ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΘΑ

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. στο θέατρο Παλλάς θα γίνει η συναυλία όπου αρχικά είχε ετοιμάσει η ΕΡΤ για να τιμήσει την παρουσία του Γιάννη Σπάθα στη μουσική, αλλά αναβλήθηκε λόγω επιδείνωσης της υγείας του. Έτσι 6 μήνες μετά την απώλειά του η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με τη συμμετοχή του ντράμερ των Socrates Drank The Conium, Γιώργου Τρανταλίδη, και του συγκροτήματος Jacks Full που παίζει ο γιός του Νίκος Σπάθας και οι τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας και η Νάνα Μπινοπούλου.
«Θα τιμήσουμε το Γιάννη Σπάθα, τον καλύτερο Έλληνα κιθαρίστα. Πριν φύγει μου το είχε προτείνει και κρίμα που είχε αναβληθεί γιατί θα καμάρωνε το γιο του. Πολύ κρίμα. Θα παίξουμε κομμάτια από το Phos, On The Wings, Breaking Through, Plaza, γενικά επιλογές από τους δίσκους των Socrates και φυσικά το Mountains, Starvation, αλλά και το Queen Of The Universe που αγαπούσε πολύ ο Γιάννης. χωρίς αυτά δεν γίνεται» λέει ο Γιωργος Τρανταλίδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ακούγονται μουσικές συνθέσεις του Γιάννη Σπάθα όπως το ορχηστρικό κομμάτι «Παξοί», το οποίο έγραψε για τη γενέτειρά του και τραγούδια όπως «Η διαδρομή», «Τι είναι αυτό που σε φοβίζει», «Τα μεγάλα μου τα λάθη», «Άδικη καρδιά, «Στα μισά του δρόμου» κ.ά.

Στο δεύτερο μέρος με την σύμπραξη του ροκ συγκροτήματος Νίκος Σπάθας και οι Jacks Full, παρουσιάζονται σε ειδικές ενορχηστρώσεις και εκτελέσεις γνωστές επιτυχίες όπως τα «Starvation», «Killer», «Queen Of The Universe», «Stray Dogs», «Lady», αλλά και το επιβλητικό «Mountains», από τις πλέον πρωτότυπες ελληνικές παραγωγές και η πρώτη δισκογραφημένη δημιουργία που γεφυρώνει το blues/rock ιδίωμα με την δημώδη μουσική της Ηπείρου.
Τις ενορχηστρώσεις έχει κάνει ο Κώστας Παπαδούκας και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης.
20/1/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου