LEE AARON: METAL QUEEN ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του hard/heavy κοινού,  δεν δέχεται εύκολα τα συγκροτήματα που έχουν τραγουδίστρια σαν front person, ειδικά σε αυτό το χώρο της μουσικής. Η Καναδή Lee Aaron (πραγματικό όνομα Karen Lynn Greening), έχει καταφέρει να σπάσει αυτό τον κύκλο και μαζί με τις Doro, Lita Ford, Lizz Hale, Wendy O Williams, Amy Lee και Tarja Turunen έχουν κάνει μεγάλες και καλές καριέρες και να θεωρούνται η κάθε μια ξεχωριστά Metal Queen. Η μικρή Lee ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας με τα μαθητικά συγκροτήματα του Οντάριο, ώσπου ένας manager τη ξεχώρισε και της πρότεινε να συνεχίσει την καριέρα της χωρίς το συγκρότημα της. Έτσι στα 15 της (!) βρέθηκε να τραγουδάει και να παίζει πλήκτρα και σαξόφωνο στο συγκρότημα "Lee Aaron" με την ίδια να παίρνει το όνομα, δανεισμένο από τον τηλεοπτικό παραγωγό Aaron Spelling (Charlie's Angels,  The Love Boat, Hart to Hart, Dynasty, Beverly Hills, 90210, 7th Heaven κ.α.)!!!.Το 1982 τη βρίσκουμε να ηχογραφεί το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο The Lee Aaron Project, όπου τη συνόδευαν μέλη των Moxy, Santers ακόμα κι ο Rik Emmett των Triumph! Αν και το άλμπουμ στην Ευρώπη δεν κυκλοφόρησε επίσημα παρά μόνο σαν εισαγωγής, ο manager της κατάφερε να τη βάλει να παίξει στο Reading Festival του 1982. Την επόμενη χρονιά φωτογραφήθηκε για το soft porno περιοδικό Oui (Μάρτιος 1983), αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φωνή της. 

Όμως θεώρησε ότι αυτή η προβολή δεν τη βοήθησε στην καριέρα της και αργότερα δήλωσε ότι το έκανε μετά από τις έντονες πιέσεις του manager. Ή ίδια λέγε σήμερα, ότι δεν αισθανόταν καθόλου καλά με τα μικροσκοποικά σορτς και τις κοντές μπλούζες, αλλά ήταν τέτοια η πίεση του manager της που δεν μπορούσε να αρνηθεί.

 Από το 1984 έως και το 1996, κυκλοφορεί τακτικά άλμπουμ με καλύτερα τα Metal Queen (1984), Lee Aaron(1987) και Bodyrock (1989) κανένα όμως δεν κατάφερε να μπει στο αμερικάνικο chart! To 1992 ξεκίνησε τη δική της δισκογραφική εταιρεία με το όνομα Hip Chic Music όπου άρχισε να κυκλοφορεί τα δικά της άλμπουμ αλλά κι άλλων καναδών καλλιτεχνών. Από το 2000 και μετά ασχολήθηκε με τη jazz μουσική, κυκλοφορόντας το άλμπουμ Slick Chick και κάνοντας πολλές εμφανίσεις σε jazz φεστιβάλ. Το 2011 εμφανίστηκε στο Sweden Rock ενώ το 2016 επανήλθε στο χώρο του hard rock κυκλοφορόντας το άλμπουμ Fire and Gasoline όπου στο video single, “Tom Boy” έχει συνθέσει η κόρη της και παίζει κιθάρα! Στο video, εκτός της κόρης της που παίζει κιθάρα, το girl band είναι συμμαθήτριες της κόρης της και η σκηνοθεσία είναι στα πρότυπα του Jailhouse Rock.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Metal Queen (1984)
Lee Aaron (1987)
Bodyrock (1989)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου