ΟΤΑΝ Ο NIKKI SIXX "ΠΗΓΕ ΚΙ ΗΛΘΕ" (MOTLEY CRUE- KICKSTART MY HEART)

Η προβολή μέσω Netflix της ταινίας The Dirt των Motley Crue μού γέννησε την ιδέα να σας παρουσιάσω την ιστορία του τραγουδιού "Kickstart My Heart". Το τραγούδι παρουσιάστηκε στο άλμπουμ Dr. Feelgood (1989) είμαι σύνθεση του Nikki Sixx κι έφθασε έως το Νο 27 του chart των μικρών δίσκων της Αμερικής.
Γράφτηκε τις ημέρες που ήταν στο studio και ηχογραφούσαν τα τραγούδια του άλμπουμ τους Dr. Feelgood. Ή βάση του ήταν πάνω σε ακουστική κιθάρα που έπαιζε ο Sixx κι άκουσε ο τότε manager, είδε κάποιους στίχους που είχε γράψει και του είπε μόλις το προχωρήσει, να το ακούσουν και οι υπόλοιποι.
Όλο το κομμάτι είναι οι στίχοι του που αναφέρονται σε ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη στον Nikki Sixx, όταν εξ’ αιτίας μεγάλης δόσης ναρκωτικών έπεσε αναίσθητος.  Η φράση "kickstart my heart" αναφέρεται στην προσπάθεια των διασωστών να τον επαναφέρουν κάνοντας του ένεση ενδοκαρδιακής επινεφρίνης, όταν φαινόταν ότι φεύγει για τον άλλο κόσμο. Η ιστορία της προσπάθειες των διασωστών έγινε γνωστή από τον ντράμερ των Guns N' Roses, Steven Adler ο οποίος αμφισβητεί την όλη ιστορία όπως έγινε γνωστή, λέγοντας, ότι η προσπάθεια επαναφοράς δεν έγινε από τους διασώστες αλλά πριν έλθουν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο. "Τον πήρα και τον έβαλα κάτω από το ντους, άνοιξα το κρύο και τον επανέφερα. Όταν ήλθαν οι διασώστες τον άρπαξαν σαν κούκλα από το ντους κι άρχισαν αν τον χτυπούν στο στήθος για να τον επαναφέρουν’. Το τραγούδι είναι μια από τις μεγάλε ς επιτυχίες των Mötley Crüe κι ακούγεται στις τηλεοπτικές διαφήμισεις (σ.σ. για την Αμερική) του Kia Optima και Dodge Charger.
TO VIDEO
To video γυρίστηκε στο Whisky a Go Go, λίγο πριν ξεκινήσουν την αμερικάνικη περιοδεία.  Ο κύριος που εμφανίζεται στην αρχή του video είναι ο Αμερικάνος ηθοποιός Sam Kinison.
25 χρόνια μετά, το συγκρότημα έκανε ένα καινούργιο video κρατώντας την πλειονότητα των σκηνών και προσθέτοντας σκηνές από τα γυρίσματα της διαφήμισης του Dodge .
Το 2011 το συγκρότημα παρουσίασε μια καινούργια εκδοχή με σκηνές από την περιοδεύω τους με τους Poison και New York Dolls.
29/6/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου