ROCK INCIDENT 111: ΓΙΑΤΙ ΟΙ KROKUS ΒΓΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ MONSTERS OF ROCK 1986

Η μεγάλη αποχαιρετιστήρια περιοδεία που έχουν ξεκινήσει οι Krokus, έφερε στην επικαιρότητα ένα περιστατικό που έγινε το 1983 όταν το ελβετικό συγκρότημα βρίσκονταν στο peak της καριέρας του με την κυκλοφορία του άλμπουμ του Headhunter. Το άλμπουμ είχε φθάσει στο Νο 25 του αμερικάνικου chart και το συγκρότημα περιόδευε με τους Def Leppard που είχαν κυκλοφορήσει το άλμπουμ Pyromania και καθημερινά έβλεπαν τις συναυλίες τους να είναι γεμάτες με την ανταπόκριση του κόσμου δεδομένη.
Ένα σοβαρό λάθος τακτικής αλλά και συμπεριφοράς του Μαλτέζου την καταγωγή τραγουδιστή του συγκροτήματος, Marc Storace, πέταξε το συγκρότημα έξω από την περιοδεία, αφού ο Storace δεν τήρησε τη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ των συγκροτημάτων σε ποιο μέρος της σκηνής θα κινούνται και την επομένη έκανε σχόλια για την ερμηνεία του Joe Elliott! Και δεν έφθανε μόνο αυτό. Ο manager τους έριξε μια γροθιά στον ντράμερ των Def Leppard, Rick Allen με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα οι Krokus να βγουν εκτός περιοδείας.
 «Ήταν λάθος και μας οδήγησε έξω από την περιοδεία που ήταν πολύ πετυχημένη» λέει ο μπασίστας των Krokus, Chris von Rohr. «O Marc είναι σκληρός χαρακτήρας αλλά εκείνες τις ώρες έκανε το λάθος κι άκουσε τις εντολές του manager μας που μας ενθάρρυνε να παραβιάσουμε τους  κανόνες: «Μην τους ακούτε, ακούστε εμένα» μας είχε πει. "Ο διαπληκτισμός θύμισε  Άγρια Δύση".  Αρκετά χρόνια αργότερα οι Krokus και οι Def Leppard εμφανίστηκαν σε ένα ευρωπαϊκό φεστιβάλ όπου ο Storace έλυσε την παρεξήγηση με τον Elliott. «Ζήτησα συγνώμη από τον Joe Elliott, ο οποίος με αγκάλιασε και είπε ότι όλα αυτά τα προβλήματα ήταν στο παρελθόν» είπε ο Storace.
Το περιστατικό συνέβη το 1983 αλλά έγινε γνωστό τρία χρόνια μετά, το 1986 όταν τα δύο συγκροτήματα είχαν επιλεγεί για να εμφανιστούν στο Monsters of Rock και φυσικά μόλις το έμαθε ο Elliott φρόντισε να τους βγάλει από το bill! Μια λάθος συμβουλή και ένα πείσμα σε τι λάθος μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και να σου στοιχίσει την καριέρα.
Η αφίσα του Monsters of Rock με τους Def Leppard αλλά χωρίς τους Krokus.

Όμως ο Storace δεν περιορίστηκε μόνο στο παραπάνω λάθος αλλά το…προχώρησε, αφού ήταν από τους υποψήφιους για τη θέση του Brian Scott στους AC/DC. Όπως λέει ο ίδιος, δεν υπήρξε άμεση επικοινωνία με το συγκρότημα, αλλά έγινε μια πρόσκληση από την εταιρεία φωτισμού και ήχου με την οποία συνεργαζόντουσαν τα δύο συγκροτήματα. Όμως τότε οι Krokus είχαν αρχίσει να κερδίζουν καινούργιους fans, ειδικά μετά την κυκλοφορία του ιστορικού άλμπουμ τους Metal Rendez-vous και ο Storace δεν έβλεπε το λόγο να εγκαταλείψει τους Krokus και να αναζητήσει καινούργιες περιπέτεια με τους AC/DC! «Τότε μάς ήθελαν να παίξουμε σε όλες τις αγορές και δεν ήθελα να ζήσω στην Αυστραλία. Εκείνη την εποχή, οι AC/DC ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τους Krokus και η απώλεια του Bon Scott θεώρησε ότι τους έβαλε σε πλεονεκτική θέση!
Τα δύο συγκροτήματα δεν είχαν πρόβλημα μεταξύ τους και μάλιστα τα 1981 μοιράστηκαν το ίδιο στούντιο στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον Chris von Rohr, αναπτύχθηκε μια εχθρότητα εκ μέρους των AC/DC η οποία πιθανότατα προέκυψε μετά την άρνηση του Storace να αντικαταστήσει τον Bon Scott αλλάκαι τη δημοσιοποίηση του θέματος.
Όλα τα παραπάνω «βγαίνουν» από την πλευρά του ελβετικού συγκροτήματος, αφού είναι γνωστό ότι οι AC/DC σπανιότατα ανακοινώνουν το παραμικρό!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
12/5/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου