NEWS OF THE WORLD (13/9/20)


• Η γνωστή Zee Productions θα κυκλοφορήσει στις 6 Νοεμβρίου 6 παζλς βασισμένα στα αντίστοιχα εξώφυλλα των Pink Floyd. Πρόκειται για τα άλμπουμ Ummagumma", "Animals", "Pulse", "The Division Bell", "Wish You Were Here" και "The Later Years" wπου μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ. Κάθε εξώφυλλο αποτελείται από 500 κομμάτια! 

• Οι Motorhead παρουσίασαν το animated lyric video για την ακυκλοφόρητη live εκτέλεση του “Shoot you in the back”, που ηχογραφήθηκε στην Ορλεάνη το 1981. Όλη η συναυλία είναι διαθέσιμη στο επετειακό αστικού box set για τα 40 χρόνια του “Ace of spades”.
• Οι Quiet Riot ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν και χωρίς το συνιδρυτικό μέλος του Frankie Banali που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες από καρκίνο. Η σημερινή σύνθεσή τους είναι Chuck Wright μπάσο, Alex Grossi κιθάρα, Jizzy Pearl τραγούδι και ο ντράμερ Johnny Kelly που τον τελευταίο χρόνο έχει αντικαταστήσει τον Banali.



• Οι Blue Oyster Cult έδωσαν στη δημοσιότητα το επίσημο video για το καινούργιο τραγούδι τους "Box In My Head" από το επερχόμενο άλμπουμ τους "The Symbol Remains" που θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο reggae καλλιτέχνης Toots Hibbert (κανονικό όνομα Frederick Nathaniel Hibbert) που ήταν βασικό μέλος των Toots & The Maytals. Ο Hibbert ήταν πρωτοπόρος του ska και της reggae μουσικής και τα τραγούδια του επηρέασαν αλλά και διασκεύασαν καλλιτέχνες όπως οι Clash, Specials, Keith Richards, Izzy Stradlin, Govt Mule, Robert Palmer, Willie Nelson, Amy Winehouse κ.α.
• Την έντονη άρνησή του για μια reunion συναυλία των Black Sabbath, εξέφρασε ο Ozzy, λέγοντας: «Από εμένα είναι όχι. Έχω τελειώσει με αυτό. Το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι πως στην τελευταία μας συναυλία στο Birmingham δεν ήταν μαζί μας ο Bill Ward. Ένιωσα πολύ άσχημα".


 


• Μια καινούργια ορχηστρική του κλασικού τους πλέον τραγουδιού «Nothing Else Matter», ηχογράφησαν οι Metallica σε συνεργασία με τον James Newton Howard. Την καινούργια εκτέλεση θα την συμπεριλάβουν του «Nothing Else Matter»  θα την ακούσουμε στην επερχόμενη ταινία της Disney, «Jungle Cruise», με το τραγούδι να παίζει βασικό ρόλο στην ταινία. Το «Jungle Cruise» σκηνοθετεί ο Jaume Collet-Serra και πρωταγωνιστούν Dwayne Johnson και Emily Blunt, με την ταινία να κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιουλίου 2021.

• Για τις 6 Νοεμβρίου προγραμματίστηκε η κυκλοφορία του καινούργιου προσωπικού άλμπουμ του Jeff Scott Soto. Τίτλος του "Wide Awake (In My Dreamland)" και διαδέχεται το Retribution(2017), με την παραγωγή του να υπογράφεται από τον Alessandro Del Vecchio. Στο video που συνοδεύει την είδηση, δείτε τον Jeff Scott Soto να παρουσιάζει το καινούργιο του άλμπουμ.


• Από το χώρο της soul/funk η απώλεια που ακολουθεί. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών το συνιδρυτικό μέλος των Kool & the Gang, Ronald Bell, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Ο Bell έπαιζε σαξόφωνο, μπάσο και πλήκτρα και ήταν συν συνθέτης των επιτυχιών “Celebration,” “Ladies’ Night” και “Jungle Boogie.”
• Το άλμπουμ των Grateful Dead,  American Beauty(1970) έκλεισε 50 χρόνια κυκλοφορίας και θα επανακυκλοφορήσει σε deluxe τριπλή έκδοση. Εκτός από το κανονικό άλμπουμ, η έκδοση θα συνοδεύεται κι από συναυλία τους στο Capitol Theatre του Port Chester της Νέας Υόρκης του 1971.






• Στο Νο4 του αμερικάνικου chart μπήκε το καινούργιο live άλμπουμ των Metallica "Metallica And San Francisco Symphony: S&M²" με τις πωλήσεις του την πρώτη εβδομάδα να φθάνουν τις 56.000 αντίτυπα.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου