UNISONIC – LIVE IN WACKEN (2017): O MICHAEL KISKE ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ

 Βλέπουν καλά τα μάτια μου κι ακούν καλά τα αυτιά μου;;(!) Ο δίσκος λέει Unisonic: "Live in Wacken", 2017 κι αυτός που τραγουδάει είναι ο Michael Kiske!!... Άρα καλά πάω, δε γέρασα ακόμα! Αλλά για μισό λεπτό... Ο Kiske ακούγεται σαν δεκαοκτάρης ακριβώς όπως τότε που του ζητήθηκε να γίνει μέλος των Helloween, ηχογραφώντας μαζί τους τα μεταλλικά έπη "Keepers.....I-II". Ο χρόνος, υποθέτω, δεν είναι δίκαιος με όλους χωρίς αυτό να είναι κάτι το μεμπτό, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Michael Kiske. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή βλέποντας ποιοι είναι οι Unisonic που είναι η προσωποποίηση του ρητού "η ισχύς εν τη ενώσει". Σαν γερμανική μπάντα, έχουν εντάξει στον ήχο τους τις χαρακτηριστικές ηχητικές γραμμές που ακολούθησαν μεγάλα συγκροτήματα της γερμανικής σκηνής στο χώρο της σκληρής μουσικής όπως οι Helloween, οι Pink Cream 69, οι Scorpions κ.α. Ασφαλώς, αυτή η μουσική ενοποίηση μόνο τυχαία δεν είναι! Αρκεί κάποιος να δει τα μέλη του συγκροτήματος και την ιστορία τους και θα καταλάβει!
  Ο Kosta Zafiriou, με ελληνικές ρίζες, είναι Ελβετός μουσικός και manager και έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος των Pink Cream 69 και των Place Vendome της πρώτης τους περιόδου. Στους Unisonic, εκτός από το ότι έχει χρεωθεί το σχηματισμό τους, έχει χρεωθεί και το ρόλο του ανθρώπινου μετρονόμου δαμάζοντας τα δέρματα με τις απόλυτα ελεγχόμενες μπαγκέτες του. Στο ρόλο του δεύτερου ρυθμικού πυλώνα στους Unisonic έχουμε τον Dennis Ward, το μπάσο του οποίου μπορούμε να το συναντήσουμε στους Pink Cream 69. Το φωνητικό του ταλέντο το διαπιστώσαμε στο προσωπικό του A.O.R. project Khymera γι' αυτό και αναλαμβάνει και τα δεύτερα φωνητικά πλάι στον "Μιχαλάκη".
Το οπισθόφυλλο του cd με τα τραγούδια
 Τον Ελβετό πιστολέρο με την εξάχορδη, Mandy Meyer, μπορεί το παρόν του να τον έφερε στους Unisonic, το βεβαρημένο παρελθόν του όμως έχει καταγράψει συμμετοχές σε Cobra, Krokus, Gotthard και Asia. Τη μεγάλη φυσιογνωμία που ακούει στο όνομα Kai Hansen τη γνωρίζουμε όλοι μας! Πατέρας του ευρωπαϊκού power metal, συνιδρυτής και ιδρυτής των Helloween και των Gamma ray, σπουδαίος κιθαρίστας, συνθέτης και μια αρκετά καλή φωνή είναι ο τέταρτος "εκλεκτός" που θα αποτελέσει την ένωση. Και τέλος, ο "Μιχαλάκης" ή αλλιώς ο σπουδαίος Michael Kiske. Η μοναδική φωνή που μπορεί να πετάξει στα ύψη που πετούν μόνο οι αετοί και μπορεί κάποιος να τη συναντήσει, εκτός από τους Helloween, στους Avantasia, στους Place Vendome και στη συνεργασία του με την Amanda Somerville. Στα χρόνια που πέρασαν μπορεί ο ξανθός άγγελος, όπως μας συστήθηκε με τους Helloween, να μεταμορφώθηκε στο "μεταλλικό Bruce Willis" όμως ένα πράγμα έμεινε το ίδιο. Η φωνάρα του!!! Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές στην ιστορία της σκληρής μουσικής και σίγουρα ο κορυφαίος σε αυτό που ονομάζουμε Euro power metal!
Στις 5 Αυγούστου 2016, το Wacken θα υποδεχτεί τους Unisonic κι αυτοί ένα χρόνο αργότερα θα κυκλοφορήσουν το δίσκο που θα πιστοποιεί την εξαιρετική εμφάνιση τους στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Αξίζει στο σημείο αυτό να θυμηθούμε και εμείς την εμφάνιση τους στο δικό μας Rockwave το 2012, κάτω από ένα καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Επιστρέφοντας πάλι στο άλμπουμ, ένα συνοδευτικό DVD που περιέχει οπτικοποιημένα έξι τραγούδια, έρχεται να δέσει με τον ακουστικό περφεξιονισμό του CD.
  Οι Unisonic είχαν πλούσιο υλικό που μπορούσαν να παρουσιάσουν ζωντανά μιας και στις αποσκευές τους υπήρχαν τα δυο πολύ καλά άλμπουμ, "Unisonic" (2012) και "Light of dawn" (2014), καθώς και η ιστορία των μελών τους με επίκεντρο το δίδυμο Hansen-Kiske και τον κοινό δεσμό τους με τους Helloween.
  Το "Live in Wacken" μετά από την εισαγωγή που λέγεται Venite 2.0 και τις επευφημίες του κόσμου, ξεκινάει με τον power ύμνο For the kingdom. Η μπάντα είναι σε μια δαιμονιώδη φόρμα και σε μεγάλα κέφια! Το "Exceptional" θα βρει τους Unisonic σε melodic hard rock μονοπάτια τα οποία έχουν περπατηθεί από το κάθε μέλος ξεχωριστά πολλές φορές στο παρελθόν. Το "My Sanctuary" είναι ένα τραγούδι που με κλειστά τα μάτια θα μπορούσαμε να το φανταστούμε σε κάποιο δίσκο των Pink Cream 69. Πιασάρικο hard rock με ολίγη "αμερικανιά", αρκετή για να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού κάνοντας το να χειροκροτάει ρυθμικά στο κολλητικό ρεφρέν του.
 "Wacken!...King for a day"!!... Αυτά είναι τα λιγοστά λόγια που ανταλλάσσει ο Michael Kiske με το κοινό, προλογίζοντας έτσι το επόμενο μνημειώδες τραγούδι, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα 80000 στόματα να ενωθούν τραγουδιστικά με το δικό του. Ακόμα κι αν δεν είναι ο πλέον επικοινωνιακός frontman ή κάποιος που θα τρέχει ακούραστα δεξιά και αριστερά, ο Michael Kiske έχει το χάρισμα! Προσηλωμένος στην τέχνη του και στην άψογη εκτέλεση των τραγουδιών, αρκείται σε κάποια πειράγματα πάνω στη σκηνή με στόχο κυρίως το φίλο από τα παλιά, Kai Hansen.
Ανατριχίλες για τη συνέχεια με ένα Helloween classic, το "A little Time" στο μέσον του οποίου θα σφηνώσει το "Victim of changes" των "μεταλλικών θεών". Ο "Bruce Willis" απλά δεν παίζεται!! Ο παουερομεταλλικός ύμνος Y"our time has come", εκτός από highlight στο συγκεκριμένο setlist, είναι ικανός να επαναφέρει έναν κλινικά νεκρό άνθρωπο στην ζωή! Η ώρα της μπαλάντας σήμανε και το "When the deed is done" θα ρίξει τους τόνους ρυμουλκώντας ταυτόχρονα και το mid-tempo Star rider που θα συνεχίσει το χαλαρωτικό κλίμα. Το "Throne of dawn" ξεκινάει μέσα από κιθαριστικούς διαλόγους ανάμεσα σε Kai και Mandy οι οποίοι έχουν πάρει φωτιά από την αρχή του live και σιγά σιγά θα προετοιμάσει το έδαφος για το προτελευταίο τραγούδι. Φυσικά, δεν είναι ένα οποιοδήποτε τραγούδι! Το "March of time" ανέκαθεν αποτελούσε προσωπική λατρεία αλλά το ότι θα το βίωνα, στο Rockwave, πρωτίστως(!), και στο "Live in Wacken", δευτερευόντως, με ξετίναξε κυριολεκτικά! Έτσι, κατέφυγα στην μοναδική επιλογή που είχα, τερματίζοντας σε ένταση τον ήχο από τα ηχεία! Σίγουρα ο Michael Kiske είναι 51;...

  Το τέλος θα έρθει πάλι σε power ρυθμούς, με το τραγούδι που χάρισε το όνομα στο συγκρότημα και που μας παρουσιάστηκε ως πρώτο single το 2012. Unisonic!
Συμπερασματικά, τους Unisonic θα τους χαρακτήριζα σαν μια τίμια μπάντα. Λειτούργησαν ως το μέσο που έσμιξε σπουδαίους μουσικούς, βοηθώντας στην παραγωγή ενός πάρα πολύ καλού μουσικού αποτελέσματος. Εστιάζοντας στις δυο μεγάλες φυσιογνωμίες, στο Michael Kiske και στον Kai Hansen, οι Unisonic έγιναν το σκαλί για να ενωθούν οι δυο τους με τους Helloween δημιουργώντας αυτό που γνωρίζουμε ως Pumpkins United, ελπίζοντας να περάσει και από τα μέρη μας κάποια στιγμή. Το "Live in Wacken" αξίζει να χαρακτηριστεί ως ένα σπουδαίο σύγχρονο live album από μια μπάντα που στηρίζεται στο παρελθόν των μελών της, έχοντας μια μοντέρνα μουσική τοποθέτηση που πηγάζει από την όρεξη και την εμπειρία των βετεράνων μουσικών της.
  Σίγουρα ο Michael Kiske είναι 51;...(!!!)

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλα τα άλμπουμ που έχουν αναρτηθεί στην ετικέτα ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ LIVE ΑΛΜΠΟΥΜ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ



ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
12/5/19


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου