NEWS OF THE WORLD (5/5/21)


• Καιρό είχαμε να δούμε κυκλοφορία tribute δίσκου. Στις 26 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το Black Waves Of Adrenochrome - The Sisters Of Mercy Tribute με βασικά ονόματα τους Frown (Heartland), Atrocity (More), In Extremo (This Corrosion), Paradise Lost (Walk Away), Cradle of Filth ( No Time To Cry), Deadlock (Temple Of Love),Kreator (Lucretia My Reflection) κ.α.
 • Την απόσυρσή του ανακοίνωσε μέσω facebook ο 72χρονος Γερμανός παραγωγός Michael Wagener που στο παρελθόν συνδύασε το όνομά του με παραγωγές κλασικών hard/heavy άλμπουμ όπως Fireworks και Point Blank των Bonfire, Breaking the Chains και Under Lock and Key των Dokken, Pornograffitti των Extreme, Out of the Night EP και Great White των Great White, Renegade των Hammerfall, Classical του Wolf Hoffman, Dog Eat Dog των Warrant, Pride και Big Game των White Lion, Keel των Keel, Ogre Tones και XV των King’s X, Skid Row, Slave to the Grind και Revolutions per Minute των Skid Row. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard and heavy, μας θυμίζει ότι ο Wagener είχε ξεκινήσει την καριέρα του σαν κιθαρίστας των…Accept!
• Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής των Bay City Rollers, Les McKeown σε ηλικία 65χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του.
• Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα για την εισαγωγή στο Rock And Roll Hall Of Fame φέρνουν πρώτη την Tina Turner με 504.711 ψήφους κι ακολουθούν ο Fela Kuti με  480.529, οι Go Go’s με 369.049, οι Iron Maiden με 354.866 και οι Foo Fighters με 341.506. Πέραν του λογικού, να προηγείται η Tina Turner η παρουσία του Fela Kuti στη 2η θέση αποτελεί τεράστια έκπληξη, θέση που καταλαμβάνει από την αρχή της ψηφοφορίας! Έκπληξη για εμένα είναι και η 5ηθέση των Foo Fighters που τους περίμενα πιο ψηλά και για να είμαι ειλικρινής, περίμενα τους Iron Maiden χαμηλότερα γιατί στην Αμερική δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο στην Ευρώπη. Παρ όλα αυτά τα έχουν καταφέρει και όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα από τα 5 ονόματα που παραστούν τη βραδιά της εισαγωγής!

• Τρία πρώην μέλη των Accept, οι Udo Dirkschneider τραγούδι, Peter Baltes μπάσο και Stefan Kaufmann κιθάρα παρουσίασαν ένα καινούργιο video single με τίτλο  "Face Of A Stranger". Μαζί τους στα ντραμς ο γιός του Udo, Sven Dirkschneider , η Manuela Bibert δεύτερα φωνητικά κι ο Mathias Dieth κιθάρα.
• 15 καινούργια τραγούδια έχει ετοιμάσει ο Ozzy Osbourne για το καινούργιο άλμπουμ του, που θα διαδεχτεί το  "Ordinary Man"(2020). Η πρώτη πληροφορία λέει ότι δεν συμμετέχει ο Zakk Wylde και συνεργάζεται με τον Andrew Watt.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ο τραγουδιστής των Talas, Phil Naro (πραγματικό όνομα Phillip Sampognaro). Αιτία θανάτου, ο καρκίνος.
• Μπορεί ο John Lennon να μην ήταν σπουδαίος κιθαρίστας που με το παίξιμό του να ήταν ξεχωριστό, αλλά η προσωπικότητά του και οι συνθετικές/στιχουργικές ικανότητες ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικές. Στις ηχογραφήσεις του τραγουδιού I’m Losing You in August για το τελευταίο studio άλμπουμ του (1980) ο συνπαραγωγός του άλμπουμ Jack Douglas, είχε προσκαλέσει στις ηχογραφήσεις τους Rick Nielsen και Bun E. Carlos, και οι δύο μέλη των Chea Trick, τους οποίους ο Douglas είχε κάνει ήδη παραγωγή στοπρώτο άλμπουμ τους το 1977.  Ο Lennon εντυπωσιάστηκε από το παίξιμο του Nielsen και μάλιστα είπε «μακάρι να τον είχα στο Cold Turkey, γιατί ο Clapton δεν τα πήγε καλά». Το αστείο είναι ότι οι ηχογραφήσεις που έκαναν οι δύο μουσικοί δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελική μίξη, παρά στο box set John Lennon Anthology (1998) αλλά η παραπάνω ατάκα είναι το καλύτερο παράσημο για τον Rick Nielsen.
• Το ιδιαίτερο υψηλό ποσό των 1,5.00.000 δολαρίων Αυστραλίας, καλείται να πληρώσει ο  Αυστραλός πολιτικός Clive Palmer, ύστερα από απόφαση δικαστηρίου σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού των Twisted Sister, “We’re not gonna take it” του οποίου χρησιμοποίησε τη μελωδία για τις πολιτικές διαφημίσεις της παράταξής του. Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο όπου ο Palmer κατηγόρησε(!) το συγκρότημα ότι  έχουν κλέψει τη μελωδία από το κλασικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι “O come, all ye faithful”, με τον Dee Snider να αντιπαραθέτει ότι τα δύο τραγούδια είναι ρυθμικά διαφορετικά και ότι πρόκειται για έμπνευση κι όχι δημιουργία πανομοιότυπης κόπιας. Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του hard/heavy μας θυμίζει ότι τα δικαιώματα δε τα έχει πλέον το συγκρότημα αλλά τα έχει πουλήσει στην Universal Music. Προς γνώση και συμμόρφωση Ελλήνων πολιτικών που θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, Universal είχε ζητήσει από τον Palmer 150.000 δολάρια κι εκείνος είχε προσφέρει 35.000, οπότε κατέληξαν στο δικαστήριο που επέβαλε το υπερβολικό πρόστιμο του 1.500.000 δολαρίων συν με τον Palmer να καλείται να καλύψει και τα έξοδα της δίκης, αλλά και να αποσύρει όλα τα αντίτυπα του κομματιού και του video από το Internet.

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου