ROCK INCIDENT 179: ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΜΥΘΟΣ; O FRANK ZAPPA ΕΦΑΓΕ ΣΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ!!!

Εκεί, λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του 70, γύρω στο 1977, ακούγεται στην Αθήνα για πρώτη φορά, ότι ο “Frank Zappa έφαγε τα σκατά του Captain Beefheart ή τέλος πάντων τα δικά του(!)», αυτό δεν είχε διευκρινιστεί. Κι όλα αυτά ενώ έπαιζαν live στη σκηνη! Θεώρησα βλακώδη και γελοία αυτή τη φήμη και δεν της έδωσα σημασία, όμως είχε διαδοθεί στους rock κύκλους της Αθήνας, που εκείνη την εποχή η ενημέρωση που είχε ήταν μηδαμινή. Πόσο μάλλον σε τέτοιου είδους ειδήσεις!
Η αλήθεια ήταν ότι ο Zappa ήταν διαφορετικός μουσικός και ερμηνευτής και η μουσική του δεν είχε καμία σχέση με των υπόλοιπων. Όταν μάλιστα έχει ονομάσει τα παιδιά του Moon Unit, Dweezil, Ahmet Emuukha Rodan και Diva Thin Muffin Pigeen, όλα περνούν από το μυαλό σου…. Η ιστορία θέλει τους 2 μουσικούς να παίζουν μαζί στη σκηνή και σύμφωνα με τον μύθο, βλέποντας τη σωρό των περιττωμάτων, ο Ζάππα έκανε ό, τι θα έκανε ο κάθε λογικός frontman(!), τα έφαγε!!!
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να γράψουμε τα γεγονότα όπως έγιναν, σύμφωνα με το βιβλίο  The Real Frank Zappa Book που έγραψε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, όχι μόνο αρνείται το περιστατικό αλλά το απορρίπτει μετά βδελυγμίας! «Είναι σίγουρα μία από τις πιο γελοίες ροκ ιστορίες που έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια και αυτό γιατί είναι εντελώς ψευδής». Βέβαια το περιστατικό πήρε θέση δίπλα σε αυτό του Ozzy που αποκεφάλισε μια νυχτερίδα και άλλα χαριτωμένα, αλλά … η κατανάλωση κοπράνων όπως και να το κάνουμε, ήταν πολύ προχωρημένη. Ωστόσο, παρά όλους εκείνους τους οπαδούς που ισχυρίστηκαν ότι το είδαν να συμβαίνει, ο μουσικός λέει ότι ο ισχυρισμός τους είναι ψευδής με το μουσικό εκείνη την εποχή να περνάει μια συντηρική φάση.
Παρ’όλη τη διάψευση του, το γεγονός πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ο Zappa λέει ότι για πολλά χρόνια τον πλησίαζαν άνθρωποι και του...έδιναν συνγχαρητήρια για την επιλογή του!!!Στο βιβλίο του, αναφέρει ότι τα μόνα σκατά που έφαγε ήταν στο μπουφέ του Holiday Inn στο Fayetteville της Βόρεια Καρολίνα, το 1973" κι εννοεί βεβαίως ότι η ποιότητα του φαγητού ήταν πολύ κακή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 2/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου