DREAM THEATER- LOST NOT FORGOTTEN ARCHIVES/TO FEAR INOCULUM ΤΩΝ TOOL ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ BOX SET


 Ιδιαίτερα παραγωγικοί αλλά και συνεπείς προς τους οπαδούς τους οι Dream Theater, εδώ και πολλά χρόνια έχουν ξεκινήσει την κυκλοφορία μιας σειράς δίσκων/cd με γενικό τίτλο Lost Not Forgotten Archives, τα οποία κυκλοφορούν και στη χώρα μας. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία σε αυτή την ενδιαφέρουσα σειρά, το 3πλό βινύλιο το οποίο περιέχει την ηχογράφηση σε 2πλό cd(στην ίδια συσκευασία!) του Live In NYC 1993που ηχογράφησαν στο Limelight club και περιέχει κομμάτια σαν τα “A Change of Seasons”, “Wait fot sleep”, “Pull me under”, ‘”I Sutrounded”, “Metropolis”, “A fortune of Lies κ.α.   Άλλη κυκλοφορία με live αρχειακό υλικό, είναι το Images And Words and Beyond - Live In Japan, 2017 2πλό βινύλιο, 2πλό cd (στην ίδια συσκευασία), όπου περιέχει ολόκληρο το δεύτερο άλμπουμ τους ηχογραφημένο live στο Budokan. Η Live κυκλοφορία του When Dream And Day Reunite (Live) δηλαδή του πρώτου άλμπουμ τους έχει την ιδιαιτερότητα της συμμετοχής και των παλαιών μελών Derek Sherinian και Charlie Dominici που ήταν ο πρώτος τραγουδιστής τους! Τέλος, η κυκλοφορία του Distant Memories Live in London, παρουσιάζει το συγκρότημα να γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ. Όλες οι κυκλοφορίες τους είναι σε περιορισμένα αντίτυπα και η Inside Out, κυκλοφορεί τα βινύλια της με τη συνοδεία του ηχογραφήματος σε cd!  
Tο “Fear Inoculum”, το album του chart topping συγκροτήματος, TOOL, που έσπασε κάθε ρεκόρ, συγκέντρωσε εκπληκτικές κριτικές και επιστρέφει με νέα υπερπολυτελή έκδοση ενός ultra deluxe LP box set που κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Απριλίου από την Panik Records/Sony Music.



H νέα έκδοση του “Fear Inoculum” περιλαμβάνει 5 βινύλια με νέα αποκλειστικά γραφικά, ένα expanded booklet με ακυκλοφόρητο υλικό καθώς και νέο αποκλειστικό εξώφυλλο γι’αυτό το box set.

Το πέμπτο studio album των TOOL ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα album της εποχής, κυκλοφόρησε στις 30 Αυγούστου 2019 και έδωσε τέλος σε μια αναμονή 13 ολόκληρων χρόνων για τους θαυμαστές τους. Το “Fear Inoculum” εκτοξεύθηκε στο #1 του Billboard Top 200 και κέρδισε τους κριτικούς με το NPR να δηλώνει “Το Fear Inoculum άξιζε τα 13 χρόνια αναμονή”, το Revolver να λέει για το album “ότι είναι ένα αριστούργημα που θα ακούμε για χρόνια” και το Consequence of Sound να σχολιάζει πως η κυκλοφορία βρίσκει τους TOOL “στην καλύτερη φάση της καριέρας τους”.
 
Οι TOOL σχηματίστηκαν το 1990 και έχουν κυκλοφορήσει 4 πολυπλατινένιους δίσκους: "Undertow"(1993), "Ænima"(1996), "Lateralus"(2001) και "10,000 Days"(2006), 2 EPς: "72826"(1991) και "Opiate"(1992) και το limited edition box set "Salival"(2000). Το συγκρότημα έχει κερδίσει 3 βραβεία Grammy: Best Metal Performance (1998), Best Metal Performance (2002) και Best Recording Package (2007).

14/4/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου