθώντας τo περιστατικό  από τηλεόραση κλειστού κυκλώματος, είπε στους φρουρούς να καλέσουν την αστυνομία. Η αστυνομία του Μέμφις βρήκε το όπλο στο αυτοκίνητο και του πέρασε χειροπέδες». Οι αστυνομικοί ρώτησαν τον Elvis "Τι θέλεις να κάνουμε” κι αυτός τους είπε, "Κλείδωσέ τον". Αυτό πλήγωσε τα αισθήματά του και κατηγορήθηκε για οπλοχρησία και μέθη. Αφέθηκε  ελεύθερος με καταβολή 250 δολαρίων.O μεγάλος rock’n’roller έχει εμφανιστεί 2 φορές στη χώρα μας, την πρώτη στο Καλλιμάρμαρο την 1 Οκτωβρίου 1988, στην ιστορική για την ενημέρωσης για το aids όπου σμμετείχαν επίσης οι Bonnie Tyler,  Joan Jett,  Run D.M.C, Black Uhuru κ.α. Χαρακτηριστικό ήταν ότι όταν ανέβηκε στη σκηνή ο κόσμος εκτόξευσε χτένες από τους ροκαμπιλάδες ενώ κυμάτιζαν πολλές σημαίες του νότου. Πριν καθίσει στο πιάνο, έβγαλε τη χτένας του και χτενίστηκε! Ήταν μοναδική συναυλία κι ο ίδιος ήταν μόνο 53 ετών! Η δεύτερη φορά ήταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 14 Δεκεμβρίου 1990 που είχε γεμίσει από ανθρώπους κάθε ηλικίας.


To 1989  βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία Great Balls of Fire με τον Dennis Quaid στον πρωταγωνιστικό ρόλο την Winona Ryder στο ρόλο της Myra Gale  Brown και τον Alec Baldwin στο ρόλο του ξαδέλφου του ευαγγελιστή. Είχε κυκλοφορήσει 41 άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Rock & Roll Time (2014). 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

28/10/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment