ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΩΝ DEEP PURPLE


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λόγω των τρεχουσών και απρόβλεπτων περιστάσεων, με θλίψη οι Deep Purple αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εμφάνισή τους στο Rockwave festival που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Ιουνίου 2021. Η απόφαση ακύρωσης της εμφάνισης ήταν πολύ δύσκολη και κάτι που οι Deep Purple θα προσπαθούσαν πάντα να αποφύγουν. Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα και ελπίζουμε να εμφανιστούμε στην Ελλάδα το 2022.
Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την υποστήριξή σας. Λόγω των επικρατούμενων συνθηκών, οι οποίες παραμένουν  πέρα από τον έλεγχό μας, το Rockwave festival επανεξετάζει το πρόγραμμα του φεστιβάλ και ζητά την ευγενική κατανόηση του κοινού και των κατόχων εισιτηρίων. Τα εκδοθέντα εισιτήρια παραμένουν σε ισχύ για την ημέρα διεξαγωγής του festival και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα έκδοσης πιστωτικού σημειώματος (voucher) στους κατόχους εισιτηρίων που δεν επιθυμούν να παρευρεθούν σε αυτό.
Θα επανέλθουμε σύντομα με διευκρινίσεις που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ rockwavefestival.gr
 

Σε αυτές τις 144 λέξεις που περιέχονται στο Δελτίο Τύπου της διοργανώτριας εταιρείας, κρύβεται μια τεράστια αλήθεια που λίγο πολύ όλοι έχουμε αρχίσει να τη συνειδητοποιούμε: ότι η ζωή μας θα αργήσει να ξανά γίνει όπως ήταν. Γιατί όλοι λέγαμε «μπόρα είναι, θα περάσει» έστω και δύσκολα, έστω και με εμβόλιο. Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός δέχεται ένα τεράστιο χτύπημα, που όμοιό του δεν έχει ξανά δεχτεί. Γιατί ούτε η επιδημία της πανώλης ή μαύρος θάνατος του 1354, που άδειασε την Ευρώπη, Ασία και Β. Αφρική κατά 100.000.000 ψυχές (κατ’ άλλους το νούμερο είναι διπλάσιο) ή η ισπανική γρίπη του 1918 να είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο από 17 έως 50.000.000 ανθρώπων, αλλά όλα ήταν διαφορετικά τότε. Η οικονομία, οι κοινωνικές δομές, οι διακρατικές σχέσεις, τα πάντα. Μόνο η αξία της ανθρώπινης ζωής ήταν ίδια. Και όπως διαβάσατε, οι απώλειες ήταν τεράστιες, γιατί βασικά δεν είχαν την ιατρική υγειονομική κατάρτιση να αντιμετωπίσουν «τον αόρατο εχθρό». Και τώρα (που μάλλον) έχουμε, οι κοινωνικές και οικονομικές δομές έχουν αρχίσει να τρίζουν. Και δεν είναι λέξη κλισέ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Να ξανά γυρίσω στα μουσικά. Πολύ δύσκολα θα ξανά γυρίσουμε στην προτέρα κατάσταση. Προσέξτε τι λέει το Δελτίο Τύπου που παράθεσα πιο πάνω «Ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα και ελπίζουμε να εμφανιστούμε στην Ελλάδα το 2022», μιλάμε πια για την ΕΠΟΜΕΝΗ χρονιά κι αυτή η αναβολή θα φέρει κι άλλες. Ήδη το Glastonbury, ακυρώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά καθώς και οι υγειονομικές καταστάσεις δεν επιτρέπουν τη συνάθροιση αλλά ποιος ρώτησε αν τα συγκροτήματα, road crew κλπ μπαίνουν σε κίνδυνο. Γιατί μπορεί να αψηφάς την υγεία του εαυτού σου αλλά όλοι έχουμε επαφές με ηλικιωμένους ανθρώπους και φίλους και συγγενείς σε ευάλωτη κατάσταση. Ποιος βάζει λοιπόν το χέρι του στη φωτιά; Μην νομίσετε ότι οι ακυρώσεις αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι σε πανευρωπαική και παγκόσμια κλίμακα, αφού και τα αεροπορικά ταξίδια έχουν γίνει δύσκολα! Βέβαια από τις εταιρείες που διοργανώνουν τα μεγάλα φεστιβάλ και μετακινούν τους καλλιτέχνες σε Ευρώπη και Αμερική, ήδη έχουν την έγκριση από τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν, να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Μεταξύ αυτών είναι η διοργάνωση live με μικρότερο αριθμό ατόμων, η θερμομέτρηση κατά την είσοδο, το πιστοποιητικό εμβολίου ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στους συναυλιακούς χώρους κ.α. Όχι νομίζατε ότι θα αποφεύγαμε το πιστοποιητικό εμβολιασμού!
Από τα λίγα που ξέρω είναι ότι όλα τα γραφεία συναυλιών στη χώρα μας κρατούν στάση αναμονής αλλά μέσα τους κρύβουν μια απογοήτευση. Να θυμίσω την συναυλία της Celine Dion στις 23 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ, τους Red Hot Chili Peppers στις 26 Ιουνίου στο Markopoulo Park στο πλαίσιο του Ejekt Festival, την  επετειακή συναυλία για τα 50 χρόνια των Judas Priest στις 16 Ιουλίου στο Κλειστό του Φαλήρου, το Release με Slipknot και Sabaton αλλά και  Massive Attack,  Pet Shop Boys κ.α., που είναι προγραμματισμένες για τις 25 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου αντίστοιχα από το Release Athens.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστροφή στην συναυλιακή κανονικότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο, ολοένα μοιάζει σαν μακρινό όνειρο.
1/2/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου