BLUE OYSTER CULT- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΣΤΡΕΙΔΙΟΥ!

Το σημερινό αφιέρωμα ανήκει το αμερικάνικο συγκρότημα των Blue Oyster Cult και στη μεγάλη καριέρα τους.
Κείμενο: Αλέξανδρος Ριχάρδος
Παραγωγή, εκφώνηση: Δημήτρης Κράλλης

9/6/19

 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Aρκετα απο τα αφιερωματα σας μοιαζουν σαν να εχουν καποιο 'κοφτη ' χρονολογικο δηλαδη να σταματανε σε καποιο ετος και απο εκει και περα να μην γινεται αναφορα .Οχι οτι μετα εγραψαν τιποτε σελιδες δοξας , αλλα και οι 'σελιδες αποτυχιας ' αποτελουν μερος της ιστοριας . Δεν μιλαω αποκλειστικα γιαυτο το 'αφιερωμα ' πιο πολυ γενικοτερα μοιαζει σαν να υπαρχει συμπικνωμενη αναφορα στην αρχη οσο προχωραει η χρονικη αναφορα να 'σβηνει ' . Δεν το λεω επικριτικα απλη παρατηρηση .

    Στο θεμα τωρα , οι Blue ouster εγραψαν χωρις πιθανων να το επεδιωκαν δυο πρωτυπα aor κομματια .

    1. Το burning for you , ειναι το κομματι που μοιαζει σαν τιποτα να ειναι περιττο πανω του .Καλοβαλμενο και με αισθηση του μετρου .
    Καποια χρονια αργοτερα εγραψαν αλλο ενα κομματι , το οποιο δεν ειναι το ιδιο αλλα στην ουσια ο προσεκτικος ακροατης θα διαπιστωσει οτι βασιζεται πανω σε αυτο οχι σε νοτες αλλα σε 'στησιμο ' .Προκειται για το dancing in the ruins .
    2. Kατι αντιστοιχο συνεβη και με το dont fear , ,επισης κομματι με ολα τα χαρακτηριστικα των aor κομματιων .

    Η συναυλια τους στην Λεωφορο ηταν παρομοια εποχη με αυτη των Black Sabbath με Tony Martin και ειχαν και παρομοιο κοσμο,γεμισαν δηλαδη το πεταλο της λεωφορου, , ομως ο ηχος των BOC ηταν πολυ καλυτερος επειδη τους βοηθησε πιο πολυ η δομη της μουσικης τους . Απο τοτε τους ειδα κανα 3αρι φορες , θυμαμαι μια σε ενα θεατρο του Βυρωνα (? ) 1-2 σε κλειστο χωρο (Ροδον πιθανων ) και σε ολες ηταν πολυ καλοι και με αρκετα καλο ηχο .

    Σε ενα χιουμοριστικο βιντεακι παλαιοτερο του Dharma ,εξηγουσε οτι το 'ριφ' του dont fear the reaper , το εμπνευστηκε η γυναικα του ! ενω αυτος επλενε τα πιατα την ακουσε να γραζτουναει καποιο ριφ και της ειπε 'επ τι ειναι αυτο ' ...Προφανως αστειευοταν ...






    ΑπάντησηΔιαγραφή