O KEITH RICHARDS ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΤΟΥ. ΟΙ ROLLING STONES ΣΕ DVD ME ERIC CLAPTON, AXL ROSE, IZZY STRADLIN ΚΑΙ JOHN LEE HOOKER (STEEL WHEEL TOUR)

Ή είσαι rock star ή δεν είσαι! Και ο Keith Richards παρ΄ όλο που διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ, είναι με το παραπάνω. Το απίθανο περιστατικό που θα διαβάσετε, έγινε κατά τη διάρκεια της Steel Wheels tour, που διήρκεσε ένα χρόνο (με μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των ημερομηνιών) από τον Αύγουστο του 1989 έως και τον Αύγουστο του 1990 και είχε συνδυαστεί με την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ τους. Για την ιστορία, η περιοδεία έκλεισε με 4 sold-out συναυλίες στο Wembley Stadium .Ήταν η πιο πετυχημένη οικονομικά περιοδεία τους, με έσοδα από τα εισιτήρια, χορηγούς και φυσικά merchandising υλικό. Σ αυτό έπαιξε ρόλο ότι η αμέσως προηγούμενη περιοδεία τους ήταν η European Tour 1982, πριν 7 ολόκληρα χρόνια. Κι όταν στη σύνθεση του συγκροτήματος βρίσκονται stars σαν τους Mick Jagger και Keith Richards, τα παρασκήνια μπορεί να φιλοξενούν …διάφορα πράγματα όπως εκτός των, πάντα γραπτών απαιτήσεων του management του συγκροτήματος προς το διοργανωτή, εδεσμάτων που ποικίλλουν σε προτιμήσεις(χορτοφάγοι ή μη, γλυκά, οινοπνευματώδη κλπ) οι Rolling Stones ήθελαν ο διάκοσμος των παρασκηνίων να είναι βρετανική pub! Είπαμε, ή είσαι star ή δεν είσαι! Όμως το πρόβλημα δεν ήταν η pub που ήταν στημένη σε κάθε παρασκήνιο χώρου όπου έπαιξαν να αλλά μια απαίτηση του Keith Richards που εκ πρώτη όψεως ακούγεται λογική. Ήθελε στα παρασκήνια της συναυλίας τους στο CNE Stadium του Toronto, να υπάρχει μια  Shepherd’s Pie (σ.σ. προφανώς μια κρεατόπιτα) την οποία κάποιος του…την έφαγε!!!!Μουλαρώνει ο Keith Richards και λέει δεν εμφανίζομαι αν δεν φάω την Shepherd’s Pie μου! Μάταια ο Jagger προσπαθεί αν τον μεταπείσει, με το διοργανωτή να έχει σοβαρό προβλήμα καθώς η απαίτηση ήταν γραμμένη στο συμβόλαιο και η ευθύνη βάρυνε αυτόν. Τελικά βρήκαν μια Shepherd’s Pie,την έφαγε  και βγήκε να παίζει!!!! 
To γεγονός το αναφέρει στη αυτοβιογραφία του με τίτλο Life το οποίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πολιτεία γράφοντας χαρακτηριστικά ««Κανείς δεν αγγίζει την πίτα του βοσκού όταν είμαι εκεί. Μην θρυμματίζεις την κρούστα μου, μωρό μου ". Πάντως και η έκδοση στα αγγλικά, διαβάζεται πολύ άνετα.
TRIVIA
Στο Toronto έπαιξαν δύο ημερομηνίες εκείνη την περιοδεία. Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 1989 και ήταν μόλις η τέταρτη και η πέμπτη ημερομηνία από την αρχή της περιοδείας. Για την ιστορία σε κάθε μια συναυλία που ήταν sold out, τους παρακολούθησαν 121.987 θεατές ανά μέρα, δηλαδή συνολικά 243.974 θεατές.

Η παραπάνω ιστορία μού ήλθε στο μυαλό, επειδή το μεγάλο συγκρότημα θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου σε DVD την περιοδεία Steel Wheels με κεντρική συναυλία αυτή που έδωσαν στο Atlantic City του New Jersey το τριήμερο 17, 19 και 20 Δεκεμβρίου 1989 όπου στη σκηνή ανέβηκαν και τζαμάρισαν μαζί τους οι Eric Clapton, Axl Rose, Izzy Stradlin and John Lee Hooker. Το dvd περιέχει 28 τραγούδια και τιτλοφορείται Steel Wheels Live - Atlantic City, New Jersey με τους Rose και Stradlin να παίζουν μαζί τους το  "Salt of the Earth" (σ.σ. από το Beggars Banquet), ο Clapton στη σύνθεση του Howlin' Wolf, "Little Red Rooster" (σ.σ τραγούδι που οι Rolling Stones ηχογράφησαν το 1964) και ο John Lee Hooker να ανεβαίνει και μαζί με τον Clapton να παίζουν το "Boogie Chillen'." Το Steel Wheels Live εκτός από Blu-ray/DVD θα κυκλοφορήσει και σε dvd με 2 CD και περιορισμένο αριθμό 4πλού βινυλίου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/8/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου