“MISSION FROM ‘ARRY” O STEVE HARRIS KAI O NICKO MCBRAIN ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο BRUCE DICKINSON ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΕΙ

Τον Αύγουστο του 1984 οι Iron Maiden κυκλοφόρησαν το 10ο single τους που ήταν το τραγούδι «2 Minutes to Midnight" μέσα από το άλμπουμ τους Powerslave (1984).  Το τραγούδι σταμάτησε στο Νο11 του βρετανικού chart και κατά την αγαπημένη συνήθεια του συγκροτήματος στη Β πλευρά υπήρχαν δύο τραγούδια, η διασκευή τους στο “Rainbow’s Gold” του άγνωστου συγκροτήματος των Beckett και ένα περίεργο κομμάτι με τίτλο“Mission From ‘Arry” που στην πραγματικότητα δεν ήταν τραγούδι αλλά ομιλίες και μάλιστα σε υψηλό τόνο μεταξύ των Steve Harris και του νεοεισελθόντα τότε στο συγκρότημα Nicko McBrain.
Η έντονη διαφωνία-καυγάς των 2 μουσικών μαγνητοφωνήθηκε από τον Bruce Dickinson με μικρό φορητό μαγνητόφωνο χωρίς οι δύο πρωταγωνιστές του να το ξέρουν. Το γεγονός έγινε μετά τη συναυλία των Iron Maiden στο Allentown της Pennsylvania κατά τη διάρκεια της World Piece Tour, όταν ο Harris αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα με το μπάσο του και ζήτησε από ένα roadie που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν κοντά του, να πει στον McBrain να μεγαλώσει το solo ώσπου να λύσει το πρόβλημά του. Κι από εδώ ξεκινάει το πρόβλημα αφού ο νεαρός roadie δεν μετέφερε σε σωστό  άνθρωπο, τον drum tech του McBrain αλλά σε ένα άλλο roadie, τον Paul με τον οποίο διέκοψαν τη συνεργασία τους αμέσως μετά, που βρισκόταν κοντά στον ντράμερ.  Η επικοινωνία δεν έγινε σωστά, ο  McBrain δεν κατάλαβε τίποτε και το σόλο του τελείωσε κανονικά με τον Harris να παραμένει με το πρόβλημα.
Μετά τη συναυλία ο Harris απαίτησε μια συγνώμη από τον McBrain  που αρνήθηκε να κάνει κι αυτό οδήγησε στον καυγά που διήρκεσε 15 με 20 λεπτά και μέρος του μαγνητοφώνησε ο Dickinson. To επεισόδιο τελείωσε μετά την συναυλία αλλά ευτυχώς το χιούμορ δεν χάθηκε και συμπεριέλαβαν τον καυγά του στο maxi single.  “’Ηταν τόσο αστείο που έπρεπε να σας αφήσουμε να το ακούσετε " είπε ο McBrain.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/8/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment