SAMANTHA FOX: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ Η ΝΟΡΒΗΓΙΔΑ!


Την μάθαμε από τις ανταποκρίσεις των ελληνικών περιοδικών της δεκαετίας του 80, σαν το Κορίτσι της  Σελίδας 3 της Sun!  Η αγγλική εφημερίδα, συνήθιζε στην 3η σελίδα των φύλλων της, να παρουσιάζει ένα κορίτσι σε ημίγυμνη φωτογραφία. Αυτό ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου 1970 όταν έγινε η πρώτη δημοσίευση και τον επόμενο χρόνο διπλασίασε της πωλήσεις της για να φθάσουμε το Νοέμβριο του 1978 όπου ήταν πρώτη σε πωλήσεις! Ένα από τα πιο γνωστά κορίτσια της 3η σελίδας ήταν η Samantha Fox που σαν όπλα της είχε το χαμόγελό της, τη νεανική ομορφιά και το μεγάλο στήθος της, που την οδήγησαν στην κορυφή της δημοτικότητας. Η γεννημένη το 1966 στο Ανατολικό Λονδίνο Samantha Fox, σύντομα βρήκε το δρόμο προς τη δισκογραφία, υπογράφοντας στην Lamborghini Records (!) με το όνομα S.F.X.και κυκλοφορόντας το τραγούδι "Rockin' with My Radio"/"My Old Man" με παραγωγό τον κιθαρίστα Ray Fenwick (μέλος των Ian Gillan Band και Spencer Davis Group). Ήταν το 1983 όταν ήταν 16 ετών! Ακολούθησε ένα δεύτερο single, το "Aim to Win"/"17 and Holding", που κυκλοφόρησε με το πλήρες όνομά της. Η αποτυχία των 2 τραγουδιών δεν την πτόησαν αφού η μητέρα της έστειλε φωτογραφίες της σε εφημερίδες για να λάβει μέρος στο Girl of the Year όπου πήρε τη δεύτερη θέση (η πρώτη μάλλον βγήκε με διαφορά στήθους) κι από εκεί μεταπήδησε στην 3η σελίδα της Sun.

Να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 20.000 κορίτσια! Οι γονείς της έδωσαν άδεια να εμφανιστεί ημίγυμνη στη φωτογραφία , με την πρώτη φωτογράφιση να τυπώνεται στο φύλλο της 22ας Φεβρουαρίου 1983 και αμέσως μετά υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με την Sun.  Σήμερα, η Samantha Fox είναι το πλέον γνωστό και αναγνωρίσιμο μοντέλο της Μ.Βρετανίας. Μόλις έληξε το συμβόλαιο με τη Sun (1986) αποσύρθηκε από τις φωτογραφίσεις της σελίδας 3 και στράφηκε ξανά στη μουσική, υπογράφοντας συμβόλαιο με την  Jive Records κυκλοφορόντας το πρώτο άλμπουμ της Touch Me (Νο17 Μ.Βρετανία, Νο 24 Αμερική)που έβγαλε τη μεγάλη επιτυχία "Touch Me (I Want Your Body)"(Νο3 Μ.Βρετανία, Νο4 Αμερική!) αλλά και τα "Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)", "Hold On Tight" και"I'm All You Need".  Οι πωλήσεις του άλμπουμ της ξεπέρασαν τις 60.000 στη Μ.Βρετανία, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η επιτυχία του στης Αμερική(500.000!!!). Το 1987 ακολούθησε το δεύτερο  άλμπουμ της με τίτλο το όνομά της (1987, Νο22 U.K., Νο 51 USA) αυτή τη φορά σε συνεργασία με τους παραγωγούς Stock Aitken Waterman που εκείνη την εποχή θριάμβευσαν στη Μ.Βρετανία.

Η μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ ήταν το "Nothing's Gonna Stop Me Now"(Νο8 Μ.Βρετανία, Νο80 Αμερική) αλλά και τα "Naughty Girls (Need Love Too)"(Νο5 Αμερική) σε συνεργασία με τους Full Force που κι αυτοί εκείνη την εποχή γνώριζαν μεγάλη επιτυχία  σαν παραγωγοί και συνθέτες. Το τρίτο της άλμπουμ I Wanna Have Some Fun (1988, Νο46 Μ.Βρετανία, Νο37 Αμερική) συνέχισε στο ίδιο μονοπάτι καλών συνεργασιών όπως με παραγωγούς τους αδελφούς Bolland αλλά και τον Chris Tsangarides! Η μοναδική επιτυχία του άλμπουμ ήταν το τραγούδι των Full Force "I Wanna Have Some Fun", No1 στο αμερικάνικο dance chart.  Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται το τέταρτο άλμπουμ της Just One Night (1991) και πάλι σε παραγωγή και συνεργασία με τους Full Force αλλά κι άλλους παραγωγούς. Το τραγούδι "(Hurt Me! Hurt Me!) But the Pants Stay On" δεν κατάφερε να γίνει επιτυχία αλλά στο τέταρτο single του δίσκου"Spirit of America" κιθάρα παίζει ο Glenn Tipton των Judas Priest και το τραγούδι είναι σύνθεση του Pat McManus των Mama's Boys. Ακολούθησε το άλμπουμ 21st Century Fox (1997) με εμφανή την προσπάθεια της να προσεγγίσει τον eurodance ήχο της εποχής και το Angel with an Attitude (1998) όπου είναι η εποχή που διαπιστώνει ότι ο πατέρας της που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της, την κλέβει και τον πηγαίνει δικαστικά όπου κερδίζει τη δική. Είχε την υποψία ότι της είχε υπεξαιρέσει το ποσό του 1.000.000 λιρών και τελικά της επιδικάστηκε δικαστικά το ποσό των £363.000. Έκτοτε δεν του ξανά μίλησε για 10 χρόνια, έως το θάνατό του! Ο πατέρας της ήταν πρώην ξυλουργός κι είχε αναλάβει manager της από την αρχή της καριέρας της. Το 1992 και το 2009 κυκλοφόρησε 2 Greatest Hits και σταμάτησε τη μουσική καριέρα της, έχοντας καταφέρει πέραν του πρώτου δίσκου της που είχε τοι αβανταδόρικο “Touch Me” να προσαρμοστεί στην χορευτική μουσική βιομηχανία, συνεργαζόμενη με δυνατά ονόματα παραγωγών και συνθετών και βγάζοντας πολλές επιτυχίες και στην Αμερική.
Το 1995 και σε ηλικία 29 ετών, ξανά φωτογραφήθηκε στην επετειακή έκδοση της Sun για τα 25 χρόνια της σελίδας 3 όπου η εφημερίδα κυκλοφόρησε με αφίσα της ενώ το 1996 φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Playboy.
Το 1994 έγινε αναβαπτισμένη χριστιανή και το , it was reported that Fox had become a born-again Christian;[17] that year she played at the Christian arts festival Greenbelt.[18]
Τη δεκαετία του 80 πήρε δημοσιότητα η σχέση της με τον Αυστραλό Peter Foster ο οποίος εξέτισε ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα για να ακολουθήσει η σχέση της με τον Paul Stanley των Kiss κι αμέσως μετά να έλθουν στην επιφάνεια φήμες για τη σχέση της με την Cris Bonacci των Girlschool. Φήμες που επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την Bonacci. Το 2003 τα έχει φτιάξει με τη manager της Myra Stratton για την οποία μάλιστα γράφει και Δελτίο Τύπου! Αργότερα, σε ηλικία 60 ετών η Stratton πέθανε από καρκίνο και το 2022 σε ηλικία 56 ετών, παντρεύτηκε την Νορβηγίδα tour manager Linda Birgitte Olsen.


 Α.Ρ.

11/7/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου