ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο PETE TOWNSHEND;

Πριν λίγες ημέρες ο κιθαρίστας και συνθετικός ηγέτης του μεγάλου αγγλικού συγκροτήματος των Who, ο 74χρονος Pete Townshend έκανε μια απίστευτη δήλωση στο αμερικάνικο περιοδικό Rolling Stones που αφορούσε τα δύο μέλη του συγκροτήματος που έχουν φύγει από τη ζωή, τον ντράμερ
Keith Moon και τον μπασίστα John Entwistle, λέγοντας ότι είναι καλύτερα που έχουν πεθάνει γιατί νιώθει πιο άνετα στη σκηνή και στις ηχογραφήσεις χωρίς αυτούς!
«Δεν θα αρέσει στους οπαδούς των Who αυτό που θα πω, αλλά ευτυχώς που έχουν πεθάνει. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις μαζί τους. Δεν κατάφεραν ποτέ να φτιάξουν δικά τους συγκροτήματα. Νομίζω ότι η μουσική πειθαρχία και η αποτελεσματικότητα μου στο ρυθμικό κομμάτι  κρατούσε το συγκρότημα όρθιο» είπε ο Townsend αλλά δεν έμεινε εκεί. Μίλησε και για τον καθένα συγκεκριμένα.
«Το μπάσο του John ακουγόταν σαν μεσσιανικό όργανο. Κάθε νότα, κάθε αρμονική. Όταν πέθανε και έπαιξα τις πρώτες συναυλίες χωρίς αυτόν, με τον Pino Palladino στο μπάσο που δεν έκανε όλα αυτά τα πράγματα σκέφτηκα ότι επιτέλους έχω κανονική δουλειά» είπε αναφερόμενος για τον John Entwistle που βρέθηκε νεκρός το 2002 σε δωμάτιο του “Hard Rock Hotel” στο Las Vegas μετά από καρδιακή προσβολή που προήλθε από χρήση κοκαΐνης.
«Με τον Keith, η δουλειά μου ήταν να κρατώ τον χρόνο γιατί αυτός δεν το έκανε. Έτσι, όταν πέθανε σκεφτόμουν ότι δεν χρειαζόταν να κρατάω πια τον χρόνο» δήλωσε ο Pete Townshend για τον Moon που έφυγε από τη ζωή το 1978 από υπερβολική δόση φαρμάκου που του είχε χορηγηθεί για να αποφεύγει το αλκοόλ.
Πραγματικά όσο κι αν έχω ψάξει δεν μπορώ να βρω μια αιτία που ο Townsend αναφέρεται στους θανάτους των δύο μελών των Who μετά από τόσα χρόνια. Δεν βρίσκω κανένα λόγο και καμιά αιτία. Ο μεν John Entwistle ήταν ένας καλός μουσικός, αθόρυβος, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα τόσο μουσικά όσο και στις σχέσεις του με τους άλλους τρεις. Ο δε Keith Moon ήταν ο αγαπητός και πολύ δημοφιλής στους fans των Who με το «περιπετειώδη» χαρακτήρα του και το δυναμικό παίξιμό του. Στα live, που εμείς δεν έχουμε δει αλλά από τα video ,ήταν πάντα ένα μεγάλο κι εντυπωσιακό κομμάτι της εικόνας του συγκροτήματος. Όλοι παραδεχόμαστε τον Townshend σαν συνθέτη και κιθαρίστα, όλοι παραδεχόμαστε τον Daltrey σαν τραγουδιστή αλλά κι όλοι παραδεχόμαστε τον Moon σαν ένα σπουδαίο ντράμερ.
Λίγες ημέρες μετά ο Townshend, υποχρεώθηκε μετά το ντόρο που δημιούργησαν οι δηλώσεις να τις ανασκευάσει, θέλοντας να αμβλύνει τις δυσάρεστες εντυπώσεις που προκάλεσε. Και ξέρετε όταν γίνει κάτι τέτοιο, οι εντυπώσεις αντί να αμβλυνθούν, οξύνονται!     
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει το πόσο πολύ μου λείπουν, ως άνθρωποι, ως φίλοι και ως μουσικοί. Η χημεία που είχαμε στο στούντιο, λείπει από το νέο άλμπουμ και πάντα μοιάζει μάταιο να προσπαθούμε να την φτιάξουμε ξανά χωρίς αυτούς, αλλά υποθέτω ότι πάντα μπαίνουμε στο πειρασμό να το κάνουμε. Μέχρι αυτή τη την ημέρα είμαι θυμωμένος μαζί τους που πέθαναν. Κάποιες φορές φαίνεται. Είναι εγωιστικό αλλά έτσι νιώθω» ήταν ένα με΄ρος των διορθωτικών δηλώσεων του.
Κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί μετά από 17 χρόνια από το θάνατο του Entwistle και 41(!) από το θάνατο του Keith Moon, ο Townshend έκανε αυτές τις δηλώσεις που δεν εξυπηρετούν κανένα και μάλλον μουτζουρώνουν την εικόνα του.
29/11/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment