OI RAW SILK ΣΤΟ CLUB 22 ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ VIDEO ΤΩΝ NOK AOYT

 

Δύο video από την ελληνική rock ιστορία φιλοξενούμε σημερα στη στήλη Video from the Past. Οι Raw Silk μετά από 17 χρόνια εμφανίζονται live στο Αθηναϊκό κοινό, ανοίγοντας τη συναυλία των Jeff Scot Sotto και8 Pink Cream 69 στο Club 22 . Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 2005 και η σύνθεσή τους ήταν Κώστας Κυριακίδης, Γιώργος Φλωράκης, Δημήτρης Μπίζος., Λεωνίδας Πετρόπουλος και Γιώργος Ασπιώτης. Δείτε το “Irene» από εκείνη τη βραδιά και πόσο θερμά τους υποδέχτηκε το κοινό.
Οι Νοκ Άουτ κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό δίσκο το 1991 με τίτλο το όνομά τους που έκανε αίσθηση, όχι τότε που κυκλοφόρησε, αλλά πολλά χρόνια μετά! Το συγκρότημα αποτελούσαν οι Χρήστος Γιατρουδάκης τραγούδι, Γιάννης Σαλίχος κιθάρα, Χάρης Καραολίδης πλήκτρα, Τέρρη Μαυρίδης μπάσο και Δημήτρης Χριστόπουλος τύμπανα, φωνητικά. Το άλμπουμ ήταν καλό, τα παιδιά είχαν παίξει με πολύ όρεξη και κυνήγησαν το όνειρό τους.

Όμως τόσο το κοινό όσο και οι ραδιοσταθμοί της εποχής δεν ήταν έτοιμοι να δεχτούν ελληνόφωνο A.O.R. κι εδώ που τα λέμε ούτε σήμερα είναι! Το video του τραγουδιού “Ψέμα στο Ψέμα» γυρίστηκε με σκηνοθέτη τον Νίκο Σούλη που εκείνη την εποχή ήταν το Top όνομα στο χώρο του. Ο χώρος που είχε επιλέξει ήταν ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, που μάλλον δεν είχαν πάρει άδεια για να μπουν και να κάνουν γυρίσματα. Το μοντέλο ήταν μια κοπέλα από την Ολλανδία. Εκείνη την εποχή, η ύπαρξη μοντέλου στο video ήταν πιο απαραίτητη από τη μουσική του καλλιτέχνη!!!! Τα γυρίσματα στο bar, έγιναν μετά από τα γυρίσματα στο εργοστάσιο, σε ένα bar στο Θησείο.

Ευχαριστώ τους Γιώργο Ασπιώτη και Γιάννη Σαλίχο για τις πληροφορίες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

28/2/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Πω πω.... Τρομερές εποχές!!!!!!! Μεγάλη αγάπη και για τα δύο συγκροτήματα!!!!!!
    Μπράβο για τα βίντεο και για την αναφορά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Raw Silk ειχαν εμφανιστει στο club 22 ,μετα απο καποια χρονια απουσιας και ολα εκεινα τα χρονια , ο δισκος τους 'δουλευε' στο Ελληνικο κοινο με αποτελεσμα στην συναυλια αυτη να εμφανιστουν παρα πολλοι ακομα και μικροτερης ηλικιας , με αυτοσχεδιες μπλουζες raw silk και γενικα φαινοταν οτι πλεον ειχαν μια 'βαση 'κοινου ,πραγμα που δεν ειχαν οταν πρωτοεμφανιστηκαν (λογικο) . Σε αυτη την βαση ποτε δεν επενδυσαν για τον α η β λογο .Στο club 22 η συνθεση δεν θεωρω οτι ηταν συνθεση μονιμης μπαντας αλλα οπως και να εχει παροτι τον ασχημο ηχο σκορπισαν τον ενθουσιασμο .Και οπως ειχα αναφερει παλι ο προσφατος δευτερος δισκος τους ειναι αστοχη κινηση ,να κυκλοφορησει κατω απο το ιδιο ονομα .

    Οι Nok out ,επισης πολυ καλη μπαντα (με ενα μπασιστα που θεριζε και ειχα την ευκαρια να τον πετυχω και με τους Motivo ), θεωρω ομως οτι ο ελληνικος στιχος στα συγκεκριμενα τραγουδια δεν ταιριαξε τοσο.Δεν πιστευω οτι ο Ελληνικος στιχος δεν ταιριαζει στο rock ,ταιριαζει , στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα την γνωμη μου δεν ταιριαζε τοσο .
    Για παραδειγμα ταιριαζε στους Joker .

    *Στο youtube υπαρχει τουλαχιστον κιαλλο ενα βιντεο ανεπισημο των Nok out ,καποιος 'μερακλης ' το εχει ανεβασει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή