AΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ (ΚΑΛΗ) ΦΡΟΥΡΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ

Ακόμα ένας από την παλιά φρουρά, ο 69χρονος σήμερα Peter Frampton μιλώντας στην εκπομπή του CBS "This Morning: Saturday" είπε ότι λόγοι υγείας τον αναγκάζουν να αποσυρθεί από τη live δραστηριότητα.
 Peter Frampton πάσχει από μια αυτοάνοση ασθένεια που χτυπά τα νεύρα καθιστώντας τα αδύναμα και φυσικό είναι οι δυνάμεις του να μην τον κρατούν, πόσο μάλλον να παίζει. Ο Frampton μέχρι και πριν λίγες ημέρες ήταν ενεργός έχοντας εμφανιστεί στη βραδιά για τον Chris Cornell, "I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell"αλλά και στο ΝΑΜΜ show όπου τιμήθηκε με το βραβείο Les Paul Innovation Award.
 Έτσι μετά από αυτό το πρόβλημα υγείας, ετοίμασε την "Peter Frampton Finale - The Farewell Tour" που ήδη έχει προγραμματίσει 40 εμφανίσεις σε πόλεις της Αμερικής και θα  προστεθούν κι άλλες (σ.σ. όσο αντέχει). Τις συναυλίες του θα ανοίξουν οι Jason Bonham’s Led Zeppelin Evening.
Αυτό ως προς το κομμάτι της ειδησεογραφίας. Από τη δική μας πλευρά, συνηθίσαμε πλέον τους αγαπημένους μας ήρωες (σ.σ. κι εννοώ απόλυτα και τις 2 λέξεις) να διαβάζουμε ότι σιγά σιγά αποσύρονται. Βασικός λόγος είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν όλοι και θα αντιμετωπίσουν με την πάροδο του χρόνου. Από αυτό τον κανόνα εξαιρούνται οι Rolling Stones!!!
Όταν ξεκίνησε αυτή η λογική της απόσυρσης, προσπάθησα να ακούσω τα καινούργια συγκροτήματα όπως Bring me the Horizon, Linkin Park, Mumford & Sons, Imagine Dragons, Asking Alexandria, Breaking Benjamin και πολλά άλλα για να μην  μπω στη λογική της απαρίθμησης που έχουν πολλά καλά τραγούδια και ιδρώνουν τη φανέλα αλλά δεν «καταφέραμε να γίνουμε φίλοι».
Έκανα πολλές προσπάθειες αλλά πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Κανένα συγκρότημα/καλλιτέχνης δεν έχει τη ψυχή και την ένταση των αγαπημένων μου ηρώων, που εξακολουθούν να με (μας) συναρπάζουν.
Σκέπτομαι, αν τελικά η σταδιακή απόσυρση τους, συμπαρασύρει κι εμένα αλλά νομίζω ότι όχι. Έχω (έχουμε) τόσες αναμνήσεις από όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια με συναυλίες, δίσκους, συνεντεύξεις, άρθρα, επαγγελματικές μουσικές δραστηριότητες, που η μουσική θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη συντροφιά μου (μας).
5/3/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Δεν γινεται ενας αληθινος rocker σαν εσενα Αλεξανδρε να συμβιβαστει με κατι αψυχο και ανευρο. Απο την δικη μου πλευρα αν μου επιτρεπεις θα συμφωνησω με ολα οσα αναφερεις και θα προσθεσω παντα ως αιωνιος μαθητης σου ενα μεγαλο ευχαριστω σε σενα που μας βοηθησες με τις εκπομπες και την παρουσια σου να μαθουμε πραγματικη μουσικη και να ανακαλυψουμε την ψυχη μας! Τιμη μου που ειμαστε φιλοι! Rock will never die....till the end!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέρεις, το πρόβλημα είναι ότι οι αγαπημένοι μας ήρωες υποχρεώθηκαν, με κάποιο τρόπο, να γεράσουν πάνω στη σκηνή! Και τους χάνουμε, χωρίς να βλέπουμε πίσω τους κάποιους αντικαταστάτες. Και φοβόμαστε ότι, κάποια στιγμή, όλο αυτό που ζήσαμε θα χαθεί μαζί μ' αυτούς!
    Δεν πρόκειται!! Υπάρχει πολύς σπόρος (και Σπύρος!) απ' όλη αυτή την απίστευτη ιστορία, που έτυχε σ' εμάς να τη ζήσουμε! Που είμαι βέβαιος ότι θα βρει τις κατάλληλες συνθήκες να καρπίσει! Κι εμείς θα κλαίμε (ίσως) για τις αναμνήσεις μας, θα κοιτάμε όμως με καμάρι προς το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν αρκετα χρονια , βλεποντας ολες αυτες τις μεγαλες μπαντες και τους καλλιτεχνες να συνεχιζουν ακαθεκτοι , ειχα εκφρασει την αποψη οτι πιθανων καποιες απο τις μεγαλες μπαντες κληροδοτησουν αλλους για να συνεχισουν το ονομα τους , συγγενεις τους , παιδια τους κτλ . Δηλαδη το ονομα θα συνεχιζει αλλα χωρις πλεον τα original μελη . Κατι που μαλλον δεν συνεβει ,η δεν συνεβει ακομα γιατι καποιοι μπορει και να στραφουν προς τα εκει . Παντως το καλυτερο ειναι για καποιο καλλιτεχνη να αποσυρεται υγιης , οταν δει οτι προσεφερε αυτα που επρεπε και δεν ειναι αναγκη πλεον να περιφερεται σαν γραφικη μορφη να παριστανει κατι που δεν μπορει πλεον απο διαφορετικες οπτικες να υποστηριξει . Αυτα ολα γενικα , ο συγκεκριμενος ειναι ογκολιθος μουσικα ,εχει επηρεασει παμπολους και επισης ειναι απο τους μουσικους που συνεχιζε να προοδευει μεχρι προσφατα , τουλαχιστον απο καποια βιντεακια διδακτικα αλλα και συνεντευξεις ειχα εκπλαγει απο το ποσο ψαγμενος συνεχιζε να ειναι τοσο απο παικτικης πλευρας οσο και ηχητικης .
    Μια και ειδα το ονομα , να πω για ποσο τεραστιος drumer ειναι ο Jason Bonhan ,ο οποιος θα ειχε σιγουρα μεγαλυερο ονομα και περισσοτερη αναγνωριση αν δεν ειχε την τεραστια σκια του πατερα του . Και φυσικα το project που ξεχωριζω απο τα τοσα πολλα που συμμετειχε ειναι οι φυσικα πασιγνωστοι virginia wolf κατι το οποιο ειπα και στον ιδιο καποτε ....( η ειμαστε γραφικοι η δεν ειμαστε ) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή