FOGHAT SLOW RIDE: ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ!

To Slow Ride είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των άγγλων Foghat στο αμερικάνικο chart (Νο 20, 1975) και κυκλοφόρησε στο 5ο άλμπουμ με τίτλο Fool for the City (διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου κι εδώ για το νέο τους άλμπουμ).
Ο συνθέτης του τραγουδιού David Peverett, γνωστός με το όνομα Lonesome Dave λέει για το τραγούδι:” O ρυθμός του βασίζεται στο ύφος του John Lee Hooker, δεν το κοπιάρισα αλλά το ενεπνεύστηκα από αυτόν!
 Αρχικά το κομμάτι το γράψαμε σε μια κασέτα και το πήγαμε στην εταιρεία μας την Bearsville Records όπου ήταν πολύ θετικοί όταν το άκουσαν.  Στην ουσία το κομμάτι ανήκει περισσότερο στον μπασίστα Nick Jameson που είχε γράψει τον αρχικό ρυθμό του τραγουδιού». Ο αρχικός χρόνος του τραγουδιού ήταν 8.11 αλλά για να μπορέσει να κυκλοφορήσει σε single και να ακουστεί στο ραδιόφωνο ο χρόνος μειώθηκε στο μισό.
Το τραγούδι ηχογραφήθηκε μέσα σε 4 εβδομάδες(!) κι αυτό γιατί επέλεξαν για studio ηχογράφησης το Suntreaderστο Vermont όπου το ΄ρεύμα κοβόταν συχνά είτε γιατί κάποιος οδηγός έριχνε το αυτοκίνητο σε κολώνα ρεύματος είτε οι αρκούδες τις κατέστρεφαν! Είχαν ηχογραφήσει σχεδόν το μισό όταν κόπηκε το ρεύμα το οποίο επανήλθε μετά από τρεις εβδομάδες(!) αλλά όπως λέει ο ντράμερ Roger Earl το χάρηκαν πολύ. Κι ένα από τα χαριτωμένα στιγμιότυπα που θυμάται είναι ένα κουδούνισμα τηλεφώνου που ακούγεται στο μέσον περίπου του τραγουδιού και φυσικά πέρασε κατά λάθος στην ηχογράφηση!

Όσον αφορά τους στίχους, μιλά για τη χρονική διάρκεια …του sex. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου