ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η TARJA TURUNEN

H Tarja Turunen, πρώην τραγουδίστρια των Nightwish, θα έλθει στις αρχές της νέας χρονιάς στη χώρα μας για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στην Αθήνα την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος) και στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater (Ανδρέα Γεωργίου 56) με τις πόρτες και στα δύο live να ανοίγουν στις 20:00.
Τιμές των εισιτηρίων και προπώληση:
ΑΘΗΝΑ:
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ (για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων), 28 ευρώ (τα επόμενα εισιτήρια), 30 ευρώ (τελική φάση προπώλησης)
Προπώληση εισιτηρίων: 11876, Public, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός της στοάς), Metal Era (Εμμ. Μπενάκη 22, 10678), No Remorse Records (Γαμβέτα 4, 10678), Sirens Records (Νικηταρά 14, 10678).
On-line: Viva.gr, ticketpro.gr και 123tickets.gr.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ (για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων), 28 ευρώ (τα επόμενα εισιτήρια), 30 ευρώ (τελική φάση προπώλησης)
Προπώληση εισιτηρίων: 11876, Public, SevenSpots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Nephilim (Πατρ. Ιωακείμ 17, 54248), Musicland (Μητροπόλεως 102, 54621).
On-line: Viva.gr, ticketpro.gr και 123tickets.gr.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Η αγαπημένη του Ελληνικού κοινού Tarja Turunen επιστρέφει στη χώρα μας για δυο εμφανίσεις!
Η πανέμορφη Tarja γεννήθηκε στο Kitee της Φινλανδίας και η σχέση της με τη μουσική φάνηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής της καθώς όπως χιουμοριστικά λένε οι γονείς της: «η Tarja άρχισε να τραγουδάει πριν μάθει να περπατάει». Οι σπουδές της στη φωνητική και στο πιάνο ξεκίνησαν από την ηλικία των έξι ετών και το μεγάλο της ταλέντο δεν άργησε να γίνει αντιληπτό τόσο από τους δασκάλους της, όσο και από τους συμμαθητές της. Οι φωνητικές της ικανότητες την ανέδειξαν σε μια εξαιρετική λυρική σοπράνο και η ενασχόλησή της με το κλασικό τραγούδι ήρθε σαν φυσική εξέλιξη.
Το 1996 οι “Nightwish” βρήκαν στo πρόσωπο της Tarja μια τραγουδίστρια με απεριόριστες φωνητικές δυνατότητες. Το συγκρότημα ξεκίνησε σαν ακουστικό μουσικό project αλλά στη συνέχεια υιοθέτησε έναν πιο Rock/Metal χαρακτήρα o οποίος ταίριαζε περισσότερο στη μεγαλοπρέπεια και ένταση της φωνής της Tarja. Η συνέχεια είναι γνωστή: 5 album (ανάμεσα στα οποία και το χρυσό στη χώρα μας Once), πάνω από 1.000.000 πωλήσεις, πάρα πολλές συναυλίες, φανατικός πυρήνας οπαδών, αλλά πάνω απ’ όλα καθιέρωση του όρου “female fronted band” και δημιουργία αντίστοιχου μουσικού ιδιώματος με την Tarja να ανοίγει το δρόμο για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης των γυναικών στο σύγχρονο σκληρό ήχο, αλλά και να αποτελεί πρότυπο για όλες τις frontwomen που ακολούθησαν.
Μετά από την αποχώρηση της από τους Nightwish, η Tarja αποφάσισε να ακολουθήσει προσωπική πορεία έχοντας μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει 4 albums με τελευταίο το «The Shadow Self» του 2016 που απέσπασε πολύ καλές κριτικές και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας.
Η υπέροχη Tarja θα βρεθεί και πάλι κοντά μας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club της Αθήνας και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης για να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές τόσο από την προσωπική της καριέρα, όσο και από την κοινή πορεία της με τους Nightwish.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου