TOP OF THE BILL (10/1/17)

• Σύμφωνα με δηλώσεις του Mick Jones στο Billboard, σε επιλεγμένες εμφανίσεις της μπάντας κατά την καλοκαιρινή της περιοδεία η οποία θα διαρκέσει μεταξύ 11 Ιουλίου - 9 Σεπτεμβρίου και θα είναι επετειακή για τα 40 έτη των Foreigner, θα ενσωματωθούν τρία αυθεντικά μέλη: οι Ian McDonald, Al Greenwood & Lou Gramm. H επανένωση με τα τρία αυθεντικά μέλη (εκτός σκηνής) έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της απονομής πλατίνας, στα γραφεία της Atlantic Records, για τις πωλήσεις της διπλής συλλογής No End of Sight The Very Best of Foreinger (2008), στα κομμάτια της οποίας, εκτός από τις αυθεντικές εκτελέσεις, υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι με τον τίτλο '' Too Late'' καθώς και τρία κομμάτια σε live εκτέλεση από την τρέχουσα (2008) σύνθεση τους (Kelly Hansen φωνητικά: ''Say You Will'', Starrider'' & ''Juke Box Hero/Whole Lotta Love''. (Γιάννης Παναγάκος)
• Μετά τους Blind Guardian, Warlord και Innerwish κι οι Septicflesh θα εμφανιστούν το Chania Rock Festival. Συγκεκριμένα το ελληνικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στις 30 Ιουνίου στον Προμαχώνα Χανίων, όπου διεξάγεται το φεστιβάλ. Για το φεστιβάλ διαβάστε εδώ.
• Πέθανε σε ηλικία 86 ο Allan Williams, που διετέλεσε πρώτος manager των Beatles, την διετία 1960 - 1961. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του το 2010 στην εφημερίδα Liverpool Echo,αναφερόμενος στη σχέση του με τους Beatles λέγοντας ότι είναι «ένας εκατομμυριούχος αναμνήσεων»
• Οι Uriah Heep έπαιξαν σε φεστιβάλ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2017 στην πολή Sibiu της Ρουμανίας (215 χλμ. βοριοδυτικά του Βουκουρεστίου), με τη θερμοκρασία να φθάνει στους -9 βαθμούς Κελσίου.Λόγω οικογενειακών υποχρεώσων του Bernie Shaw στον Καναδά, τη θέση του τραγουδιστή κάλυψε, για δεύτερη φορά τους τελεταίους μήνες, ο Σουηδός Stefan Berrgren. (Γιάννης Παναγάκος)
• Ο πρώην τραγουδιστής των Iced Earth, Matt Barlow έχει έτοιμο το νέο του project, τους Sentinels. Μαζί του ο οργανίστας Jonah Weingarten (Pyramaze, Structure Of Inhumanity). Όπως λένε, ο ήχος των Sentinels θα συνδυάζει την κινηματογραφική μουσική με κλασσικό πιάνο, τις κεραυνοβόλες ενορχηστρώσεις και τη δυναμική της φωνής του Barlow. Το πρώτο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2017 σε παραγωγή του Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Pyramaze).
• Επανακυκλοφορεί το άλμπουμ των Grand Funk, Shinin' On (1974) σε περιορισμένη έκδοση hybrid SACD. Και η καινούργια έκδοση όπως η αρχική, παρουσιάζει το εξώφυλλο σε τρισδιάστατη φωτογραφία και η αγορά τού cd περιλαμβάνει κι τα σχετικά γυαλιά! Την παραγωγή τού Shinin' On είχε κάνει ο Todd Rundgren, η σύνθεση του συγκροτήματος ήταν Don Brewer, Mark Farner, Mel Schacher και Craig Frost κι η μεγάλη επίτυχία που έβγαλε το άλμπουμ, ήταν η διασκευή τους στο “The Loco-Motion”της Little Eva που πήγε στο #1 του Billboard singles chart.
• Δύο μεγάλα αμερικάνικα συγκροτήματα ανακοίνωσαν κοινή περιοδεία που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και περιλαμβάνει 35 ημερομηνίες. Πρόκειται για τους Chicago και Doobie Brothers που σίγουρα θα μαζέψουν όλο το "χαρτί" για το 2017!
• Τον επί χρόνια λογιστή τους μήνυσαν οι Ian Gillan, Ian Paice και Roger Glover για παρακράτηση κερδών που φθάνουν τα 4.000.000 £! Ο  Dipak Shanker Rao δούλευε περισσότερο από 23 χρόνια για τους Τιτανοτεράστιους και από τα χέρια του περνούσαν όλες οι οικονομικές συναλλαγές. Ο Rao στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι "δανείστηκε" το ποσό των 2.270.000 £ και θα τα επέστρεφε, αλλά επέστρεψε μόνο τα 477.000 £. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτο τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι πέρυσι ο Μαυροφορεμένος είχε μηνύσει λογιστικές εταιρείες για μην καταβολή δικαιωμάτων που έφθαναν τα £750,000.



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ TOP OF THE BILL



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου