ROCK INCIDENT 34: O JIZZY PEARL (LOVE/HATE) ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ!

Η φωτό είναι από το youtube. Φαίνεται μικρό αλλά στο κέντρο του σταυρού είναι ο jizzy!
Οι Love/Hate είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη επιτυχία απ΄όση τελικά καρπώθηκαν. Σχηματίστηκαν το 1985 στο Hollywood  του Los Angeles από τον τραγουδιστή Jizzy Pearl (πραγματικό όνομα Jim Wilkinson) και η πρώτη κυκλοφορία τους ήταν το άλμπουμ Blackout in the Red Room (1990). Σ΄ένα κόσμο που η μουσική του άλλαζε ραγδαία, οι Love/Hate είχαν υπογράψει στην Columbia, είχαν ένα καλό δίσκο, είχαν το image ήταν (σχετικά) grunge αλλά η επιτυχία που επαναλαμβάνω τους άξιζε, δεν ερχόταν. Ο μπασίστας του συγκροτήματος Skid Rose είχε την ιδέα να φτιάξουν μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Jizzy. Έκαναν αρκετά γυρίσματα από τις συναυλίες τους αλλά ήθελαν κάτι που θα έκανε τη διαφορά, κάτι που θα έκανε τον κόσμο να μιλήσει για αυτούς και να τους μάθει. Τότε έπεσε  η ιδέα του να …σταυρωθεί ο Jizzy σ΄ένα από τα τεράστια γράμματα της λέξης Hollywood που βρίσκονται στον κοντινό λόφο (το Los Angeles είναι κτισμένο σε πεδιάδα) κι είναι ορατό σε όλη την πόλη. Επέλεξαν το γράμμα Υ κι άρχισαν την προετοιμασία. Ένας σταυρός που λύνεται σε τρία κομμάτια, μια σκάλα για να ανέβουν στο γράμμα, τροχαλία, σχοινί και μετά περιμένουμε τα κανάλια.
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Από την προηγούμενη, τα μέλη είχαν φορτώσει τα παραπάνω υλικά στο φορτηγάκι του ντράμερ Joey Gold και πήγαν στο λόφο για να τα θάψουν και να τα βρουν την επομένη ημέρα. Το μεσημέρι της 1ης Ιουνίου 1992, ανέβηκαν στο λόφο ξεσκέπασαν τα υλικά που είχαν τοποθετήσει από την προηγούμενη νύχτα κι άρχισαν να συναρμολογούν το σταυρό για να τον ανεβάσουν στο γράμμα Υ με τον Jizzy πλέον δεμένο επάνω του και …να περιμένουν. Δε χρειάστηκε παρά μόνο 15 λεπτά για να γεμίσει ο τόπος από τα ελικόπτερα των καναλιών που στριφογύριζαν δίπλα τους σαν μύγες. Μαζί τους ήλθε κι η αστυνομία που τον κατέβασε και το συνέλαβε αφήνοντας τον μετά από λίγο ελεύθερο με εγγύηση. Τα 15 λεπτά της δημοσιότητας τα εισέπραξε με το παραπάνω, αφού υπολογίζεται ότι έμεινε στο σταυρό πάνω από 20 λεπτά. Εκείνο που μαθεύτηκε αργότερα είναι ότι παρ’ όλο που το όλο εγχείρημα έγινε καλοκαίρι, ο Jizzy …κρύωνε!
Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελαν. Η δισκογραφική εταιρεία τους ενοχλήθηκε με το γεγονός και μάλιστα πολύ και δεν ανανέωσε το συμβόλαιο μαζί τους, ενώ ο δίσκος Wasted in America που είχαν κυκλοφορήσει 3 μήνες πριν ….τη σταύρωση δεν μπήκε καν στο αμερικάνικο chart . Πάντως έφθασε έως τοΝο 20 της Μ.Βρετανίας.  
Πολλοί θεώρησαν ότι ο Jizzy σταυρώθηκε σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύνοδο των ηγετών των ανεπτυγμένων χωρών για το περιβάλλον που γινόταν εκείνη την ημέρα στο Rio De Janeiro ή ακόμα σαν μια πολύ καλή προσπάθεια να τραβήξουν τα βλέμματα του κόσμου παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου. Βέβαια κανείς δεν ήξερε για την ταινία που ετοίμαζαν και αποτελούσε μέρος της. Ταινία που δεν τελείωσε ποτέ και μάλιστα δεν ξέρουν που βρίσκονται οι ταινίες με τα γυρίσματα που είχαν κάνει.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
To Wasted in America απέτυχε εμπορικά στην Αμερική, η Columbia δεν τους ανανέωσε το συμβόλαιο κι αυτοί υπέγραψαν στην Music For Nation όπου το 1993 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Let’s Rumble . Ακολούθησαν άλλα δύο άλμπουμ και το 1997 κυκλοφόρησαν το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο Let’s Eat. Από το 2002 και μετά περιοδεύουν κυρίως στην Αμερική ενώ ο Jizzy ένας πολύ καλός τραγουδιστής έγινε μέλος διάφορων συγκροτημάτων όπως L.A. Guns, Ratt και πιο πρόσφατα του συγκροτήματος του Steven Adler (πρώτου ντράμερ των Guns ‘n’Roses) Adler’s Apetite.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
4/7/18/


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου