ΤΟ METAL ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ!

Πριν ένα περίπου μήνα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι(!) ενός καταστήματος, επειδή πουλούσαν ένα t-shirt των Kreator, που απεικονίζει ένα σφυροδρέπανο, ένα σύμβολο που έχει και το PKI, το εδώ και χρόνια απαγορευμένο κομμουνιστικό κόμμα της Ινδονησίας!
Γύρω στα 50 με 60 μπλουζάκια είχαν πουληθεί από Tο συγκεκριμένο κατάστημα είχε πουλήσει 60 τέτοια μπλουζάκια και χρειάστηκε ανάκριση από την αστυνομία  για να καταλάβουν ότι επρόκειτο απλά για ένα μπλουζάκι συγκροτήματος κι όχι για κομμουνιστική προπαγάνδα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αστυνομίας, "δεν υπάρχει σημάδι προδοσίας.  Το χειμώνα του 2015 και πάλι στην Ινδονησία κατασχέθηκαν παιχνίδια που είχαν σημαίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σφυροδρέπανα, επειδή η κυβέρνηση φοβόταν ότι τα παιχνίδια μπορεί να εξάπλωναν τον κομμουνισμό. Η Ινδονησία, είναι η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα και ο  κομμουνισμός έχει απαγορευτεί μετά τη σφαγή του 1965-1966... -
Μόλις προχθές οι αιγυπτιακές αρχές ακύρωσαν την  προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου εμφάνιση των Sepultura στην Αίγυπτο γιατί η αστυνομία επικαλέστηκε παρατυπίες σε θέματα ασφαλείας. Η αστυνομία εισέβαλε σε βίλα στα προάστια του Κάιρο όπου και θα διεξάγονταν η συναυλία και ύστερα από ‘’συνεννόηση’’ με τους διοργανωτές ζήτησε την απομάκρυνση του κόσμου. Η εμφάνιση είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Nile Country Club, αλλά τελικά μεταφέρθηκε σε μία βίλα στην περιοχή  Sheikh Zayed.
Η ευθύνη ανήκε στον διοργανωτή της συναυλίας, Nader Sadek, αιγύπτιο ηθοποιό  στον χώρο των ταινιών τρόμου, ο οποίος δεν παρουσίασε τα κατάλληλα έγγραφα αδειών στα οποία συμπεριλαμβάνεται και σχετικό χαρτί από την υπηρεσία Εθνικής ασφάλειας της χώρας.‘’Επειδή ήμαστε τουριστικό θέρετρο, για τον λόγο αυτό μας ζητείται μία σειρά επισήμων αδειών πριν προχωρήσουμε σε τέτοιες διοργανώσεις. Άλλες περιοχές πιθανότατα δεν αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά ζητήματα σε τέτοιο βαθμό’’. Στην συναυλία επρόκειτο να εμφανιστούν οι Sadek και τα τοπικά σχήματα Gorynov και Perpetual Ferocity. Το συμβάν βρίσκεται υπό διερεύνηση από την υπηρεσία Εθνικής ασφάλειας της χώρας.Τέλος, ομάδα χριστιανών ορθόδοξων ακτιβιστών εμπόδισε στους σουηδούς Tiamta να εμφανιστούν σε φεστιβάλ που θα γινόταν στις 4 Ιουνίου στην Γεωργία.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου