MAHOGANY RUSH: ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ FRANK MARINO

Πριν από 2 περίπου χρόνια ο Rockmachine.gr είχε παρουσιάσει στη στήλη Ποιος Θυμάται την ιστορία των Mahogany Rush. Η Rock Candy επανακυκλοφόρησε ….άλμπουμ του καναδέζικου power trio συγκροτήματος και το καλύτερο προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα και ηγέτη τους Frank Marino και σήμερα στη στήλη Επανακυκλοφορίες, σας τα υπενθυμίζουμε.  Το Mahogany Live είναι το πρώτο Live (1978, No 129 Αμερική) άλμπουμ τους κι αν και μονό είναι ένα πολύ καλό δείγμα των ικανοτήτων του Frank Marino αλλά και της ίδιας της μπάντας. Το καναδέζικο συγκρότημα ποτέ δεν κατάφερε να γίνει πρώτο όνομα στην κατηγορία των Black Sabbath, Aerosmith και Deep Purple αλλά άφησαν πίσω τους ένα καλό όνομα που στην ουσία βασίζεται στο παίξιμο του Frank Marino που την είχε «δει» Jimi Hendrix.  Στην Ελλάδα οι κριτικές των μουσικών περιοδικών της εποχής, περισσότερο εστίασαν σε αυτό το γεγονός (σ.σ. ότι δηλ ακολουθούσε το παίξιμο του Hendrix) παρά στο δεξιοτεχνικό παίξιμό του!

Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ οι εκτελέσεις  των "Dragonfly", "The Answer"  και οι τρεις διασκευές στα "Purple Haze" (Jimi Hendrix), "Johnny B. Goode" (Chuck Berry) και  "I'm a King Bee" (Muddy Waters). Live ντοκουμέντο της καλής εποχής του συγκροτήματος αλλά και της δεκαετίας του ’70, όταν το σημερινά λεγόμενα  κλασικό rock, γιγαντώθηκε!
Η καινούργια cd επανέκδοση συνοδεύεται από 12σέλιδο ένθετο και με 2 bonus τραγούδια ηχογραφημένα στο California Jam II του 1978.
Το άλμπουμ ‘The Power Of Rock And Roll’(1981) περιέχει κομμάτια σαν τα  ‘Ain’t Dead Yet’, ‘Runnin’ Wild’ και ‘Crazy Miss Daisy’ και είναι από τις καλές δουλειές του συγκροτήματος.
Όπως και το What’s Next (1980, Νο 88 Αμερική) που ήταν το 7ο άλμπουμ τους και ηχητικά είναι τo πιο εντυπωσιακό τους όπου το συγκρότημα εμφανίζεται με δεύτερο κιθαρίστα τον αδελφό του Frank, Vince Marino.
Ξεκινήστε την ακρόασή του από τα  ‘Mona’, ‘Something’s Comin’ Our Way’και  ‘Loved By You’ ενώ πολύ καλή είναι η διασκευή τους στο ‘Roadhouse Blues’ των Doors.



Τελευταίο σε αυτή τη σειρά των επανακυκλοφοριών, άφησα το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ Frank Marino που κυκλοφόρησε το 1982 με τίτλο ‘Juggernaut’. Εδώ να σημειώσω ότι στη χώρα μας μόνο 2 άλμπουμ των Mahogany Rush έχουν κυκλοφορήσει σαν LED (limited edition 300-500 κομμάτια) ενώ σχεδόν ολόκληρη η δισκογραφία τους ερχόταν σε εισαγωγής. Το Juggernaut κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά σαν LED και δια της βίας πούλησε 200 αντίτυπα. Σίγουρα καλύτερο απ’ όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος, το Juggernaut παρουσιάζει την καλύτερη πλευρά του Marino σε κομμάτια όπως το ομώνυμο ,‘Midnight Highway’,το υπέροχο  ‘Stories Of A Hero’ και το “Ditch Queen’ με ένα απίστευτο δίλεπτο εναλλασσόμενο σόλο. Όλες οι επανεκδόσεις κυκλοφορούν remastered και με πλούσια ένθετα.

Τα άλμπουμ των Mahogany Rush αλλά και το προσωπικό του Frank Marino συνίστανται στους φίλους του κλασικού rock αλλά και στους metalheads που ψάχνουν!


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/8/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου