NEWS OF THE WORLD (14/3/22)


• Το Rockwave Festival επιστρέφει και ήδη έδωσε το πρώτο hint για το περιεχόμενο του φετινού φεστιβάλ στο Terra Vibe στη Μαλακάσα το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 21-23 Ιουλίου 2022 όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις.
• Οι Pink Floyd ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν όλες τις ηχογραφήσεις του από μουσικές πλατφόρμες στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, σε ένδειξη αποδοκιμασίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
• Ο Ross The Boss (κατά κόσμο Ross Friedman) αποτελεί συνιδρυτικό μέλος, μαζί με τον Andy Shernoff, των Dictators από το 1973, ένα από τα πρώτα punk rock σχήματα αλλά έγινε γνωστός χάρις στη συμμετοχή του στους Manowar στα τέλη του 1980, μαζί με τον Joey DeMaio.  Μαζί τους έμεινε 10 χρόνια, από το 1980 έως και το 1989 και κυκλοφόρησαν έξι άλμπουμ (Battle Hymns, Into Glory Ride, Hail To England, Sign Of The Hammer, Fighting The World και Kings Of Metal, που αναμφισβήτητα είναι και τα καλύτερα τους. Μετά την αποχώρηση του (ή πιο σωστά το διωγμό του) από τους Manowar, έπαιξε με τους Manitoba’s Wild Kingdom, Heyday, Spinatras, Brain Surgeon αλλάκαι τους Rossthe Boss με τους οποίους θα εμφανιστεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, Αθήνα, στο Temple και την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater @ Fix. Ώρα έναρξης: 22:00 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 1: Επί του παρόντος η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr και www.hunteragency.gr. Σύντομα θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 2: Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο πραγματοποίησης τους.
• Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής που για περισσότερο από 40 χρόνια βρισκόταν πίσω από τα μικρόφωνα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είχε αποφοιτήσει από το Θέατρο στις Δραματικές Σχολές «Θέατρο Τέχνης – Κάρολος Κουν», στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών στο Γκρατς στην Αυστρία και η τελευταία του παρουσία στον κινηματογράφο ήταν στην μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τη Λένα Πλάτωνος το 2017. Είχε συμμετάσχει και στους δίσκους «Μάσκες Ηλίου» της Λένας Πλάτωνος και «Το νησί των λωτοφάγων» του Στάμου Σέμση με την Έλλη Πασπαλά. Η μεγάλη του αγάπη όμως ήταν το Ραδιόφωνο, το οποίο υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. «Παιδί – μαθητής» της Σοφίας Μιχαλίτση ξεκίνησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα με την εκπομπή «Οι Κυρίες της τζαζ». Το 1983 ακολούθησε η εκπομπή «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου», μια εκπομπή που υπήρχε μέχρι σήμερα! Ακούστε εδώ πρόσφατες εκπομπές του Νίκου, με αφιερώματα, συνεντεύξεις, επετειακές αναφορές. Η τελευταία εκπομπή «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου» μεταδόθηκε στις 6 Μαρτίου του 2022. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
 • Δεύτερο video single παρουσίασαν οι Red Hot Chili Peppers από τον καινούργιο δίσκο τους Unlimited Love, που θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου. Ο τίτλος του είναι  "Poster Child".

• Προσωπικό άλμπουμ ετοιμάζει ο κιθαρίστας των Judas Priest, Richie Faulkner με τη συμμετοχή του πρώην μπασίστα των Pantera και Down, Rex Brown και του ντράμερ Johnny Kelly (Type O Negative, Kill Devil Hill, Quiet Riot), ενώ δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του τραγουδιστή.
• Για πρώτη φορά, 11 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τους Dream Theater, o ιστορικός τους ντράμερ Mike Portnoy,παρακολούθησε συναυλία τους. Αυτό συνέβη την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης, όπου ο Portnoy και η σύζυγός του παρακολούθησαν τη συναυλία από την κονσόλα, όπου αναγνωρίστηκε από πολλούς fans που τον χαιρέτησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Πάντως η καλύτερη στιγμή της συναυλίας ήταν όταν ο James LaBrie τον χαιρέτησε από τη σκηνή.
•  Δείτε το video που παρουσίασαν οι Deep Purple για το τραγούδι "7 And 7 Is από πρόβα σε γερμανικό τηλεοπτικό studio. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ήταν από τους Love και η διασκευή των Τιτανοτεράστιων συμπεριλαμβάνεται στο καινούργιο άλμπουμ τους με διασκευές Turning To Crime.
• Στην προγραμματισμένη για τον Ιούλιο Βρετανική περιοδεία, οι Yes θα παίξουν ολόκληρο το υπέροχο άλμπουμ Close To The Edge, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία του. Από την σύνθεση των μελών που είχαν παίξει στο άλμπο0υμ, στο σημερινό σχήμα
• Με ανάρτησή τους στα social media οι Deep Purple στέκονται δίπλα στο λαό της Ουκρανίας, ενώ λόγω του πολέμου, ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους σε  Μόσχα και Κίεβο. Στις 5 Μαρτίου, το συγκρότημα ανέβασε στο Facebook απόσπασμα από τους στίχους του "Child In Time" που αναφέρεται στον Ψυχρό Πόλεμο καθώς και αναρτήσεις και των 5 μελών του συγκροτήματος, σχετικά με την ρώσικη εισβολή.

  • 71χρονος μπασίστας των Quiet Riot, Rudy Sarzo επιβεβαίωσε ότι στο καινούργιο άλμπουμ του συγκροτήματος, θα υπάρχει ένα τραγούδι όπου το ερμηνεύει ο ιστορικός τραγουδιστής τους Kevin DuBrow.
• «Δεν σκοπεύουμε να αποσυρθούμε σύντομα» δήλωσε ο Bruce Dickinson στην εκπομπή Full Metal Jackie «πιθανότατα να πεθάνουμε πάνω στη σκηνή. Υπάρχουν πολλά μέρη για να πεθάνουμε ,αλλά σίγουρα δεν θα αποσυρθούμε, αφού ακόμα έχουμε ενέργεια. Σεβόμαστε τους fans μας, που ανανεώνονται διαρκώς κι αυτό το βλέπω στην spoken-word sπεριοδεία μου. Στις συναυλίες μας εκτός από νέους, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γυναικών, γιατί ότνα το heavy metal ξεκίνησε το 1980,ό αριθμός των γυναικών ήταν πολύ μικρός  και γενικά υπήρχε ένας μισογυνισμός. Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των fans μας». Δείτε το video με τον Dickinson να τραγουδάει το Happy Birthday στον Steve Harris για τα 66α γενέθλιά του!


      
   

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου