NEWS OF THE WORLD (22/6/21)


• Η αυτοβιογραφία που ετοίμαζε χρόνια ο Ronnie James Dio, θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουλίου από τις εκδόσεις Permuted Press σε Αμερική και Καναδά κι από την Constable στη Μ.Βρετανία. Τίτλος της Rainbow In The Dark: The Autobiography κι αναφέρεται σε όλη την καριέρα του, ενώ στη συγγραφή της βοήθησαν ο γνωστός δημοσιογράφος Mick Wall και η manager Wendy Dio, "The Other Side Of The Show - My History With The Band Scorpions" είναι ο τίτλος του βιβλίου του Βραζιλιάνου fan David Araújo, που αναφέρεται στη γνωριμία του με τους Scorpions και στους δεσμούς φιλίας που ανέπτυξε μεταξύ τους. Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το συγκρότημα κι ο πρόλογος γράφτηκε από τον Dieter Dierks. Σάς αναφέρω τους εκδοτικούς οίκους για το λόγο ότι μετά το Brexit, οι παραγγελίες από τη Μ.Βρετανία γίνονται σχεδόν αδύνατες και καλό είναι να ξέρετε απόπου θα το παραγγείελτε. Όπως διαβάσατε,δεν έχει ανακοινωθεί εκδοτικός οίκος για την Ευρώπη.  

• Παρ΄όλο που ο 56χρονος πρώην μπασίστας των Megadeth, David Ellefson είχε ηχογραφήσεις τα μέρη του στα ακυκλοφόρητα καινούργια τραγούδια, μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε, ο Mustaine τα απέρριψε και τα επαναηχογράφησε! Απομένει να μάθουμε το όνομα του καινούργιου μπασίστα!

• Οι Stray Gods είναι το νέο εγχείρημα του Bob Katsionis, εμφανώς επηρεασμένο από την μεγάλη του αγάπη στους Iron Maiden
και το πρώτο τους άλμπουμ είναι έτοιμο να εκπλήξει! Μαζί του ο ντράμερ Thanos Pappas των Scar Of The Sun, με τον οποίο έπαιζαν μαζί και στους Outloud, ο μπασίστας Gus Macricostas και στα φωνητικά ο Artur Almeida των Attick Demons. Σε 2 εβδομάδες δίσκος ήταν έτοιμος, έγινε το μιξάζ και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από την Symmetric Records.
• Θέμα χρόνου ήταν να τα βρουν. Τρία χρόνια μετά το θάνατο του τραγουδιστή των Soundgarden, Chris Cornell, σύζυγός του Βίκυ Καραγιάννη μετά από μια χρονοβόρα δικαστική περιπέτεια με τα άλλα τρία μέλη του συγκροτήματος με αφορμή τη διαχείριση των λογαριασμών στα social media αλλά και τα δικαιώματα από τα τραγούδια για το άλμπουμ που ετοίμαζαν οι Soundgarden, πριν ο Cornell δώσει τέλος στη ζωή του, βρήκαν τη λύση. Στις 15 Ιουνίου 2021, οι Soundgarden ανακοίνωσαν την προσωρινή συμφωνία μεταξύ της μπάντας και της χήρας του Chris Cornell, σχετικά με την χρήση των λογαριασμών της μπάντας στα social media, γεγονός που ελπίζουμε πως ανοίγει το δρόμο και για την κυκλοφορία του νέου υλικού της μπάντας. Ως εκ τούτου, μέσα στο 2021 αναμένουμε «καινούργιο» δίσκο από τους Soudgarden.
• Ακόμα ένα Video παρουσίασε ο Billy Gibbons από το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ, Hardware. Πρόκειται για το video του τραγουδιού "She's On Fire" όπου τύμπανα παίζει όπως θα δείτε ο πρώην ντράμερ των Cult και Guns’n’Roses, ενώ οι επί του ομοιότητες με το κλασικό video των ZZ Top Legs είναι εμφανέστατες.
• Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του David Bowie World Fan θα γίνει στο Λίβερπουλ από τις 17 έως και τις 19 Ιουνίου με τη συμμετοχή συνεργατών του μεγάλου απόντος, όπως των Carlos Alomar, Gail Ann Dorsey, Woody Woodmansey, Donny McCaslin και Robin Clarke. Η οργάνωση θα γίνει από το Sound City και το fanzine David Bowie Glamour και μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες θα γίνουν πολλά happenings. Όσοι προμηθευτείται εισιτήρια (από εδώ) μπορείτε να εμφανιστείτε με την ανάλογη ενδυμασία και μακιγιάζ του Bowie!
• Τόσα χρόνια δεν έλειψε σε κανένας μας και είχαμε ξεχάσει και την ύπαρξή του. Ο λόγος για τον κιθαρίστα και τραγουδιστή των Men at Work, Colin Hay, που επιστρέφει με το άλμπουμ διασκευών I Just Don’t Know What to Do With Myself.
• Με το παράσημο του Διοικητή του Εξοχωτάτου Τάγματος της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας τιμήθηκε ο οργανίστας των Yes, Rick Wakeman από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β! για τη δράση του στις τέχνες και τις επιστήμες. Μαζί του τιμήθηκαν και οι Alan Parsons, οι τραγουδίστριες Lulu και Alison Moyet και ο τραγουδιστής των δεκαετιών του 60 και 70, Engelbert Humberdrinck. Ο Rick Wakeman ανακηρύχθηκε Διοικητής του Εξοχωτάτου Τάγματος της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας (CBE), κερδίζοντας τον 3ο από τους 5 βαθμούς της αριστοκρατίας (με ανώτατο τον Ιππότη και Σερ).
• Χωρίς να παρουσιάσει το εξώφυλλο, η Doro ανακοίνωσε την κυκλοφορία του "Triumph And Agony Live" σε CD, βινύλιο, κασέτα, DVD, Blu-ray και box set. Σύμφωνα με την ίδια, το άλμπουμ "Triumph And Agony” των Warlock που κλείνει 35 χρόνια ζωής, είναι το αγαπημένο της και ήδη τo έχει παίξει ολόκληρο σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ.
• Δεν νομίζω να το σκέφτηκαν πολύ. Οι Kiss ονόμασαν το δικό τους Gin, με το όνομα της επιτυχίας τους, του 1974 "Cold Gin". You wanted the best, you got the best — ice-cold KISS gin!
• Έγινε το πρώτο πιλοτικό φεστιβάλ με πολύ κόσμο (10.000) και μόνο με παραμονή στο camping. Πρόκειται για το Download Pilot που διεξήχθηκε το τριήμερο 18 έως και 20 Ιουνίου στο Donington Park με τη συμμετοχή πολλών ονομάτων, τα περισσότερα όμως μικρά και άγνωστα με πιο γνωστούς τους Bullet for My Valentine και Wildheart.






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου