NEWS OF THE WORLD (2/9/90)

• Την έντονη αντίδραση του Jack Osbourne, γιού του Ozzy, προκάλεσα οι φωτογραφίες του πατέρα του που δημοσιεύτηκαν από την έξοδό του στο Los Angeles με τη σύζυγό του όπου τον δείχνουν αρκετά καταβεβλημένο λόγω της μάχης που δίνει με τη νόσο του Πάρκινσον. Στην πραγματικότητα ο 71χρονος Ozzy είναι όπως τον ξέρουμε με αλογοουρά, κρατάει ένα μπαστούνι, το ίδιο που κρατάει και στο εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ του Ordinary Man και να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ δίπλα του οδηγεί η Sharon. Εκείνο που ίσως προκαλέσει είναι ότι δεν έχει βάψει τα μαλλιά του και είναι …κανονικά, γκρίζα όπως όλων των ανδρών σε αυτή την ηλικία. Ο γιός του Jack έκανε την ανάρτηση που μπορείτε να διαβάσετε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με αφορμή τα σχόλια για τα γκρίζα μαλλιά του πατέρα του.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο κιθαρίστας του punk συγκροτήματος Johnny Thunders And The Heartbreakers, Walter Lure, που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι αλλά και στους πνεύμονες. Ο Lure ήταν μέλος των Heartbreakers από το 1975 και είχε παίξει στο κλασικό άλμπουμ τους L.A.M.F. που διαμόρφωσε κατά μεγάλο ρόλο τη punk σκηνή της Νέας Υόρκης.
• Ο ηθοποιός William Shatner έγινε γνωστός χάρις στο ρόλο του Captain Kirk στην τηλεοπτική σειρά Star Trek. O 89χρονος Αμερικάνος ηθοποιός κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ(!) με τίτλο The Blues με τρανταχτές συμμετοχές ονομάτων κι ένα από αυτά είναι το μεγάλου Ritchie Blackmore όπου διασκευάζουν το κλασικό The Thrill Is Gone του BB King. Εδώ χρειάζεται να πούμε ότι ο Shatner δεν τραγοπυδάει αλλά μιλάει ή απαγγέλνει. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί άλμπουμ αφού στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει το Seeking Major Tom και το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ Ponder The Mystery (2017), με συμμετοχές των Iggy Pop, Todd Rundgren, Billy Gibbons, Ian Anderson και Rick Wakeman.(Κώστας Θεοδωρακάκος)
• Λίγα λόγια και ξεκάθαρα  από τον Elton John που σε συνέντευξή του BBC Radio 6 Music που είπε αυτό που αισθανόμαστε όλοι εμείς οι «παλιοί». Ο Elton John όσοπαλαιομοδίτης κι αν ακούστηκε εξέφρασε πολύ σωστά την απογοήτευσή του για τη μουσική που κυριαρχεί στα charts, λέγοντας ότι δεν είναι «πραγματικά τραγούδια» και προσέθεσε ότι ο ίδιος είναι θαυμαστής των καλλιτεχνών που γράφουν τη δική τους μουσική, ξεχωρίζοντας τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Father John Misty και τον 21χρονο μουσικό και YouTuber Conan Gray σαν δύο από τους αγαπημένους του. «Ο Conan είναι από την Αμερική και είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στο American Spotify Top 50 που γράφει τραγούδια χωρίς κανέναν άλλο» είπε, «όλοι οι άλλοι έχουν τέσσερις ή πέντε δημιουργούς (ανά κομμάτι) με τις περισσότερες ηχογραφήσεις στα charts -δεν είναι πραγματικά τραγούδια, είναι αποσπάσματα. Και είναι ωραίο να ακούς κάποιον να γράφει ένα σωστό τραγούδι» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που γράφουν τραγούδια, αλλά αυτά δεν επιλέγονται από ραδιοφωνικούς σταθμούς επειδή είναι πολύ περίπλοκα. «Έχουμε τραγούδια από υπολογιστή όλη την ώρα και δεν με ενδιαφέρει» είπε. Κι έχει απόλυτα δίκιο.
Το γράμμα του Jack Osbourne
• Και τα 4 μέλη των Metallica πήραν μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνέντευξη στον SiriusXM και στην εκπομπή "Town Hall" όπου ο James Hetfield: "Η καραντίνα ήταν μια καλή ευκαιρία να μείνουμε σπίτι και να γράψουμε μουσική. Έτσι κι εγώ έχω γράψει τόνους καινούργιου υλικού που θα χρησιμοποιηθούν στα καινούργια τραγούδια μας». Δεν πρόλαβες να τελειώσει την κουβέντα του κι ο Kirk Hammett είπε ότι έχει έτοιμες 600 ιδέε για να γίνουν τραγούδια. Σε άλλες εποχές μια τέτοια δήλωση θα σκορπούσε ενθουσιασμό, σήμερα σκεπτικισμό!

• Για τις 6 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ των Fates Warning. Τίτλος του "Long Day Good Night" και πρώτο single θα είναι το "Scars". Για τις 21 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία του καινούργιου προσωπικού άλμπουμ του κιθαρίστα Marty Friedman. Τίτλος του Tokyo Jukebox 3. Στο στάδιο του μιξαρίσματος βρίσκεται το πρώτο άλμπουμ των KK Priest, σύμφωνα με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Tim "Ripper" Owens. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει  ότι οι KK Priest  εκτός του Owens αποτελούνται και από τους K.K. Downing κιθάρα, Les Binks ντραμς (και οι δύο πρώην Judas Priest), A.J. Mills κιθάρα και Tony Newton μπάσο.
• Δείτε το video του καινούργιου τραγουδιού των Bon Jovi με τίτλο "Do What You Can" που είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένο στο Manhattan.   
• • Κι άλλη μια απώλεια μέσα στο 2020.’Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο τραγουδιστής των Brighton Rock, Gerry McGhee μετά από μάχη με τον καρκίνο.
• Ένα DVD αφιερωμένο στη θρυλική κιθάρα"Flying V" θα είναι διαθέσιμο στις 11 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία του Peter Hansen. Συνεντεύξεις, αφιερώματα και τεχνικές Η διάρκειας του ντοκιμαντέρ είναι 67 λεπτά και η κυκλοφορία του θα γίνει στο πλαίσιο της σειράς “Inside metal” και μεταξύ των μουσικών που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, είναι οι: Dave Mustaine, James Hetfield, Kerry King, Michael Schenker, Michael Denner, Hank Shermann, Wolf Hoffmann, K.K. Downing, Mathias Jabs, Richie Faulkner, Andy Sneap, Brian Tatler, Andy La Rocque και Michael Amott.
• Δείτε το video των Elysium “Turn around” από το άλμπουμ τους το άλμπουμ “Labyrinth of Fallen Angels» (2019). Οι Elysium είναι ένα συγκρότημα Folk Gothic Rock με γυναικεία φωνητικά και βιολί που εμπνέονται από τους πρώιμους Within Temptation και Nightwish, καθώς και από τις δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές prog & folk rock μπάντες όπως οι Anathema, Eluveite & Pineapple Thief. Το συγκρότημα κάνει συχνά περάσματα από κλασικές rock, folk και prog επιρροές. Η χρήση πλήκτρων και ενορχηστρωμένων ακολουθιών εμπλουτίζει τα τραγούδια και προσθέτει ένα συμφωνικό πλεονέκτημα σε αυτά, καταλήγοντας σε ντουέτο με βιολί και κιθάρα.
Οι Elysium δημιουργήθηκαν αρχικά στο Ορβιέτο της Ιταλίας στις αρχές του 2013 από τον μπασίστα Μάρκο Μονετίνι και τον βιολίστα Christian Arlechino δίνοντας στο συγκρότημα έναν prog- folk και δυναμικό ροκ ήχο με την μίξη pop-soul φωνητικών από την τραγουδίστρια Daphne Nisi.



 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου