ROCK INCIDENT 18: O VINCE NEIL ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΙ Ο RAZZLE ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ.

Οι Φιλανδοί Hanoi Rocks είναι μάλλον άγνωστοι στη χώρα μας. Τη μεγαλύτερη επιτυχία την έχουν γνωρίσει στην Σκανδιναβία και στην Ιαπωνία και πολύ λιγότερο στην Μ.Βρετανία κι Αμερική. Τον Δεκέμβριο του 1984 το συγκρότημα έγινε γνωστό  (σ.σ όσοι τους έμαθαν...) και στη χώρα μας λόγω ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή του ντράμερ τους Nicholas “Razzle” Dingley.
Ήταν 8 Δεκεμβρίου 1984 όταν το συγκρότημα βρισκόταν στην Αμερική για την πρώτη περιοδεία του εκεί  για να προωθήσει τον καινούργιο δίσκο Two Steps From The Move (1984) που είναι ο καλύτερος του. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Michael Monroe είχε σπάσει τον αστράγαλο του και το συγκρότημα υποχρεωτικά ακύρωσε ορισμένες εμφανίσεις του. Εκείνες τις ημέρες ο τραγουδιστής των Motley Crue, Vince Neil προσκάλεσε το συγκρότημα στο σπίτι του στο Redondo Beach στην Καλιφόρνια. O ντράμερ των Hanoi Rocks μπήκε στο αυτοκίνητο του Neil, μια De Tomaso Pantera και πριν φθάσουν στο σπίτι του Neil σταμάτησαν σε μια κάβα για…ανεφοδιασμό. Στη συνέχεια ο Neil έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κι ο Razzler έχασε τη ζωή του. Ήταν μόνο 24 ετών. Ο Vince Veil τιμωρήθηκε με 30ημερη φυλάκιση (εξέτισε μόνο τις 20 ημέρες), 5 χρόνια ήταν υπό επιτήρηση, πλήρωσε 2.600.000$ στους κληρονόμους του Razzle, έκανε 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και παρακολούθησε σειρά διαλέξεων για την αποφυγή αλκοόλ και ναρκωτικών. 
O Razzle είχε παίξει στα άλμπουμ των Hanoi Rocks, Back to Mystery City (1983) Two Steps From The Move (1984) και αρχικά τον αντικατέστησε ο πρώην ντράμερ των Clash,Terry Chimes. Απογοητευμένος από την όλη ιστορία, αποχωρεί ο μπασίστας, Sami Yaffa για να αντικατασταθεί στο επόμενο άλμπουμ τους που είναι Live (Rock & Roll Divorce -1985) από τον René Berg. Ο Chimes δεν στέριωσε και στη θέση του ήλθε ο ο Φιλανδός Lacu.
Ο Vince Neil του αφιέρωσε το άλμπουμ των Motley Crue, Theater of Pain (1984), ενώ στη βιογραφία του συγκροτήματος The Dirt γίνεται αναφορά στο δυστυχήματος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/2/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου