ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: MICHAEL SCHENKER/ROBIN TROWER/CITIZEN JIM/JEFF SCOT SOTTO

Πιστός στο δισκογραφικό ραντεβού του ο Michael Schenker, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου του με τίτλο Universal. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 27 Μαϊου σε cd και βινύλιο και μαζί του είναι η γνωστοί καλοί μουσικοί που συνήθως τον συνοδεύουν όπως οι τραγουδιστές Ronnie Romero, Michael Kiske (Helloween) και Ralf Scheepers (Primal Fear), o οργανίστας Steve Mann (Lionheart), οι ντράμερ Simon Phillips, Brian Tichy (Whitesnake, Foreigner), Bobby Rondinelli (Rainbow) και Bodo Schopf (Eloy) και οι μπασίστες Bob Daisley (Black Sabbath, Rainbow, Uriah Heep), Barry Sparks (Dokken, Malmsteen) και Barend Courbois (Blind Guardian, Zakk Wylde). Special καλεσμένος ο οργανίστας Tony Carey (Rainbow).

    Καινούργιο άλμπουμ έχει ο 77χρονος Άγγλος κιθαρίστας Robin Trower. Τίτλος του No Worlds To Conquer, θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου σε CD και βινύλιο. Ότι πρέπει για τους φίλους του λευκού blues. "Με κάθε άλμπουμ, είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω τη συγκεκριμένη στιγμή», λέει ο Trower. « Βάζω στόχους στον εαυτό μου και κάθε τραγούδι πρέπει να τους ανταποκρίνεται. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι ενώ παίζω κιθάρα κάνοντας πρακτική, ξαφνικά θα εμφανιστεί μια ιδέα. Στη συνέχεια, ψάχνω για έναν στίχο που συνήθως ξεπηδάει από τη μουσική που παίζω εκείνη τη στιγμή. Είναι υπέροχο όταν έχεις εξελίξει τη σωστή πορεία από την αρχή της πρώτης μικρής ιδέας που στο τέλος αναπτύσσεται σε ένα ολοκληρωμένο τραγούδι». Μαζί του ο μπασίστας/τραγούδιστής Jim Dewar κι ο Chris Taggart στα ντραμς.


    
Καιρό είχα να ακούσω κάτι τόσο ενδιαφέρον αλλά και περίεργο. Οι Citizen Jim κυκλοφόρησαν σε μορφή βινύλιου το EP ''Ο Νόμος Της Ζούγλας'' το οποίο για ένα χρόνο ήταν διαθέσιμο μόνο ψηφιακά. Για τους μεγαλύτερους, οι επιρροές τους από Frank Zappa είναι ιδιαίτερα έντονες, σε συνδυασμό με Rock, Funk, Electronica και Hip – Hop. Προηγούμενες κυκλοφορίες τους ήταν το «Trashotomy» (2018) και το «Ξώφαλτσες Πινελιές Ανώμαλης Πλοκής» (2019). Έχουν ενδιαφέρον. Οι Citizen Jim αποτελούνται από τους Politis Dimitris τραγούδι/στίχοι, Spy Das Κιθάρα,Thodoris Stavrianos Μπάσο και Chris Vigos ντραμς.


   Στην επικαιρότητα είναι κι ο Jeff Scott Soto με την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ του "Complicated" που θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαϊου σε cd και βινύλιο. Μαζί του παίζουν οι γνωστοί session μουσικοί της Frontiers Rec. με προεξέχοντα τον παραγωγό/οργανίστα/μπασίστα Alessandro Del Vecchio και τον κιθαρίστα Fabrizio Sgattoni. Πρώτο video single, το "Love Is The Revolution".


9/3/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου