Η ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ KEITH RICHARDS: ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ…

Ο κόσμος λατρεύει τος φήμες και τους συνωμοσιολογίες. Κι όσες φορές κι αν παρατεθούν τα αληθινά γεγονότα, πάντα θα γίνεται η αναφορά στη φήμη, σε αυτό που διαδόθηκε. Και πάντα ο αφηγητής που ξέρει την αλήθεια, θα προσπαθεί να πείσει τον συνομιλητή του για ακριβώς το αντίθετο!
Η ιστορία που θα διαβάσετε σήμερα, μας πηγαίνει στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των Rolling Stones, Keith Richards τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση από ένα κοκοφοίνικα. Το νέο έκανε το γύρο του κόσμου με τα σχετικά σχόλια να δίνουν και να παίρνουν! «Τι δουλειά έχει ένας 63χρονος πάνω σε κοκοφοίνικα», «Φαντάσου τι θα είχε πάρει» κι άλλα χαριτωμένα. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στη βιογραφία του Life (εκδ Phoenix, 2011) ο Richards περιγράφει το ατύχημα του (σελ 604) που διαφέρει κατά πολύ από την αρχική πληροφόρηση.
ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Ήταν Απρίλιος του 2006 όταν ο Keith Richards, η σύζυγός του Patti κι ένα άλλο ζευγάρι, που ήταν ο επίσης κιθαρίστας των Rolling Stones, Ron Wood και η γυναίκα του Josephine έκαναν διακοπές σε ένα μικρό νησί των Fiji. Έκαναν μπάνιο όλοι μαζί και όταν βγήκαν από τη θάλασσα οι κυρίες, Patti και Josephine, πήγαν να ετοιμάσουν να φάνε. Ο Keith Richards βγήκε από τη θάλασσα κι όπως ήταν βρεγμένος με την άμμο ακόμα στα χέρια του, ανέβηκε σε μια αιώρα. Όταν το φαγητό ετοιμάστηκε, στην προσπάθεια του να κατέβει από την αιώρα, γλίστρησε και έπεσε σε μια σειρά από μικρούς θάμνους που ήταν δίπλα. Πράγματι, χτύπησε το κεφάλι του σε ένα κλαδί, πριν χτυπήσει στο έδαφος και τραυματιστεί, αλλά όπως λέει ο ίδιος ήταν ένα μικρό κλαδί μιας συστάδας θάμνων. Θα απέφευγε το χτύπημα στο κεφάλι αν τα χέρι του δεν ήταν βρεγμένε και με άμμο, πράγμα που τον δυσκόλεψε να συγκρατηθεί. Μετά το πρώτο σοκ, σηκώθηκε και φάγανε και για τις επόμενες 2 ημέρες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Τη δεύτερη όμως ημέρα, η όρασή του σκοτείνιασε κι ένιωσε δυνατούς πονοκέφαλους που όσο πέρναγε η ώρα δυνάμωναν.

 Τη νύχτα ήταν δύσκολο να κοιμηθεί και η Patti κανόνισε να πάνε από το νησί στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας. Όπως λέει ο ίδιος στη βιογραφία του Life, η πτήση ήταν χειρότερη από το πόνο που είχε στο κεφάλι του! Στο νοσοκομείο του Auckland τους περίμενε ο νευροχειρούργος Andrew Law , ο οποίος ήταν fan των Rolling Stones(!) όπου ανέλαβε την εγχείρηση στο κεφάλι του που διήρκεσε 2μιση ώρες. Του αφαίρεσε τα αιματώματα και μετά του έκλεισε το κρανίο με 6 καρφιά από τιτάνιο! Στο νοσοκομείο έμεινε 10 ημέρες και όταν η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε πήρε εξιτήριο. O τραυματισμός του έγινε παγκόσμιο νέο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο πήρε πολλά μηνύματα αγάπης και ευχών. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος Bill Clinton, ο πρωθυπουργός (σ.σ. τότε) της Αγγλίας Tony Blair, o Willie Nelson, o Jerry Lee Lewis που του έστειλε ένα υπογραμμένο 45αρι με το τραγούδι του “Great Balls of Fire”, o Δήμαρχος του Τορόντο ο ηθοποιός Robin William κ.α  Στο τέλος, σχολιάζει τη φήμη για τη δήθεν πτώση του από δένδρο λέγοντας «Μα είναι δυνατόν να ανέβω σε κοκοφοίνικα. Είμαι 63 ετών πια!»   24/9/18
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου