NEWS OF THE WORLD (27/1/22)


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, ο κιθαρίστας των θρυλικών Ventures, Don Wilson. Ήταν ο τελευταίος επιζών από την αρχική σύνθεση του μεγάλου αμερικάνικου συγκροτήματος που οι πωλήσεις των δίσκων του είχαν ξεπεράσει τα 100.000.000 αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο με πιο γνωστή επιτυχία τους, το «Walk Don't Run¨.
• Δείτε τo πρώτο από τα 4 webisodes (σ.σ. καινούργια λέξη!) που παρουσιάζουν οπτικό υλικό και συνεντεύξεις των Slash Feat. Myles Kennedy and the Conspirators που βέβαια αναφέρονται στο καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "4".
• Μπλεγμένος στις διαδικασίες βρίσκεται ο κιθαρίστας των Iced Earth, Jon Shaffer, με την κυβέρνηση των Η.Π.Α. να ζητά άδεια, η οποία της χορηγήθηκε,  να κοινοποιηθεί το υλικό της υπόθεσης που αφορά τον ρόλο του στις ταραχές στο Καπιτώλιο για να τα χρησιμοποιήσει σαν αποδεικτικά στοιχεία για τις τρεις βασικές υποθέσεις 3 άλλων μελών των Oath Keepers αλλά και σε οποιονδήποτε συγκατηγορούμενο που μπορεί αργότερα να ενταχθεί.
• Το δικό του κανάλι στο You Tube απέκτησε ο σπουδαίος ντράμερ Bill Bruford (Yes, King Crimson, U.K. κ.α.)  ο οποίος εδώ και λίγο καιρό έχει αποσυρθεί, ζώντας στην εξοχή. Δείτε το εδώ.
• Έως και το 2013 ο κιθαρίστας Andrew Watt μας ήταν άγνωστος. Τότε τον ανακάλυψε ο of Glenn Hughes και τον πήρε κιθαρίστα στο συγκρότημα του California Breed,που κυκλοφόρησε ένα καλό, ομώνυμο άλμπουμ. Έκτοτε η καριε΄ρα του πήρε τα επάνω της αφού τον βρίσκουμε παραγωγό στον πολύ καλό άλμπουμ του Ozzy Osbourne, Ordinary Man και τώρα μάθαμε ότι έκανε παραγωγή στο προσωπικό άλμπουμ του τραγουδιστή των Pearl Jam, Eddie Vedder, που θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου με τίτλο  Earthling.
• Δείτε κι ακούστε την Ann Wilson να ερμηνεύει το "Rooster" των Alice in Chains, δίνοντάς του μια διαφορετική ερμηνευτική διάσταση. Το τραγούδι κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση μικρού δίσκου 45 στροφών και μπορείτε να το αποκτήστε μόνο από εδώ.AnnWilson.com.


• Έφυγε από τη ζωή τον συνιδρυτικό μέλος των Blood, Sweat & Tears, τρομπονίστας και πολυμουσικός Dick Halligan. Ήταν 78 ετών και η αιτία θανάτου σύμφωνα με την κόρη του ήταν τα φυσικά αίτια.
• Ακόμα μια πώληση, από τις πολλές που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Αυτή τη φορά ο Bob Dylan πούλησε τον περασμένο Ιούλιο όλα τραγούδια του που ηχογράφησε στη Sony, με τη συμφωνία να αφορά σχεδόν 60 χρόνια μουσικής του τροβαδούρου, ξεκινώντας από το 1962 και φθάνοντας στο άλμπουμ του Rough and Rowdy Ways(2020). Η συμφωνία καλύπτει και τα «δικαιώματα των νέων τραγουδιών του που θα γράψει στο μέλλον», ενώ το ποσό αν και δεν έχει ανακοινωθεί, υπολογίζεται άνω των 200.000.000 δολαρίων. Να θυμίσουμε ότι ο 80χρονος Bob Dylan, είχε ήδη πουλήσει στα τέλη του 2020 τα συγγραφικά δικαιώματά του, ξεχωριστά από τα δικαιώματα ηχογραφήσεων, στην Universal, μία ανταγωνίστρια της Sony, έναντι ενός ποσού που υπολογιζόταν εκείνη την περίοδο στα 300.000.000$.

• Σε σύγκρουσή με το Spotify βρίσκεται ο Neil Young, απαιτώντας από το management του (του Spotify) καθώς και την δισκογραφική στην οποία υπάγεται να αποσύρουν την μουσική του, κατηγορώντας τους για ψευδή διάδοση πληροφοριών γύρω από τον εμβολιασμό εναντίον του Covid-19.
 


• To official music video του τραγουδιού τους "Transcending Time" έδωσαν στη δημοσιότητα οι Dream Theater. Το κομμάτι προέρχεται μέσα από τον καινούργιο δίσκο τους. Το "Transcending Time" είναι το τέταρτο video single που το συγκρότημα παρουσιάζει.







 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου