ROCK INCIDENT 55: Ο STEVE HARLEY ΤΩΝ COCKNEY REBEL ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΗ!

Αγγλία, καλοκαίρι 1975. Ο Steve Harley μετά την κυκλοφορία του πετυχημένου άλμπουμ Psychomodo, έχει διαλύσει τους Cockney Rebel και τους επανασχηματίζει σαν Steve Harley and Cockney Rebel, κυκλοφορόντας το άλμπουμ The Best Years of Our Lives (Νο4 Μ.Βρετανία). Από το άλμπουμ αυτό βγαίνει μια μεγάλη επιτυχία το μοναδικό Νο1 τραγούδι τους στο chart των μικρών δίσκων με τίτλο Make Me Smile (Come Up And See Me). Εκείνο το καλοκαίρι κλείνει να εμφανιστεί  στο φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στο Crystal Palace Bowl του Λονδίνου. Μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση. Ο χώρος είχε την ιδιορρυθμία, μεταξύ σκηνής και κόσμου να υπάρχει μια μικρή λίμνη.

Ο Steve Harley είχε κανονίσει να υπάρξουν πυροτεχνήματα μετά την εμφάνισή του, ενώ το highlight ήταν ένα μακρόστενο κομμάτι fiberglass που θα ήταν μόλις 3 εκατοστά κάτω από το νερό και δεν θα φαινόταν. Έτσι αυτός θα έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση και θα περπάταγε πάνω στο fiberglass (που δεν φαινόταν) και θα ήταν σαν το Χριστό που περπάτησε πάνω στο νερό!!!! 
O χώρος της συναυλίας του Crystal Palace Bowl στο Λονδίνου με τη μικρή λίμνη μεταξύ σκηνής και κόσμου.


Το όλο  εγχείρημα θα γινόταν κατά τη διάρκεια του κομματιού Death Trip και πράγματι όλα πήγαιναν όπως τα είχε προγραμματίσει εκτός από τον καιρό. Εκείνη την ημέρα του Ιουλίου του 1975, έκανε πολύ ζέστη και ο κόσμος που παρακολουθούσε τη συναυλία άρχισε να μπαίνει μέσα στη λίμνη για να δροσιστεί. Βρήκε το fiberglass, ανέβηκε επάνω και από εκεί παρακολουθούσε τη συναυλία καλύτερα. Βέβαια ούτε λόγος για τον Steve Harley να παραστήσει το Χριστό, αφού το fiberglass ήταν κατειλημμένο από τον κόσμο!
Όπως λέει  40 χρόνια μετά, όσα χρήματα έβγαλε από την αμοιβή του εκείνη την ημέρα ξοδεύτηκαν στο fiberglass και στα πυροτεχνήματα.




ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
16/12/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου