STAIRWAY TO THE STARS (6/1/16)

• Σε συνέντευξη του στο αγγλικό περιοδικό Prog, ο οργανίστας των Dream Theater, Jordan Rudess δήλωσε πως παραλίγο να παίξει σε στο “The Wall” των Pink Floyd! «Είχα ένα φίλο που τον έλεγαν Bleu Ocean. Ήταν πολύ καλός ντράμερ, είχε ηχογραφήσει με τους The Monkees, παίζοντας μαζί τους πίσω από τη σκηνή. Στον Bleu είχε ανατεθεί να συγκεντρώσει μια μπάντα παρέλασης για να ακουστεί στο "Bring The Boys Back Home"…Με προσκάλεσε να πάω στο στούντιο, στην ηχογράφηση του κομματιού και ίσως να συμμετάσχω κιόλας στα τύμπανα. Δεν ήμουν, βέβαια, καλός ντράμερ -ήμουν 18 και είχα ήδη αποφασίσει πως τα πλήκτρα θα ήταν η ζωή μου- αλλά ήξερα τα βασικά στα snare drums απ’ όταν πήγαινα σχολείο. Πήγα, λοιπόν, μου έδωσαν ντραμς και άρχισα να παίζω και να περνάω καλά. Τότε πήρα χαμπάρι ότι ο Bob Ezrin (ο παραγωγός) με κοιτούσε από την άλλη άκρη του δωματίου, με στραβό φρύδι, και στο τέλος είπε «δεν νομίζω».Ήμουν εντάξει με την απόφαση του Bob Ezrin, ήμουν πολύ κακός ντράμερ. Αλλά υπάρχει ένα κομμάτι μου που θα ήθελε να ήταν μέρος του ‘’The Wall’’. Θα ήταν πραγματικά πολύ cool».
• Δείτε το καινούργιο κομμάτι των  Memorain, "The Last Of Light" που θα περιέχεται στο καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο κυκλοφορήσει στις 16 Ιανουαρίου ένα νέο album με τίτλο "Duality Of Man". Στο νέο δίσκο συμμετέχουν οι: Dave Ellefson, Blaze Bayley, Michael Gilbert, Steve Conley ενώ ηχογραφήθηκε στα White Planet Studios στην Αθήνα σε παραγωγή του Ηλία Παπαδάκη.
• Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Lemmy, οι fans του οργανώθηκαν για να βάλουν το single “Ace Of Spades” στο top 10 των ch arts για πρώτη φορά, μετά τον θάνατο του Lemmy! Το “Ace Of Spades”είχε πρωτοκυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου 1980 και είχε μπει στο Νο15 του βρετανικού chart, ενώ επανακυκλοφόρησε τοπ 1993(Νο 23). Οι fans δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook προσπαθώντας να κάνουν το κομμάτι να βρεθεί Νο1 στα charts ως ύστατο φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη. Η σελίδα μέχρι στιγμής απαριθμεί 29,000 likes. H επίσημη εταιρεία των charts ανακοίνωσε πως το “Ace Of Spades” βρίσκεται στην 9η θέση των charts μεσοβδόμαδα, δηλ δεν έχουν τελειώσει οι πωλήσεις . Τα αποτελέσματα όλης της εβδομάδας θα ανακοινωθούν στις 8 Ιανουαρίου. Για την ιστορία ο Justin Bieber μέχρι στιγμής βρίσκεται στο Νο 1 και Νο2 αντίστοιχα.
• Ένας από τους πιο πετυχημένους managers και δισκανθρώπους όλων των εποχών, ο Robert Stigwood, πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Ο Stigwood έπαιξε τεράστιο ρόλο στην καριέρα των Bee Gees τη δεκαετία του 70, ενώ είχε ενεργό ρόλο στην πορεία των  Cream. Εκτός από manager, ο Robert Stigwood, ήταν κινηματογραφικός και θεατρικός παραγωγός ενώ το  1973 ίδρυσε την R.S.O. Rec όπου κυκλοφόρησαν σπουδαίοι δίσκοι όπως το 461 Ocean Boylevard ή το Saturday Night Fever (που πούλησε 35.000.000 αντίτυπα σ’ όλο τον κόσμο). Ο Stigwood ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να συνδυάσει την κυκλοφορία soundtrack με την ταινία.
• Αν και τελικά ο Axel δεν πήγε στην πολυδιαφημισμένη εκπομπή Jimmy Kimmel Live, οι Guns’n’Roses θα εμφανιστούν στο Coachella Festival (15-17 και 22-24 Απριλίου). Η επανασύνδεση  αφορά μόνο τους Axel, Slash και Duff χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποίοι άλλοι θα παίξουν μαζί τους( διαβασε εδώ). Ήδη δημοσιοποιήθηκε το σήμα του συγκροτήματος με το Coachella Festival.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου