NEWS OF THE WORLD (2/11/21)


 • Η ιστορίας αγάπης των Ozzy και Sharon Osbourne γίνεται ταινία και σύντομα θα τη δούμε στους κινηματογράφους.
 «Η σχέση μας κατά καιρούς ήταν συχνά άγρια και επικίνδυνη, αλλά ήταν η αθάνατη αγάπη μας που μας κράτησε ενωμένους» δήλωσε η Sharon Osbourne. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Sony Pictures και την Polygram για να μεταφέρουμε την ιστορία μας στην οθόνη», πρόσθεσε. Την παραγωγή θα αναλάβουν οι Sharon Osbourne και τα δύο από τα παιδιά της, ο Jack και η Amy, με αρκετά τραγούδια τόσο από την προσωπική καριέρα του Ozzy όσο και των Black Sabbath, θα ακούγονται στην ταινία.
 Και το "Diary Of A Madman" (1981)έκλεισε 40 χρόνια κυκλοφορίας και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Bonus οι live εκτελέσεις των "Flying High Again" και “Believe”.
 Με 3 bonus τραγούδια θα επανακυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή αρχικά, το άλμπουμ του Ozzy, "Down To Earth"(Νο4 Αμερική). Πρόκειται για τα "No Place For Angels" και "Dreamer" σε ακουστική έκδοση και η single version του "Gets Me Through".  Οι μουσικοί που τον συνόδευαν ήταν οι Zakk Wylde, Robert Trujillo και Mike Bordin.
• Στις 4 Νοεμβρίου θα παρουσιάσουν οι Scorpions το καινούργιο τραγούδι τους με τίτλο "Peacemaker" που θα περιλαμβάνεται στο καινούργιο άλμπουμ τους "Rock Believer" που θα κυκλοφορήσει στις 11 Φεβρουαρίου 2022.

• Τις ευρωπαικές ημερομηνίες τους για την "40 Years Live" που θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου 2022 από το Μιλάνο ανακοίνωσαν οι W.A.S.P. Η τελευταία ημερομηνία είναι στις 18 Μαϊου στη Σόφια. Για την ώρα δεν περιλαμβάνεται η χώρα μας, αλλά επειδή η Σόφια είναι κοντά, δεν ξέρεις…..



• Οι ρόλοι σε κάθε συγκρότημα προκαθορίζονται από τις πρώτες ημέρες συνύπαρξής τους. Ποιος κάνει τις δημόσιες σχέσεις, ποιος δίνει συνεντεύξεις, ποιος μιλάει με τον manager, τον tour manager, τον ατζέντη κλπ. Το ίδιο συνέβαινε και με τους Led Zeppelin, τους Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones και John Bonham να είναι αφοσιωμένοι στο όργανό τους και να μην μπλέκουν ο ένας στα πόδια του άλλου, ακόμα και στο θέμα ποιος θα κάνει τα δεύτερα φωνητικά. Και το γράφω αυτό, γιατί στα live, ο Bonham έκανε δεύτερα φωνητικά στο «The Ocean» κι ο Jones έκανε ντουέτο με τον Plant στο «The Battle of Evermore». Ο Jones είχε αναλάβει παράλληλα με το μπάσο και τα πλήκτρα, ενώ οι Jones και Page, έπαιζαν μαντολίνο κι ο Page banjo στο ‘Gallows Pole’. Κανείς δεν μπλεκόταν στα πόδια του άλλου κι όλα κυλούσαν σωστά.  Κι όμως αυτή η »αρμονία» χάλασε όταν στην ηχογράφηση του ‘That’s the Way’ από το Led Zeppelin III , o Page έπαιξε pedal steel κιθάρα και dulcimer που είναι είδος άρπας κι ο Jones μαντολίνο για να δώσουν στο τραγούδι μια folk διάσταση. Αρχικά, το τραγούδι δεν προβλεπόταν να έχει μπάσο κι έτσι όταν οι ηχογραφήσεις του είχαν πλέον τελειώσει, αργά τη νύχτα, ο Jones έφυγε από το studio me ton με τον Page να ξανά ακούει το τραγούδι και να αποφασίζει ότι χρειάζεται ...μπάσο. Με τον Jones ήδη σπίτι του, ο Page δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραβεί το βασικό κανόνα που διαβάσατε πιο πάνω και να παίξει αυτός μπάσο. Οι δυο μουσικοί είχαν μεταξύ τους ένα αμοιβαίο σεβασμό που διαταράχτηκε για μια μόνο φορά, αυτή του ‘That’s the Way’.
• Η επόμενη είδηση έρχεται από το χώρο της κλασσικής soul.Το άλμπουμ των Supremes, The Supremes A' Go-Go, που έχει κλείσει 55 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του ήταν το πρώτο άλμπουμ (μεγάλος δίσκος) γυναικείου συγκροτήματος που πήγε Νο1 στο αμερικάνικο chart. Τις Supremes αποτελούσαν οι  Diana Ross, Mary Wilson και Florence Ballard.

•    Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο τραγουδιστής των Jay and The Americans, Jay Black(πραγματικό όνομα David Blatt).Το συγκρότημα είχε ανοίξει την πρώτη συναυλία των Beatles στην Αμερική.
• Μπορεί οι Manowar να ακύρωσαν την συναυλία τους της 4ης Ιουλίου 2002 στο  Plovdiv της Βουλγαρίας με την αιτιολογία ότι οι διοργανωτές δεν τήρησαν στο έπακρο τη μεταξύ τους συμφωνία, αλλά δεν θα αφήσουν τους Βούλγαρους fans τους παραπονεμένους, αφού έχουν ετοιμάσει ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "The Sword Of Spartacus". Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον τοπικό ήρωα Μονομάχο Σπάρτακο, για τον οποίο ελάχιστα είναι γνωστά. Σίγουρα η καταγωγή του ήταν από την περιοχή του Στρυμόνα ποταμού, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στη Βουλγαρία. Ο επαναστατης θρακικής καταγωγής Σπάρτακος ηγήθηκε της μεγάλης επανάστασης δούλων και άλλων κοινωνικώς καταπιεσμένων ατόμων εναντίον των Ρωμαίων, επανάστασης (73 π.Χ. – 71 π.Χ.) που ονομάστηκε  Επανάσταση του Σπάρτακου ή Επανάσταση των Μονομάχων, η οποία είχε τραγική κατάληξη. Για να ξανά γυρίσουμε στους Manowar, η "Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour '22" θα έχει αρκετά τραγούδια που έχουν καιρό να ακουστούν και πολλές εκπλήξεις που θα συμβούν στη σκηνή. Αρκεί να περάσει κι από εδώ.
• Με τη φήμη του νέου project που ετοιμάζει ο Kerry King μετά την απόσυρση των Slayer από την ενεργό δράση, να μη λέει να καταλαγιάσει, ήλθε να προστεθεί η νέα φήμη ότι το project δεν θα είναι τίποτε άλλο από τη "συνέχεια των Slayer", με τον Phil Anselmo στα φωνητικά.

•  Ακόμα ένα video από το χώρο του hard/heavy ξεπέρασε το 1.000.000.000 (1 δις) views στο on YouTube. Πρόκειται για το "Thunderstruck" των AC/DC  σε σκηνοθεσία του David Mallet, που κυκλοφόρησε το 1990.Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας τοι hard/heavy μας θυμίζει ότι στο  Billion Views Club έχουν μπει και τα "Nothing Else Matters"- Metallica, "Sweet Child O' Mine" και "November Rain"-Guns‘n’Roses, "Numb"-Linkin Park, Smells Like Teen Spirit-Nirvana και "Bohemian Rhapsody"-Queen.

• Την αυτοβιογραφία του ετοίμασε ο πρώην μπασίστας των Dire Straits, John Illsley. Τίτλος της My Life in Dire Straits: The Inside Story of One of the Biggest Bands in Rock History και θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου