FOREIGNER – URGENT "ΕΝΑΣ ΛΕΥΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ - 'ΒΓΑΛΤΟΝ ΕΞΩ"

Όταν το 1981 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ των Foreigner με τίτλο 4 κανείς, ούτε το συγκρότημα ούτε οι άνθρωποι της δισκογραφικής εταιρείας περίμεναν μια τέτοια επιτυχία. Εξ άλλου, ποτέ μα ποτέ δεν έχει προβλεφθεί μια επιτυχία ή μια αποτυχία. Το άλμπουμ σημείωσε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο (Νο1 Αμερική, Νο 5 Μ.Βρετανία) κι έβγαλε 5 singles με πρώτο το “Urgent” του οποίου την ιστορία θα διαβάσετε αμέσως.
To single κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1981 και στην Μ.Βρετανία πήγε…χάλια (Νο54) ενώ στην Αμερική έφθασε έως τοΝ 4. Καλό τραγούδι, καλή σύνθεση αλλά όλα τα λεφτά είναι το σόλο σαξόφωνο που κλέβει τις εντυπώσεις. Την ημέρα που ηχογραφούσαν το τραγούδι ο Mick Jones ήταν στο ξενοδοχείο του και ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και διάβαζε εφημερίδα όπου το μάτι του έπεσε στα live εκείνης της ημέρας. Σ’ ένα club, σχετικά κοντά με το ξενοδοχείο του έπαιζαν οι Junior Walker and his All Star και αμέσως είχε την ιδέα να προτείνει στον μεγάλο soul σαξοφωνίστα να παίξει το σόλο σαξόφωνο στο “Urgent”.

O σπουδαίος Junior Walker ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 50 αλλά την επιτυχία τη γνώρισε το 1964 όταν πλέον είχε υπογράψει στην Motown με το “Shotgun” ( Νο 4 Αμερική) που είναι κλασικό R&B τραγούδι ενώ ακολούθησαν άλλα 30 singles. Όταν πήγε στο club, διαπίστωσε ότι το ακροατήριο ήταν μόνο μαύροι και πήγε κατ’ευθείαν στα παρασκήνια για να τον συναντήσει. Ο φύλακας του αρνήθηκε την είσοδο κι ο Jones άρχισε να φωνάζει για να τον ακούσει ο Junior Walker και να τον αφήσει να περάσει. Όταν ο Walker έμαθε ότι ο επισκέπτης που ήθελε να τον συναντήσει ήταν λευκός, έδωσε εντολή να τον πετάξουν έξω κι ευτυχώς ο γιός του Walker που ήταν ντράμερ στο συγκρότημα, ήξερε τους Foreigner και τον Mick Jones και πρόλαβε τον φύλακα ώστε να μην τον διώξει ενώ ηρέμησε τον πατέρα του. Τελικά η συνάντηση Jones και Junior Walker έγινε και την επομένη κλείστηκε studio όπου ηχογραφήθηκε το περίφημο σόλο σαξόφωνο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ίσως το καλύτερο τραγούδι των Foreigner. Να προσθέσω ότι ο J. Walker έπαιξε το σόλο, αφού πρώτα είχε ακούσει μόνο μια φορά το υπόλοιπο κομμάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή