BLAZE BAYLEY 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΚΥΤΤΑΡΟ. O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

  Είναι πραγματικά κρίμα, ένας καλός πρώην τραγουδιστής των Iron Maiden  σε μια πόλη σαν την Αθήνα και να μην συγκεντρώνει πάνω από 250 θεατές.
Το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουνίου, την ώρα που έμπαινα στο Κύτταρο ξεκινούσαν οι Marplerun που ηχητικά είναι πολύ μακριά από τα γούστα μου. Όμως με τα riffs του πρώτου τραγουδιού με κέρδισαν αμέσως. Καλοπροβαρισμένοι, ξέρουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά, παίρνουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν και εύχομαι να γνωρίσουν επιτυχία.
Marplerun
Στις 10.45 και για μιάμιση ώρα στη σκηνή ανέβηκε ο Blaze Bayley μαζί με τους Chris Appleton κιθάρα, Karl Schramm μπάσο και Martin McNee ντραμς, τους μουσικούς  που τον συνοδεύουν και στο καινούργιο άλμπουμ του Endure and Survive. Ξεκίνησε με το ομώνυμο κομμάτι  για να περάσει γρήγορα στο Escape Velocity και στο Futureal από το Virtual XI εν μέσω αποθέωσης. Ήταν το πρώτο από τα 5 κομμάτια που ερμήνευσε από την εποχή των 5 χρόνων που ήταν με τους Iron Maiden. Το μεγαλύτερο μέρος του set list καλύφθηκε από τραγούδια των 2 τελευταίων του άλμπουμ, τα οποία ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει, ενώ τίμησε μόνο με ένα την ιστορία του με τους Wolfsbane (Man Hunter). Στη συνέχεια  είπε τα Virus (τι όμορφο τραγούδι),  Clansman, Man on the edge με τους Marplerun να ανεβαίνουν μαζί του στη σκηνή και να τραγουδούν, κρατώντας για το encore τα Lord of the flies και A Thousand Years.
Γαμώτο, δε είπε το Sign of the Cross, άλλα ήταν τόσο δεμένο το συγκρότημά του, τόσο προσηνής και ζεστός ο  ίδιος με τον κόσμο που τον συγχωρώ! Τα μικροπροβλήματα στο μικρόφωνο είναι παιδικές ασθένειες που έπρεπε να έχουν εκλείψει. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο λόγος του όταν απευθυνόταν προς το κοινό,  ότι  ήταν αργός και καθαρός ώστε  να τον καταλαβαίνουν όλοι .
Στο τέλος χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο και αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας κατέβηκε από τη σκηνή, πήγε στο χώρο του merchandise  όπου φωτογραφήθηκε κι υπέγραψε σε όλους.
Προσέξτε, ότι στο merchandise stand πουλούσε το καινούργιο του cd έναντι 10€(!) καθώς και το t-shirt με τις ημερομηνίες της ελληνικής περιοδείας, επίσης έναντι 10€. Πού κάτι 25αρια και ξεγυρισμένα 30άρια που ζητάνε κάποιοι άλλοι! Εννοείται ότι ξ-ε-π-ο-υ-λ-η-σ-ε τα πάντα!


Ο γράφων με τον Blaze Bayley
ΚΕΙΜΕΝΟ; ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΛΙΜΠΑΙΚΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου