ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: CIRCLE OF FRIENDS/TEDESCHI TRUCKS BAND/FLAMES


O Bruce Mee είναι μια γνωστή προσωπικότητα στο χώρο του μελωδικού rock που όμως δεν κινείται στο προσκήνιο. Ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις της Now & Then Records κι εκδότης του περιοδικού Fireworks Magazine.
Tο project Circle Of Friends είναι αφιερωμένο στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή το νικημένη από τον καρκίνο και όλοι οι συμμετέχοντες, είναι φίλοι του, εξ ου κι ο τίτλος του project.Από τα 13 τραγούδια του άλμπουμ, τα 4 είναι διασκευές και τα 9 καινούργιες συνθέσεις, οι περισσότερες γραμμένες από τον Σουηδό Mikael Rosenberg. Τα ονόματα που συμμετέχουν είναι ο ντράμερ Josh Devine (Levara), ο μπασίστας Wayne Banks (Saxon etc), οι κιθαρίστες Fredrik Folkare και Steve Morris, που είναι σταθεροί σε όλα τα τραγούδια κι από εκεί και πέρα, συμμετέχουν οι Joel Hoekstra (Whitesnake), Steve Mann, Mick Devine (Seven), Gary Hughes (Ten) και Kevin Chalfant (Storm) και οι τρεις φωνητικά , ο Eric Ragno πλήκτρα και βασικοί τραγουδιστές, οι Doro Pesch, Jaime Kyle, Robin McAuley, James Christian, Jeff Scott Soto και Robin Beck.


Οι Τedeschi Trucks Band θα κυκλοφορήσουν ένα 4πλό(!) άλμπουμ με τίτλο I Am The Moon που χωρίζεται στα 4 ξεχωριστά, τα I. Crescent, II. Ascension, III. The Fall και IV. Farewell τα οποία θα κυκλοφορούν 1 κάθε μήνα, με το πρώτο να βγαίνει στα καταστήματα στις 3 Ιουνίου. Η κυκλοφορία θα είναι σε CD και βινύλιο και ο αγοραστής που θα αγοράσει και τα 4, θα παίρνει κι ένα deluxe box set. Η τελευταία κυκλοφορία θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου και αξίζει να δείτε το video διάρκειας 2 λεπτών. Το συγκρότημα εμπνεύστηκε από ένα ποιήμα του 12ου αιώνα με τίτλο "Layla and Majnun" του Πέρση ποιητή Nizami Ganjavi (via Classic Rock), του οποίου έργο ενέπνευσε και τους Derek and the Dominos για να ονομάσουν το άλμπουμ τους Layla and Other Assorted Love Songs.


Έτοιμο προς κυκλοφορία είναι το καινούργιο άλμπουμ των Flames με τίτλο Resurgence που είναι το 7ο στην πολυετή καριέρα τους. Να θυμίσουμε ότι το ελληνικό συγκρότημα, σχηματίστηκε από τον Chris Kirk το 1984 με την ιστορία τους να είναι λίγο πολύ γνωστή. Οι αλλαγές τους στη σύνθεση ήταν πολλές  με τα αδέλφια Kirk να αποτελούν τη βάση τους. Η σημερινή σύνθεσή τους Tom Trampouras κιθάρα, τραγούδι, Chris "R.B. Lee" Kirk κιθάρες, Andy Kirk μπάσο και Nick "Yngve" Samios ντραμς.
Η παραγωγή και η μίξη του Resurgence έγινε από τον Bob Katsionis ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Wyrmwalk.


3/5/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου