ALIAS: ΕΝΑ ΑΛΜΠΟΥΜ, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΕ

«More Than Words Can Say". Αυτή είναι η μοναδική επιτυχία των Καναδών Alias που άφησαν πίσω τους σαν κληρονομιά. Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1988 στο Τορόντο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί supergroup, αφού οι  Freddy Curci (τραγούδι) και Steve DeMarchi (κιθάρα) προερχόντουσαν από τους Sheriff (σ.σ. θυμόσαστε τη μεγάλη επιτυχία τους του 1982 "When I'm with You";) και οι Roger Fisher (κιθάρα), Steve Fossen (μπάσο) και Mike Derosier (ντραμς) και οι τρεις πρώην Heart! Η επιτυχία των Sheriff στον Καναδά, τράβηξε την προσοχή της Capitol Records που μόλις άκουσε τα demo των Freddy Curci και Steve DeMarchi, τους υπέγραψε! Η παραπάνω παρέα κυκλοφόρησε το ομώνυμο άλμπουμ τους το καλοκαίρι του 1990 , βγάζοντας μια πολύ μεγάλη επιτυχία, το «More Than Words Can Say"(Νο2 Αμερική) που λίγο πολύ, όλοι το έχουμε σε κάποια συλλογή, αλλά δεν έχουμε το άλμπουμ! Όμως δεν έμειναν στη μια επιτυχία, αφού και το "Waiting for Love" (Νο 13 Αμερική), σύνθεση των Brett Walker και Jeff Paris, έγινε επιτυχία αλλά δεν βοήθησε το άλμπουμ τους, που στην Αμερική σταμάτησε πολύ χαμηλά, στο Νο 114, με τις πωλήσεις του να  ξεπερνούν το 500.000 αντίτυπα!

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για την αποτυχία του άλμπουμ που ήταν ένα καλό μελωδικό δείγμα της καινούργιας δεκαετίας άλμπουμ, με  πολύ χαρακτηριστικά A.O.R./Melodic στοιχεία, κυρίως φωνητικά και μελωδίες. Τα "Say What I Wanna Say" και "Haunted Heart" που ανοίγουν το δίσκο είναι από τις καλύτερες στιγμές ενός άδικα χαμένου άλμπουμ! Ειδικά το πρώτο, είναι ότι πρέπει για να ανοίξει ένα A.O.R. άλμπουμ και γενικά το ύφος των 11 τραγουδιών του, θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φίλους του αμερικάνικου A.O.R. Περιόδευσαν με τους R.E.O. Speedwagon κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ακόμα ένα άλμπουμ, οι μεταξύ τους διαφωνίες, τους οδήγησαν στη διάλυση αν και οι ίδιοι λένε ότι ποτέ δεν διαλύθηκαν, παρά μόνο ότι άλλαξε η μουσική και δεν υπήρχε χώρος γι αυτούς!
Βάζοντας το άλμπουμ δίπλα σε αυτά των Firehouse, δεν βρίσκω σημαντικές διαφορές, με κυριότερη ίσως ότι τα άλμπουμ των Firehouse ήταν πιο rocky. Αλλά και πάλι, εκείνη την εποχή, ζούσαμε την υπερβολή της μελωδίας, οπότε δεν στέκει σαν δικαιολογία αποτυχίας.  
TRIVIA
Σύμφωνα με την Broadcast Music, Inc. (BMI), την αμερικάνικη εταιρεία που αποδίδει τα πνευματικά δικαιώματα από το airplay, το "More Than Words Can Say"έχει παιχτεί περισσότερες από 1.000.000 φορές στο αμερικάνικο ραδιόφωνο!  
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Τον Ιανουάριο του 2009 ανακοίνωσαν την επιστροφή τους με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους Never Say Never που είχε ηχογραφηθεί από το 1992 αλλά δεν είχε κυκλοφορήσει λόγω της ταχύτητας που εξαπλώθηκε το grunge και φοβήθηκαν την αποτυχία του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

12/5/21
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment