NEWS OF THE WORLD (16/5/22)


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Ελλάδα θα λάβει χώρα αυτό το καλοκαίρι 7 με 10 Ιουλίου στην Καβάλα. Θα δοθούν σεμινάρια διδασκαλίας (Guitar clinics) και επιδείξεις δεξιοτεχνίας στο χώρο της μεγάλης λέσχης στο κέντρο της πόλης, ενώ θα δοθούν  και ζωντανές εμφανίσεις σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στον Φάρο της Παναγίας στην περιοχή της παλιάς πόλης! Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με σπάνιες κιθάρες στο κτίριο της μεγάλης λέσχης, καθώς και η δυνατότητα έκθεσης και παρουσίασης οργάνων και κιθαριστικού εξοπλισμού από αντίστοιχους κατασκευαστές και οργανοποιούς!

Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν πέντε Guitar Clinics (any level)  με τους εξής Κιθαρίστες:
-Gus G. (Ελλάδα)
-Christophe Godin (Γαλλία)
-Rob Chapman (Αγγλία)
-Jim Politis (Ελλαδα)
-Mattias IA Eklundh (Σουηδία)

Για πρώτη φορά θα γίνει και ένα πολύ ιδιαίτερο σεμινάριο παραγωγής, "Studio & Home Recording workshop" από τον Αμερικανό έμπειρο Μουσικό παραγωγό Dennis Ward.
Στο τετραήμερο φεστιβάλ θα γίνουν επίσης 4 αντίστοιχες συναυλίες με τα εξής συγκροτήματα:
-The Prize,  Jim Politis Quartet, Gus G και Clockwork Wolf & Co. Το κόστος κατά άτομο για κάθε σεμινάριο ανέρχεται στα 25 Ευρώ ενώ για κάθε συναυλία θα είναι στα 12 Ευρώ. Για όσους ενδιαφέρονται θα υπάρχει και σχετικό compact πακέτο-πολυεισητήριο το οποίο θα διατίθεται με έκπτωση στην τιμή των 120€ και θα ισχύει για όλα τα σεμινάρια και τις συναυλίες του Φεστιβάλ, ενώ τον πρώτο μήνα ως και τις 15 Μαΐου θα υπάρχει έξτρα έκπτωση 15% στο πολυεισιτήριο με την μορφή Early bird ticket και θα ανέρχεται στα 85 Ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι κάτοχοι των compact πολυεισητηρίων θα συμμετέχουν σε κλήρωση η οποία θα γίνει την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ και θα αφορά διάφορα κιθαριστικά δώρα τα οποία θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Cosmo-Guitar Apocalypse έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
18:00 Mattias IA Eklundh - Guitar clinic
22:00 The Prize - Concert

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
18:00 Christophe Godin - Guitar clinic
22:00 Jim Politis Quartet - Concert

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
15:00 Jim Politis - Guitar clinic
18:00 Rob Chapman - Guitar clinic
22:00 Gus G. - Concert

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
15:00 Dennis Ward - Studio & Home Recording workshop
18:00 Gus G. - Guitar clinic
22:00 Clockwork Wolf & Co – Concert
Προμήθεια εισιτηρίων και πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους
https://www.cosmopolisfestival.gr/product/early-bird/
https://www.cosmopolisfestival.gr/cosmoguitar-apocalypse/

• Οι ORRA (ΩЯRΑ) είναι ένα νέο και πολλά υποσχόμενο Progressive, Hard και Heavy Metal σχήμα, που σχηματίστηκε το 2019 στην Αθήνα από μια ομάδα έμπειρων, αποφασισμένων και ανοιχτόμυαλων μουσικών, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί σε διάφορα projects όλα αυτά τα χρόνια.  
Αυτό που ξεχωρίζει τους ORRA από τις άλλες μπάντες είναι οι δυνατές, μελωδικές κιθάρες, τα εξωτικά grooves, το δυνατό rhythm section καθώς και τα δυνατά φωνητικά και οι πολύπλοκες, πολυεπίπεδες ενορχηστρώσεις με μια όμορφα συγχρονισμένη ψυχεδελική ατμόσφαιρα και συμφωνικά στοιχεία που θα σας κάνουν να θέλετε να γίνετε ένα με την Μουσική τους ύπαρξη.. Αυτή τη στιγμή, το συγκρότημα παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο "Unbounded" που κυκλοφόρησε ψηφιακά σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες στις 14 Απριλίου 2022, μέσω της Distrokid. 

• Δύο μέλη για την επερχόμενη αμερικάνικη περιοδεία τους, προσέθεσαν οι Porcupine Tree στη σύνθεσή τους. Είναι ο κιθαρίστας Randy McStine κι ο μπάσιστας Nate Navarro. Εμείς απλά ελπίζουμε να τους ξανά βλέπαμε…

• Η ταινία The Beatles And India θα κυκλοφορήσει σε Blu-ray και παρουσιάζει πώς η ινδική μουσική και κουλτούρα διαμόρφωσαν τη μουσική των Beatles αλλά και πως το κορυφαίο συγκρότημα μετέφεραν την ινδική μουσική σαν πολιτιστικό κίνημα. Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται πλάνα αρχείου αλλά και σύγχρονες τοπικές λήψεις στην Ινδία, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες και ανέκδοτες συνεντεύξεις. Εμπνευσμένο από το βιβλίο του Ajoy Bose Across The Universe - The Beatles In India, το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από τον Βρετανό Ινδό μουσικό επιχειρηματία Reynold D'Silva και σκηνοθέτησε ο Bose (το σκηνοθετικό του ντεμπούτο) και ο πολιτιστικός ερευνητής Pete Compton. Οι Beatles ήρθαν σε μια πρώτη φορά με την ινδική μουσική ενώ γύριζαν την ταινία τους “Help !” το 1965 η οποία παρουσίαζε Ινδούς μουσικούς σε μια σκηνή εστιατορίου με τον George Harrison να επηρεάζεται περισσότερο από όλους, αγοράζοντας το πρώτο του sitar (ινδικό παραδοσιακό έγχορδο όργανο), συνδέοντας τη μουσική τους με την ινδική όπως στα τραγούδια τους  "Norwegian Wood" αλλά και “Tomorrow Never Knows”.
•  Όπως ανακοινώθηκε επίσημα οι Manowar θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Κύπρο, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στη Λεμεσό, στο Zante Venue.

•  Δείτε το video των Offspring για το τραγούδι τους "Behind Your Walls".

• Αξίζει να δείτε το σποτ που ετοίμασαν οι Scorpions και οι Whitesnake για την 24ήμερο αμερικάνικη περιοδεία τους. Σύμφωνα με τους κινηματογραφόφιλους, η αφήγηση είναι στο ύφος του David Attenborough!!!!
• Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις κάποιος την οικογενειακή τραγωδία που βιώνει ο Nick Cave, που έχασε τον 31χρονο γιό του Jethro Lazenby στην ηλικία των 31 χρόνων ο οποίος βγήκε από τη φυλακή δύο ημέρες πριν από το θάνατό του, μετά από φυλάκιση για βίαιη επίθεση στη μητέρα του, την οποία ομολόγησε. Ο δικηγόρος του, είχε υποστηρίξει στον δικαστή ότι είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια και αυτό επηρέασε την κρίση του. Είναι η δεύτερη τραγωδία που πλήττει την οικογένεια Cave, αφού ο Nick και η σύζυγός τους Susie έχασαν τον έφηβο γιο τους Arthur πριν από επτά χρόνια, όταν αυτός έπεσε από γκρεμό προσπαθώντας να βγάλει μια selfie φωτογραφία.


 • Οι ιστορική τριλογία ταινιών Lord of the Rings, είχε μουσική, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, ελάχιστοι τη θυμούνται κι ας τραγουδούσαν οι Enya και Liz Fraser. Στις ταινίες, σαν ηθοποιοί είχαν προταθεί 2 τεράστιοι μουσικοί, ο David Bowie για τον ρόλο του Gandlaf ή του Elrond, του βασιλιά των Ξωτικών (δεν είναι σίγουρο ποιος από τους δύο ρόλους του προτάθηκε) κι ο Mick Jagger για το ρόλο του Frodo, αλλά ο σκηνοθέτης Ralph Bakshi, τον απέρριψε!
• Τις ευχές και τα συγχαρητήρια του έδωσε ο James Hetfield στην Joice M Figueiró, η οποία γέννησε(!) κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Metallica στην Curitiba της Βραζιλίας, στις 7 Μαϊου! Η Κα Figueiro ήταν 39 εβδομάδων έγκυος όταν πήγε στη συναυλία (χαράς στο κουράγιο της). Να είναι υγιές και τυχερό!!!
•  Τις 3 πρώτες συναυλίες της επερχόμενης περιοδείας τους αναγκάστηκαν να ακυρώσουν οι Scorpions μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο χέρι του Matthias Jabs. Οι άκυρωθείσες συναυλίες ΔΕΝ περιλαμβάνουν την Ελλάδα κι είναι στη Λισσαβώνα , στην Τουλούζη και στη Λιλ. Η περιοδεία ξανά πήρε μπροστά στις 17 Μαϊου στο Accor Arena του Παρισιού.
•  Δείτε τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι Intention από τους Intelligent Music Project, με τραγουδιστή τον Ronnie Romero. Δεν επικροτούμε τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό αλλά η ερμηνεία του ήταν καλή.










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. O Ralph Bakshi σκηνοθέτησε το animated Lord of the Rings, του 1978. Μήπως αφορά αυτή την ταινία και όχι την τριλογία του Peter Jackson?

    ΑπάντησηΔιαγραφή