Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ "ON A STORYTELLER'S NIGHT ΤΩΝ MAGNUM


Το Οn a Storyteller's Night (No 24 Μ.Βρετανία, 1985) είναι το πέμπτο άλμπουμ του αγγλικού συγκροτήματος των Magnum και χάρις σε αυτό κατάφεραν να γίνουν γνωστοί σε περισσότερο κοινό.Το άλμπουμ είναι γεμάτο από υπέροχα τραγούδια και δεν αναφέρομαι μόνο στα “How far Jerusalem” και Just like an arrow”  αλλά και στο "Les Morts Dansants"(σ.σ. οι νεκροί χορευτές), του οποίου οι στίχοι αναφέρονται στους βρετανούς στρατιώτες που λιποτάκτησαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και όταν συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Το τραγούδι διασκευάστηκε από την Patty Smyth και τους Scandals στο πρώτο άλμπουμ τους, με τίτλο "Call To Heaven".
Το πολύ καλό αυτό άλμπουμ, συνοδεύεται από ένα εξ ίσου καλό εξώφυλλο που σχεδίασε ο ζωγράφος Rodney Matthews (διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου Chase the Dragon- Magnum) κι είναι επηρεασμένο από το έργο του Tolkien “Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών». Γενικά τα έργα του Matthews περιέχουν το φανταστικό, το παραμυθένιο και οι επιρροές του τόσο από τον Tolkien όσο κι από τον Michael Moorcock είναι εμφανείς. Η ιδέα και η αρχική ζωγραφιά έγινε σε ένα …pub στο Norton St. Phillip, το οποίο όπως βλέπετε κι από τη φωτογραφία είναι σαν να βγήκε από το βιβλίο του Tolkien! To τζάκι, η φωτιά, τα ξύλινα έπιπλα, η όλη ατμόσφαιρα είναι μεταφορά από το βιβλίο του Tolkien αλλά και από την ατμόσφαιρα του pub. Ο σκύλος που βλέπετε μπροστά δεξιά ονομάζεται Patch είναι ο ίδιος που εικονίζεται και στο εξώφυλλο του box set Foundation (1990) και ανήκει στον Matthews
«Όταν το σχεδίασα, του έβαλα κάδρο,  το κρέμασα στο τοίχο του εργαστηρίου και φώναξα τον Tony Clarkin να το δει» λέει ο Matthews. «Μόλις το είδε το ενέκρινε αμέσως.
Όπως βλέπετε η pub Nortron St. Phillip είναι ίδι αμε το εξώφυλλο του δίσκου!
Το αρχικό σχέδιο βρίσκεται στην κατοχή  μου και δεν το πουλώ». 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου