NEWS OF THE WORLD (18/8/22)

 

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο τραγουδιστής των Grim Reaper, Steve Grimmett χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του. Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα σαν έναν καλό τραγουδιστή και ιδιαίτερα φιλικό με τους fans του αφού δεν άφηνε κανέναν παραπονεμόνο να μην φωτογραρφηθεί μαζί του. Γυρνώντας το χρόνο μεδικές δεκαετίες πίσω θα τον βρούμε τραγουδιστή στους Grim Reaper, που άφησαν πίσω τους ένα από τα καλύτερα NWONHM άλμπουμ, το  See You in Hell appeared(1983). Την διετία 1988-1990 διετέλεσε τραγουδιστής στον Onslaught ενώ ηχογράφησε και 5 άλμπουμ με τους Lionheart. To 1993 ήταν μεταξύ των υποψηφίων να αντικαταστήσει τον Bruce Dickinson στους Iron Maiden για να συνεχίσει τελικά την καριέρα του στους Grim Reaper. Το 2017 κατά τη διάρκεια περιοδείας των Grim Reaper στο Equador, έχασε το δεξί του πόδι εξ αιτίας μόλυνσης και χρειάστηκε να μείνει περισσότερο από ένα μήνα στο νοσοκομείο με την ασφαλιστική να μην πληρώνει τα απαιτούμενα έξοδα νοσηλείας και μεταφοράς. Οι οπαδοί ήταν εκείνοι που μάζεψαν το ποσό των $14,000 χρήματα για να καταφέρει να επιστρέψει στην Αγγλία. Πάντωες  η γυναίκα του είπε ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.ο  
• Στο προηγούμενο New of the World είχε διαβάσει την κοινή εμφάνιση των Iommi και Ozzy στους Commonwealth Games όπου έπαιξαν τα “Paranoid” και “Iron Man” χωρίςε τη συμμετοχή του μπασίστα Geezer Butler. Σύμφωνα με τον Iommi ο Butler αφ ένός είναι ….στην Κένυα αφετέρου δεν κάνει εμφανίσεις λόγω Covid.
• Μετά από 25 χρόνια γάμου με την Francesca, ο James Hetfield κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Το ζευγάρι έχει 2 κόρες κι ένα γιό.
• Ακόμα ένα πολύ καλό κομμάτι από τους Megadeth από το καινούργιο άλμπουμ τους. Τίτλος του “Soldier On!" και οι στίχοι του μιλούν για την απόφαση που πρέπει να πάρει κάποιος για να φύγει από μια τοξική σχέση.
•    Το όνομα του κιθαρίστα Bill Pitman είναι μάλλον άγνωστο αλλά ο θανατός του σε ηλικία 102 ετών, μας έδωσε την ευκαιρία να τον μάθουμε. Διαβάστε τις παρακάτω λίγες γραμμές και με έκπληξη θα μάθετε σε ποια τραγούδια αλλά και με ποιους μουσικούς έχει παίξει κιθάρα. Ο Pitman γεννήθηκε στο Belleville του New Jersey το 1920 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής σε νεαρή ηλικία και αφού επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πήγε στο Ωδείο Μουσικής του Λος Άντζελες για να σπουδάσει σύνθεση. Άρχισε να παίζει με το συγκρότημα της Peggy Lee και εμφανίστηκε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα The Rusty Draper Show στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Τότε άρχισε να δημιουργείται μια ομάδα μουσικών που τελικά θα γινόταν γνωστοί ως Wrecking Crew. Ο Pitman έγινε ένας περιζήτητος κιθαρίστας στη δεκαετία του '60 και έπαιξε σε τραγούδια όπως "Strangers In The Night" του Frank Sinatra, "Blue Hawaii" του Elvis Presley, "The Way We Were" της Barbra Streisand, «Be My Baby» των Ronettes, «Good Vibrations» των Beach Boys, έπαιξε το γιουκαλίλι στο "Raindrops Keep Fallin' On My Head", το τραγούδι για το soundtrack  Butch Cassidy And The Sundance Kid που κέρδισε ένα Όσκαρ. Αυτός παίζει κιθάρα στο Mr Tambourine Man των Byrds. Ο Pitman έπαιξε επίσης στα soundtrack για αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως M*A*S*H, Fast Times At Ridgemont High, Dirty Dancing, Goodfellas, I Love Lucy, Bonanza, The Sonny And Cher Comedy Hour, Star Trek. Ο Pitman και οι υπόλοιποι μουσικοί του Wrecking Crew βρέθηκαν στο επίκεντρο σε ένα ντοκιμαντέρ του 2008 για τη μουσική σκηνή  στο Λος Άντζελες. Παρ όλο το προκεχωρημένο της ηλικίας του ο ιανατός του οφείεται σε πτώση που είχε ως αποτέλεσμα ένα κάταγμα της σπονδυλικής στήλης.
•  Το lyric video  για το τραγούδι τους "Hammersmith" έδωσαν στη δημοσιότητα οι Scorpions. Το τραγούδι υπάρχει σαν bonus track στην αγγλική έκδοση του άλμπουμ (στην ελληνική έκδοση  που κυκλοφόρησε στη χώρα μας δεν υπάρχει) και είναι φόροες τιμής στο γνωστό χώρο συναυλιών του Λονδίνου.

•    Όσοι ασχολείστε λίγο παραπάνω με τη μουσική και παρατηρείτε τις ετικέτες των δίσκων, ίσως έχετε διαβάσει τα ονόματα Holland–Dozier–Holland, που συνέθεσαν σωρεία επιτυχιών για τη μεγάλη μαύρη δισκογραφική εταιρεία Motown και καλλιτέχνες  όπως  Supremes, Isley Brothers, Martha and the Vandellas και Four Tops αλλά και Phil Collins, τη δεκαετία του 80.  Ο Lamont Dozier, ένας από την παραπάνω τριάδα των συν θετών/στιχουργών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του. Είχε  γεννηθεί το 1941 στο Detroit και η δασκάλα του Κα Edith Burke τον ενθάρρυνε τον Dozier να στραφεί στην ποίηση, γράφοντας τους πρώτους στίχους του. Όταν γνώρισε τα αδέλφια Brian και Eddie Holland, άρχισε να συνεργασία που προσέφερε στον κόσμο μεγάλες επιτυχίες κι ανέδειξε πολλά ονόματα. Τραγούδια σαν τα "Where Did Our Love Go" (Supremes), Heat Wave (Martha & the Vandellas), "Bernadette"(Four Tops), "Going Back to My Roots"(Odyssey),  ενώ το 1973 όταν η τριάδαHolland–Dozier–Holland χώρισε, προσπάθησε να κάνει προσωπική καριέρα αλλά τα τραγούδια»Trying to Hold on to My Woman" και "Fish Ain’t Bitin'", δεν έκαναν την επιτυχία που περίμενε. Έτσι to 1988  έδωσε το τραγούδι του "Two Hearts" στον Phil Collins και πήγε Νο1 Αμερική και Νο6 Μ.Βρετανία (από την ταινία Buster).  Όπως έχει δηλώσει ποτέ δεν έδινε όνομα γυναίκας σε τίτλο τραγουδιού γιατί καμία γυναίκα δεν θα αγόραζε δίσκο με όνομα άλλης! Στο chart 100 της Αμερικής των μικρών δίσκων, έχουν μπει περισσότερα από 100 τραγούδια του! 

• Μάλλον στα…ψιλά πέρασε το πρόσφατο άλμπουμ των Jethro Tull, The Zealot Gene που ήταν το πρώτο τους στα τελευταία 18 χρόνια. Το άλμπουμ γνώρισε εμπορική επιτυχία στη Βρετανία αλλά και σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης και για την προώθησή του το συγκρότημα, στην ουσία ο Ian Anderson παρουσίασε ακόμα ένα video single.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου