NEWS OF THE WORLD (1/3/21)


•  Σχεδόν ταυτόχρονα με την αδελφή της Ann, η Nancy Wilson παρουσίασε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο You and Me που ηχογράφησε στο home studio μες τη συμμετοχή των Duff McKagan στο μπάσο, Sammy Hagar στα φωνητικά και του ντράμερ των Foo Fighters, Taylor Hawkins.  Το άλμπουμ έχει πολλά καινούργια τραγούδια αλλά και κάποιες διασκευές όπως το “Rising” του Bruce Springsteen (από το ομότιτλο άλμπουμ του, του 2002) ή τα “Daughter” των Pearl Jam, “Dreams” (Cranberries) και “The Boxer ”(Simon & Garfunkel). Το κομμάτι που κλείνει το δίσκο είναι το ορχηστρικό “4 Edward” αφιερωμένο στη μνήμη του Eddie Van Halen. 

• Ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και την καριέρα της Tina Turner θα κάνει πρεμιέρα από το κανάλια HBO και HBO στις 27 Μαρτίου. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας της soul μας θυμίζει ότι το 1993 είχε βγει η βιογραφική ταινία με τίτλο What’s Love Got to Do With It με την Angela Bassett στο ρόλο της. 


• Ένα  box set με2 CD, DVD και Blu-ray (συνολικά 4) θα κυκλοφορήσουν οι Renaissance στις 30 Απριλίου με τίτλο Ashes Are Burning – An Anthology – Live In Concert. Η ηχογράφησή του έγινε κατά τη διάρκεια της περιοδείας των 50 χρόνων του συγκροτήματος στην Αμερική και συμμετέχει σαν guest ο ιδρυτής του συγκροτήματος Jim McCarty (πρώην  Yardbirds).
• Δεύτερο άλμπουμ ετοιμάζουν οι επανασυνεδεμένοι Angel με 2 από τα αρχικά μέλη τους να περιλαμβάνονται στην σύνθεσής τους, οι Punky Meadows και Frank DiMino.
   • Οι Rival Sons αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία με το όνομα Sacred Tongue Recordings και αφού απέκτησαν τις αρχικές ηχογραφήσεις τους θα τις επανακυκλοφορήσουν remastered, όπως και τα άλμπουμ τους "Before The Fire" (2009) και  "Rival Sons" (2010). Οι επανακυκλοφορίες τους θα γίνουν στις 26 Μαρτίου σε CD και βινύλιο σε 1.000 αντίτυπα και μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ. www.sacredtonguerecordings.com.
• Πέντε επανακυκλοφορίες περιλαμβάνει το Δελτίο Κυκλοφορίας της Rock Candy Records με πρώτο το άλμπουμ των Waysted, Vices (1983), του συγκροτήματος των Paul Raymond (πρώην UFO), πλήκτρα, κιθάρα, Frank Noon (πρώην Def Leppard) ντραμς, Ian ‘Fin’ Muir (πρώην Flying Squad) τραγούδι, Ronnie Kayfield κιθάρα και Pete Way μπάσο. Η καινούργια έκδοση περιλαμβάνει 6 bonus τραγούδια. Οι άγνωστοι Strife κατάγονται από το Liverpool και επανακυκλοφορούν τα άλμπουμ τους Rush (1975) και Back to Thunder όπου πλήκτρα παίζει ο Don Airey. Οι Lion έγιναν γνωστοί στο rock κοινό, αφού διαλύθηκαν(!) κι ο μοναδικός λόγος είναι ότι κιθάρα έπαιζε ο Doug Aldrich, μετέπειτα Dio/Whitesnake. Για την ιστορία, τραγουδιστής στους Lion ήταν ο πρώην Tytan, Kal Swan. Ο τίτλος του άλμπουμ που επανακυκλοφόρησε είναι Dangerous Attraction. Τέλος, το άλμπουμ των Βρετανών Wildlife, Burning (1980) θα θυμίσει στους φίλους του A.O.R την αφετηρία της καριέρας των Steve Overland και Pete Jupp, που τέλη της δεκαετίας του 80 έκαναν καριέρα στους FM. Όλεδς οι επανακυκλοφορίες είναι remasteted και έχουν πλούσια ένθετα.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από επιπλοκές έλκου στομάχου ο πρώην τραγουδιστής των Montrose, Robert "Bob" James. Είχε ηχογραφήσει με το συγκρότηξμα τα άλμπουμ "Warner Bros. Presents...Montrose" (1975) και "Jump On It" (1976) έχοντας αντικαταστήσει τον Sammy Hagar. Μετά τους Montrose, έπαιξε στους Shatterminx, Magnet και Elements. 

• Δεν το βάζει κάτω με τίποτε και καλά κάνει η 70χρονη πλέον Suzi Quatro που παρουσίασε το video single "The Devil In Me", μέσα από το καινούργιο άλμπουμ της "No Control" που θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου.
• Αθωώθηκε ο Bruce Springsteen ο οποίος είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2020 να οδηγεί μεθυσμένος. Ο Sprignsteen παραδέχτηκε ότι στις 14 Νοεμβρίου 2020, λίγο πριν ξεκινήσει να οδηγεί με το αυτοκίνητό του, είχε συναντηθεί με θαυμαστές του σε ένα πάρκο του New Jersey και ήπιε δύο σφηνάκια τεκίλα Patron. Όπως αναφέρθηκε, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο αίμα του «Αφεντικού» ήταν 0,02 πολύ κάτω από το νόμιμο όριο που προβλέπεται κατά την οδήγηση.Το δικαστήριο του επέβαλλε πρόστιμο 540 δολαρίων και μάλιστα όταν ο δικαστής τον ρώτησε πόσο καιρό θα χρειαζόταν για να καταβάλλει το ποσό, ο Αμερικανός ρόκερ απάντησε: «Νομίζω ότι μπορώ να το πληρώσω αμέσως!».
• Το 1.000.000.000 (1 δις) χτυπήματα έκανε το τραγούδι των Journey, "Don't Stop Believin'" στο Spotify, μπαίνοντας σε αυτή τη μοναδική κατηγορία μαζί με αν άλλο θειικό τραγούδι που έχει πιάσει αυτό το νούμερο, το 'Bohemian Rhapsody' των Queen.


• Δείτε το video για το τραγούδι «Rain on My Window» του Κώστα Λεμονίδη με τη φωνή της Τζένη Χατζοπούλου. Τους στίχους του κομματιού υπογράφει ο συνθέτης σε συνεργασία με τον Μιχάλη Μουλάκη. Το “Rain on my window” περιλαμβάνεται στην πέμπτη δισκογραφική  δουλειά του Κώστα Λεμονίδη “Soul Lament”, στην οποία κρατάει περίοπτη θέση, καθώς πρόκειται για το μοναδικό τραγούδι που σφραγίζει έναν instrumental δίσκο που κυκλοφορεί σε βινύλιο,  έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και ταξιδεύει ήδη στο εξωτερικό! Το πρωτότυπο video clip που μόλις κυκλοφόρησε είναι δημιουργία της Ελισάβετ Αδαμίδου.
• Σύμφωνα με το αμερικάνικο ειδησεογραφικό site The Republic, o κιθαρίστας και ηγέτης των Iced Earth,  Jon Schaffer παραμένει για 5η εβδομάδα στη στρατιωτική φυλακή Marion County περιμένοντας να του ανακοινωθεί η ημερομηνία της δικής του.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου